Galines amortizatoriaus spyruokles

Pradėjo kudikis, Kovas 13, 2019, 20:02:01 PM

« ankstesnis - sekantis »

kudikis

Luzo galine spyruokle,kitoje puseje irgi matau,kad suskaiciuotos dienos.Nutariau nusipirkti naujas KYB firmos,bet susibalamutinau kurios cia priklauso standartiskai(nenoriu nei aukstesniu,nei kietesniu ir t.t.-tiesiog noriu standarto)-randu du variantus RI6504-KYB ir RI6503-KYB -patarkit kurios ?
Imetu pirmas pasitaikusias nuoradas  palyginimui  1variantas https://e-shop.eoltas.lt/RI6504-KYB/?searchauto=17220  2variantas https://e-shop.eoltas.lt/RI6503-KYB/   auto t25 universalas.

dar klausimelis-ar uztenka erdves nepakelus auto ant keltuvo isimti amortika ar dar reikia kazka papildomai nusukineti?

RDeEsser

O žinai dėl ko lūžo,preižastis?Kartais ir naujos neilgai laiko kai nekreipi dėmesio į tai dėl ko ir lūžo.
E

kudikis

nuo senumo(spyruokles plastmasinis kordas suaizejo,sutrukinejo,to pasekoje rudys ir nuo to pasekmes)

Venza

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Kovas 13, 2019, 20:42:17 PM
O žinai dėl ko lūžo,preižastis?Kartais ir naujos neilgai laiko kai nekreipi dėmesio į tai dėl ko ir lūžo.
Nuo neprieziuros  :-]
Man labai juokinga kai aiskina,kad masinos rida didele,bet ji buvo priziureta.Tik del to ir luzta pusasiai,spyruokles ir t.t.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

tunks

pas mane t25 universalas, pries pusmeti keiciau amortikus ir spyruokles. mano patarimas tau det sustiprintas. masina pakyla nu gal 3cm max, kol svieziai sudetos. vaziuojant kad kietesnes butu irgi nieko as ten skirtumo nejauciu. vienintelis skirtumas, tas kad kai i gala isimeti ko daugiau tai sikna nepasideda ant atboininku, kaip buvo su senom spyruoklem.  o universalas tam ir universalas, kad visada kazko tam gale prikrauta :)
jei nori galiu paieskot kokias konkreciai as dejau.

galine spyruokle atsisuka is salono, labai durnai tojotos padaryta, bet kiek pastebiu tai daug kur pas tojota taisymui kaip specialiai pasunkinta.
vnz  reikia biski nusiardyt  bagazines absifkiu. nes varztas  yra   uz galines sedynes sone. butu tojota nedurni, butu padare absyfkej dangteli, ir tiek bedos,  bet kadangi dizaineris buvo pachmielnas tai mum reikia nusiardyt  dugno visas plasmases ir sonus. sonus as kazkaip ne iki galo teplesiau. jei gerai atsimenu nuemiau ta paminkstinima po dirzu, kur tarp dureliu ir atloso yra, jis ten apacioj ant vieno varzto ir pasku atsikelia, ir paskui man rodos ta sonine absifke kiek tai atsukau, kiek tai atlupau pusiau kol priejau iki to varzto ir tiek. kazkaip taip. nieko ten sudetingo, bet vienok uzknisa.
o is apacios uztenka pasidomkratyt. tik tiek kad susirietus reik gyventi kol dirbi.  jei imi sveika spiruokle, kol nepasidomkratiji tai  su viela ta spyruokle surisk keliose vietose, kad pakelus ji liktu susispaudus, lengviau isimt. taip pat nauja, reik susispaust susipanciot, isidet, ir paskui nuleidus domkrata  kai spyruokle po apkrova nukarpai vielas, ir masina atsistos kaip turi buti. ir du domkraktus gerai turet, tada nereik kero su rankom kilnot, kai nori amortika pataikyt ar pns.

Daranius

Citata iš: tunks Įrašytas Kovas 13, 2019, 23:52:55 PM
mano patarimas tau det sustiprintas. masina pakyla nu gal 3cm max, kol svieziai sudetos. vaziuojant kad kietesnes butu irgi nieko as ten skirtumo nejauciu. vienintelis skirtumas, tas kad kai i gala isimeti ko daugiau tai sikna nepasideda ant atboininku, kaip buvo su senom spyruoklem.  o universalas tam ir universalas, kad visada kazko tam gale prikrauta :)

tai gal dėl to ir susėsdavo, kad jau pavargusios buvo?

