Kalenimas viršutinėje variklio dalyje.

Pradėjo Catas, Balandis 11, 2017, 07:00:11 AM

« ankstesnis - sekantis »

Catas

Sveiki, susidūriau su variklio problema. Corolla Verso, D4D, 100kw. Šalta, karšta vedasi puikiai, dūmo nemeta, trauka yra, bet pašilus varikliui kartais atsiranda kalimas viršutinėje variklio dalyje. Ypatingai girdi kai spaudi gazą, tarp 1000-1300 aps/min. Dažnai būna, kad važiuojat kalimo jokio nėra, kur nors sustoji, 10min pabūna užgesinta mašina ir atsiranda kalenimas, kai vėl užvedi. Jo dažnis greitėja kylant apsukoms. Bet kaip staiga atsiranda, taip staiga ir dingsta. Gal kas buvo susidūręs su panašia problema? Ar turi idėjų?

Bemsas

augisz

O tas kalenimas kokias nors neigiamas pasekmes turi?

Viktoras777

Mano 2.0 d4d 85kw. bet panasus simptomai, buna pakalena po ilgesnio vaziavimo. Uzgesinus ir po 10min uzkurus  didesnis garsas davus apsuku is variklio virsaus. veliau nurimsta, Trauka gera, vedasi gerai  salta ir karsta... tik man plius atsiranda vibracija nepastovi kaip pulsavimas karstam varikliui dirbant laisvomis apsukomis... Beje purkstukai restauruoti visi 4 praeita vasara, kuras visada is nestes, diagnostika nieko blogo nerodo atstovybej, smagracio komplektas keistas plaukiojantis niekas nepasikeite del vibracijos, egr isvalytas.... oro filtro deze patikrinta, parolonas neisplyses, daugiau minciu nebera del ko gali taip buti, zodziu, turbut vel reiks imti tikrinti purkstukus turbut, vel greiciausiai restauruoti....

Sapyra

Praejo daug laiko,bet gal parasysit kas nors apie ta nelemta kalenima .Taip iseina purkstukai blogai dirba.Kuriasi gerai traukia irgi gerai ,bet variklis dirba nelabai graziai.Jauciasi vibracija ir apsuku pulsavimas.Gal kas pasidalinsit mintim ar patirtim?

Sapyra

Tiesa pas mane 2,2. 100kw.2008m.Keista galvos tarpine.

Bemsas

Nepergyvenk, dar 1000 ikisi ir turesi ledyne masina (y) . Kalena tai purkstukai. Restauruoti nebrangus, tik ~ 300eur/vnt. anksciau kainavo. Dabar gal atpigo :D

Sapyra

Na skambinau i Kauna uz deveta praso 100e.Sako is vaziuojancios mases nuimta ir su nedidele rida.Gal kas zinot kur Panevezyje patikrint ju darba?

Bemsas

Net su gerais parametrais purkstukas gali kalenti. Stendas to neparodys.

Eddie8664

Žinoma geriausia būtų patikrinti purkštukus. Pas mane kalenimas dingo kai pakeitė purkštukų tarpines :)

Artūras Alytus

Citata iš: Sapyra Įrašytas Spalis 03, 2017, 20:37:53 PM
Na skambinau i Kauna uz deveta praso 100e.Sako is vaziuojancios mases nuimta ir su nedidele rida.Gal kas zinot kur Panevezyje patikrint ju darba?
Tavo irgi važiuojanti . Gal iš tokios pačios ir išimti.

mindkuzm

Tik nepasakysiu, kuo jie skiriasi: DCRI107640 ir DCRI107690.
Gal kas žino?

Bemsas

Sapyra

O kaip tas purkstuku valymo skysti visu isgirtas? Ar apsimoka ji pilti .Man atrodo tai mirusiam klyzma.Na pabandyti verta .Draugelis pyle tai zibalu paduoda ir tiek,kad tik raudonas.Palauksiu rezultatu paskui ziuresim.

balticam

Citata iš: Sapyra Įrašytas Spalis 04, 2017, 17:31:43 PM
O kaip tas purkstuku valymo skysti visu isgirtas? Ar apsimoka ji pilti .Man atrodo tai mirusiam klyzma.Na pabandyti verta .Draugelis pyle tai zibalu paduoda ir tiek,kad tik raudonas.Palauksiu rezultatu paskui ziuresim.

Puikiai valo aviacinis kuras. Bandyta. Padeda.