Tepalų keitimas, kokius pilt?

Pradėjo Puons Viršininks, Rugpjūtis 08, 2017, 18:09:52 PM

« ankstesnis - sekantis »

balticam

Tai kad Airijoj mažai kas patys keičia ir nesuka pautų dėl litru; nuvarei į servisą ir praktiškai pakeis tau už alyvos kaina...bent jau Anglijoj tai tikrai taip; savo Verso keiciau(ne Toyota atstovybėje) tai paėmė £65 už viską, alyva Castrol Edge Professional C4 Tai kam čia dar smulkintis? Nesuprantu....

Solara

Pasiskaityk ka reiskia tepalu zymejimo skaiciai ir nekils klausimu, turesi savo nuomone  :D
5W30 pilk ir galvos nesuk. Jei siaurej gyveni, gali ir 0W20 pilt...
Jei variklis tepaliuka "valgo", gali pilti 5w40, maziau "valgys"

Citata iš: Puons Viršininks Įrašytas Rugpjūtis 08, 2017, 18:09:52 PM
Sveiki,
Mano auto kaip ir Senelio iš Japonijos, 3 kartos 2011m facelift, , veiksmas Airijoj. Parsisiunčiau manual'a rašo kad pilti tepalus 0W20. Parduotuvėj jų nėr, praeitą kartą pyliau 5w30, šį kartą pirkau 0w30? Koks realus jų skirtumas ir kas geriau? Nes parduotuvėj pagal specifikacijas rašo tinka ir tas ir tas.
Ačiū už atsakymus ir pamąstymus.

Puons Viršininks

Man ir keičia už 60e kažkur,bet šį kart žmogus prieš atostogas buvo, tai teko pačiam pirkt tepalus. Auto tepalų nevalgo, nei trupučio, kaip ir kitų skysčiu. Jau antra mano auto, kur ką įpylei ir turi, išskyrus degalus ir langų plovimo skystį.

kalpokas30

Man į Auris Hybrid supylė Tokvila 5w30.

Kas nors gal turit kokią nuorodą į oficialią Toyota rekomendaciją pilt 0w20?

MindaugasB

Citata iš: kalpokas30 Įrašytas Gruodis 30, 2017, 17:34:35 PM
Man į Auris Hybrid supylė Tokvila 5w30.

Kas nors gal turit kokią nuorodą į oficialią Toyota rekomendaciją pilt 0w20?

Esi nepatenkintas 5w30 tepalu ir nori grizti i tokvila ir parodyti jiems koki tais popieriu, kad reikia pilti 0w20?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

ramuniuks

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Gruodis 30, 2017, 23:34:17 PM
Esi nepatenkintas 5w30 tepalu ir nori grizti i tokvila ir parodyti jiems koki tais popieriu, kad reikia pilti 0w20?
Toyota rekomenduoja abu, nesuk sau galvos.O jai nori suprasti kuo jie skiriasi (apart nesamonės apie klampumą) tai yra google
Buvo C5 dabar Prius 30

Bemsas

As irgi manau, kad jei ruosiesi vazioti i siaures asigali - reikia pilti 0W20

slashas

Geriau tą 5w30 dažniau pakeisk, nei ant 0w20 išlaidauti ;)