Toyota Avensis II, D4D, 110kw kuro sanaudos

Pradėjo Japashka, Balandis 20, 2017, 16:41:44 PM

« ankstesnis - sekantis »

Japashka

Sveiki, mielieji,

Tiketina, kad tema buvo nagrineta simta kartu. Taciau kiek pastebejau zmones daznai turi problemu su D4D D-CAT varikliu, bet su paprastu D4D 85kw, 93kw ir 110kw nepastebejau.

Istorija tokia: pries savaite parsiveziau is Olandijos 2006 m. (ne facelift), 110kw D4D Avensi. Viskas tenkina apart smulkmenu kuriuos greitu metu tikiuosi pasalinsiu. Bet kas LABAI isgasdino tai kazokios nenormalios kuro sanaudos. Pries kisant i masina pinigus noriu isitikinti, kad tilpsiu i 7-9 l/100 km vidurki. Pravaziauvau labai nedaug su juo dar, kokiu 50 km, bet dabar kuro sanaudos rodo 12,3 l!! Man Audi A4 3.0 TDI quattro automatas tiek nevalge... Aisku mano vazinejimas buvo tik praktiskai mieste ir mazais atstumais dar. Bet neramina momentines sanaudos. Tam, kad pasiekti pagal kompo parodymus 6-8 momentines, reikia penisninku rezimu su kruizu vaizuoti 90-100km/val. Biski paspaudziu ir is karto kosmosa rodo. Mototoja buvo patikrinta pilnai, jokiu problemu nerado. Vadinasi problema ne elektronikoje. Filtru jokiu dar neikeiciau. DPF nepjoviau.

Kokie butu jusu pamastymai? Beje, kaip nuresetinti vidutines kuro sanaudas?

Zaroliz

Sąnaudos nusirestina užpilus kuro. Man pagrinde važiuojant užmiestyje gaunasi iki 6l (apie 110km/h), mažam mieste apie 7,5l, Kaune toks pats Avensis sakė apie 8-8,5l

Išsiųsta naudojantis LG-D802 Tapatalk 4 Lt

katana7

Svarbu ne kiek rodo, o kokios yra realios kuro sąnaudos. Užpilk pilna kuro baką, nunulink rodmenis, ir nuvažiuok min 200-300 km ir tada matuok sąnaudas.

arunaskeras

Pirma pravaziuok ben tukstanti km tada jau bus galima spresti apie relias sanaudas  Ir aisku reiketu bent jau oro filtra pasikeisti.
Geras patarimas niekada nebūna pavėluotas. B.Džonsonas
Corolla verso 2009 2,2 l 100 kw
Ford Fiesta 2011  1,4 CDTI

Zaroliz

O į momentines iš viso nereikia žiūrėti

Japashka

Aciu uz atsakymus:) Pabandysiu pakeisti bent oro filtra ir pamatuoti realias sanaudas. Pranesiu kaip sekesi:)

dtinas

kad nunulinti vidutines kuro sanaudas, nuspausk ir laikyk disp mygtuką.

MindaugasB

Momentines sanaudas tau gali rodyti ir 35L/100km. Priklauso kuriuo begiu vaziuoji ir ka darai. Lenksi kita masina antru begiu, tai gali ir 40L rodyti. Ir ka tada? Verksi kad audi (chujova masina siaip) valge maziau :) nariai auksciau parase ka daryti, tai ir pasinaudok ju patarimais (y)

Bliamba, man isvis kazkoks kosmosas, kaip zmogus gali ziureti i momentines sanaudas ir kazka spresti apie masinos suvartojama kuro kieki. Tiesiog kosmosas ir juodoji skyle... Dabar as pagalvojau, kaip tu turi vaziuoti, kad tau 1-2-3 begiais momentines rodytu kompas 7-9L. Tikriausiai gazuoji iki 1500aps ir jungi begi pamazele. Ir taip pamazele pamazele velkiesi. Dėve dėve iki ko Kubilius Lietuvą nuvarė.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Zaroliz