Rolkis72

Kiekviena spyruoklė per laiką susėda,bet kad ji Avensiui lužtu,kažkaip negirdėjau,mano brolis su savo T25 universalu beveik visas statybines medžiagas iš lenkijos susivežė,vėliau vidaus apdailą, tai kol pasistatė per pustrečių metų namą,tai Avensio galiniai ratai prakriškai jau po arkomis buvo,bet spyruoklės svorius atlaikė kuo puikiausiai,dabar mano kaimynas tą Avensiuką perpirko,šrote po 10 eurų už spyruokles sumokėjo,nuo anglo nuimtos,mašina dabar jau lygiai atrodo,nes anksčiau tuščia stovėjo,o atrodė lyg 3 maišai smėlio įkrauti bagažinėje bùtų

RDeEsser

Citata iš: Venza Įrašytas Kovas 13, 2019, 21:09:06 PM
Nuo neprieziuros  :-]
Man labai juokinga kai aiskina,kad masinos rida didele,bet ji buvo priziureta.Tik del to ir luzta pusasiai,spyruokles ir t.t.
Jeigu atraminiui guoliui kaput,tai ir labiausiai prižiūrėta,blizganti spyruoklė pasmerkta lūžti.Dažnas į tai net nekreipia dėmesio,tiesiog lūžo vadinasi reikia keisti,o dėl ko lūžo visai nusišikt...Kad spyruoklė surūdytų tiek kad lūžtų,ją reiktų mirkyti srutose pusmetį,tada galima sakyti kad tikra nepriežiūra.
E

slashas

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Kovas 14, 2019, 10:30:18 AM
Jeigu atraminiui guoliui kaput,tai ir labiausiai prižiūrėta,blizganti spyruoklė pasmerkta lūžti.Dažnas į tai net nekreipia dėmesio,tiesiog lūžo vadinasi reikia keisti,o dėl ko lūžo visai nusišikt...Kad spyruoklė surūdytų tiek kad lūžtų,ją reiktų mirkyti srutose pusmetį,tada galima sakyti kad tikra nepriežiūra.
Atraminis guolis gale? :D

Venza

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Kovas 14, 2019, 10:30:18 AM
Spyruokle,pusasis yra grudinto plieno ir pazeidus pavirsiu jie luzta,nereikia,kad kiaurai prarudytu.
Lygiai taip pat grudinta stikla sunku sudauzyt su plaktuku,bet su astriu daiktu vos prisilietus jis sprogsta.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

kudikis

tunks - dekui tau uz ilga,nebloga informatyvu atsakyma(taip jei nesunku parasyk kokias issidejai ir jei nepakrauta auto ziurint is sono ar sikna nera stipriai aukstesne uz prieki?),beje vakar vakare radau nebloga yutube filmuka rusu kalba https://www.youtube.com/watch?v=TtRYIIH_-nA&t=907s ,beje kuri butu neprosal pasiziureti ir RDeEsser ,ypac nuo 14 min.,kur zmogus paaiskina ir rodo kodel keicia (tokia situacija pas save maciau jau pries pora metu,bet man tai atrode nekritiska).
Siaip luzi pastebejau atsitiktinai si savaitgali keisdamas diskus su kaladem,nes luzis nieko neitakoja vaziavimui,auto neskleidzia jokiu garsu,nepasedusi ir t.t.(paskutini syki vizualine apziura buvo kai keiciausi ratus)

tunks

Citata iš: Daranius Įrašytas Kovas 14, 2019, 07:55:00 AM
tai gal dėl to ir susėsdavo, kad jau pavargusios buvo?
ne nu tai aisku kad pavargusios, bet naujos ir ne tik ka nepvargusios, bet aplamai kruvio daugiau pernesa.

tunks

Citata iš: kudikis Įrašytas Kovas 14, 2019, 19:30:25 PM
tunks - dekui tau uz ilga,nebloga informatyvu atsakyma(taip jei nesunku parasyk kokias issidejai ir jei nepakrauta auto ziurint is sono ar sikna nera stipriai aukstesne uz prieki?),beje vakar vakare radau nebloga yutube filmuka rusu kalba https://www.youtube.com/watch?v=TtRYIIH_-nA&t=907s ,beje kuri butu neprosal pasiziureti ir RDeEsser ,ypac nuo 14 min.,kur zmogus paaiskina ir rodo kodel keicia (tokia situacija pas save maciau jau pries pora metu,bet man tai atrode nekritiska).
Siaip luzi pastebejau atsitiktinai si savaitgali keisdamas diskus su kaladem,nes luzis nieko neitakoja vaziavimui,auto neskleidzia jokiu garsu,nepasedusi ir t.t.(paskutini syki vizualine apziura buvo kai keiciausi ratus)
pakilo man 2.5-3cm kazkur. tai tikrai nera daug. turiu nufotkines, bet nezinau kaip cia ideti. galiu pamatuot nuo zemes iki arkos virsaus kiek dabar yra,  po metu eksploatavimo. galesi pas save su metra prisidejes gala pasidomkratyt ir paziuresi kaip atrodys
priekiui dejau kyb rc3451, o galui 85465-SPIDAN. galui ir norejau kyb pastiprintas bet nebuvo tuo momentu.