Citata iš: dtinas Įrašytas Balandis 20, 2017, 21:42:40 PM
kad nunulinti vidutines kuro sanaudas, nuspausk ir laikyk disp mygtuką.
Nepilant kuro nunulinti galima tik po facelift'o, iki jo - tik prisipylus kuro

Japashka

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Balandis 20, 2017, 22:21:15 PM
Momentines sanaudas tau gali rodyti ir 35L/100km. Priklauso kuriuo begiu vaziuoji ir ka darai. Lenksi kita masina antru begiu, tai gali ir 40L rodyti. Ir ka tada? Verksi kad audi (chujova masina siaip) valge maziau :) nariai auksciau parase ka daryti, tai ir pasinaudok ju patarimais (y)

Bliamba, man isvis kazkoks kosmosas, kaip zmogus gali ziureti i momentines sanaudas ir kazka spresti apie masinos suvartojama kuro kieki. Tiesiog kosmosas ir juodoji skyle... Dabar as pagalvojau, kaip tu turi vaziuoti, kad tau 1-2-3 begiais momentines rodytu kompas 7-9L. Tikriausiai gazuoji iki 1500aps ir jungi begi pamazele. Ir taip pamazele pamazele velkiesi. Dėve dėve iki ko Kubilius Lietuvą nuvarė.

Mindaugai, man yra kosmosas, kad vidurkis 12l. O momentines reiskia ne tik tas sanaudas kurios rodomos startuojant, bet visada. Tai yra sanaudos kurios rodomos kiek tuo MOMENTU suvartoja, todel ir vadinasi momentines. Man atrodo jos pernelyg dideles, kadangi pries tai turejau Prius'a ir jis tikrai rode tiesa.

Awriuxx

Citata iš: Japashka Įrašytas Balandis 21, 2017, 11:59:06 AM
Mindaugai, man yra kosmosas, kad vidurkis 12l. O momentines reiskia ne tik tas sanaudas kurios rodomos startuojant, bet visada. Tai yra sanaudos kurios rodomos kiek tuo MOMENTU suvartoja, todel ir vadinasi momentines. Man atrodo jos pernelyg dideles, kadangi pries tai turejau Prius'a ir jis tikrai rode tiesa.

Pirmoje eilėje siūlau užmiršti, kokias sąnaudas rodo Toyotos borto kompas. Čia ne audi ar vw, kad tiksliai rodytų. Antra, vidutines žiūrėk, ne momentines. Trečia, natūralu, kad mieste sąnaudos didesnės. Ir galiausiai, pasitikrink tokius elementarius dalykus kai stabdžiai. Gal koks suportas stringa. Man buvo padidėjusios sąnaudos vos ne litru dėl šios priežasties

Zaroliz

Na vidutines sąnaudas pas mane gerai rodo, dažniausiai skiriasi -0,1 - +0,2 l

Japashka

Citata iš: Zaroliz Įrašytas Balandis 21, 2017, 14:20:37 PM
Na vidutines sąnaudas pas mane gerai rodo, dažniausiai skiriasi -0,1 - +0,2 l

Sutinku. Man atrodo jeigu su masina viskas ok tia ir kompas vidutines norm rodys. Sakau, kiek turejau masinu (o ju buvo 4) visos rode realybe:)

Venza

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Balandis 21, 2017, 13:03:41 PM
Pirmoje eilėje siūlau užmiršti, kokias sąnaudas rodo Toyotos borto kompas. Čia ne audi ar vw, kad tiksliai rodytų.

Prius sanaudas rodo tiksliai.Man atrodo,kad ir kitos benzinines Toyota rodo realias sanaudas.Cia dyzeliai labiausiai linke meluot  :)
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

Awriuxx

Citata iš: Japashka Įrašytas Balandis 21, 2017, 14:25:34 PM
Sutinku. Man atrodo jeigu su masina viskas ok tia ir kompas vidutines norm rodys. Sakau, kiek turejau masinu (o ju buvo 4) visos rode realybe:)

Su mašina viskas gerai, o vis tiek rodo 0,5 - 0,8 l mažiau. Žodžiu, pats pasiskaičiuoji, kiek suvartoja ir bus aišku, tiesą ar ne rodo kompas