Nesamones rodo kuro sanaudos

Pradėjo Ingrida, Balandis 08, 2010, 11:57:19 AM

« ankstesnis - sekantis »

Edvatronas

na kai pradedi vaziuoti - ima daugiau, nes variklis saltas ir kompas riebina misini.
9-10 pilnai tikiu, kad gali imt, vilniaus kamsciai ir t.t. dar jei koja sunkesne, ir dar jei vazinejama mazais atstumas, t.y. namai-darbas pvz 10 km, kas gaunasi? Ogi tu pastoviai vaziuoji su saltu motoru - kol davaziuoji iki darbo jis tik speja susilti, bet tu jau gesini.... po darbo vel tas pats - variklis saltas, kol davaziuoji iki namu tik speja susilti...

va vaziuotum vilnius-kaunas pastoviu greiciu 100 km/h tai butu kokie 5-6 ltr sanaudos.

Ingrida

O tai kiek tavo Yaris mieste ima? jau net baisu daros..
O tai su kompais eina matyt, kad su kuro padavimu ar šiaip kažkas yra blogai, kad daug benzo ima?
Diagnostiką darysiuos pirmadienį deladoj.

Edvatronas

na pas mane ne yaris, pas bandradarbio zmona yaris tik 1.3 tai sake 6-7 kazkur... bet cia vel priklauso - jis beveik kamsciu nemato. Is kitos puses 1 Ltr variklis nebutinai turi imti maziau nei 1.3 Ltr variklis. Gali net ir daugiau imti.

beating

mano 2006 metu 1.3l ima 6-7 autostradoj ~100km/h greiciu ir 9+ mieste. dar priklauso kaip vaziuosi ir kokie ratai sudeti, pas mane kai r16 205 55 tai ir ima daugiau

Altoyotas

Chebra, gal jūs vietoj kojų protezus užsidėję, kurių pėda į viršų nesilenkia, kad su Yaris sugebat tokias sąnaudas išspaust. :o Mano kompas sąnaudų nerodo, bet paskaičiavus vidutinės sąnaudos gaunas 4,2 ltr sumetus kurą ir nuvažiuotus km. Užmiesty jaučiu 3,5 per akis jei nespaudžiant daugiau 100 km/h. Susitvarkykit auto arba važiavimo manieras. Bet greičiausiai antras variantas. Jei pastoviai iš padangų dūmai rūksta, o tai dažnas vaizdas ant LT tai nieko nuostabaus, kad ir 9 ltr/100 km gaunas. :D

beating

CitataAltoyotas parašė:
Chebra, gal jūs vietoj kojų protezus užsidėję, kurių pėda į viršų nesilenkia, kad su Yaris sugebat tokias sąnaudas išspaust. :o Mano kompas sąnaudų nerodo, bet paskaičiavus vidutinės sąnaudos gaunas 4,2 ltr sumetus kurą ir nuvažiuotus km. Užmiesty jaučiu 3,5 per akis jei nespaudžiant daugiau 100 km/h. Susitvarkykit auto arba važiavimo manieras. Bet greičiausiai antras variantas. Jei pastoviai iš padangų dūmai rūksta, o tai dažnas vaizdas ant LT tai nieko nuostabaus, kad ir 9 ltr/100 km gaunas. :D

drystu primint kolega, kad dyzelis ir benzinas nelygu. benzino visada ir bet kokia benzinine ima daugiau nei tokios pat kubaturos dyzeline ims dyzelio. o su 4.2l benzo net nezinau masinos, kuri tiek imtu, nebent koks priusas :(

kaktusas

Na aišku benzinas ar dyzelis nelygu, bet kaip čia rašė kad ir 13l gali jamt, ir tai tipo "normalu" tai tikrai pieva, kam tokia mašina tada..

artas

sveiki as irgi netikiu kad toks maziukas 1.3 l. tie galetu imti. Nes zadu pirkti toki modeliuka 2002 dyzeliuka bet jei tokios sanaudos tai reiks pagalvot.:(
artas

beating

Citataartas parašė:
sveiki as irgi netikiu kad toks maziukas 1.3 l. tie galetu imti. Nes zadu pirkti toki modeliuka 2002 dyzeliuka bet jei tokios sanaudos tai reiks pagalvot.:(
dyzelis maziau ima nei benzinines. o japoniskos masinos ekonomiskumu kiek zinau nepasizymejo :)

kaktusas

Citataartas parašė:
Tai ir pirk jei patinka ;) O čia dauguma apie benzą rašo šiaip ir tokias jo sąnaudas..

Citatabeating parašė:
o japoniskos masinos ekonomiskumu kiek zinau nepasizymejo :)
Tu matai kaip, ne per daug aprėpei vienu sakiniu?

Wai

CitataIngrida parašė:
Sveiki,

Norėjau pasiteiraut, ar čia pas mane kažkas nenustatyta ar šiaip kažkoks biesas yra - kaskart kai užvedu automobilį man nusimuša average (xlitrų/100km) kuro sąnaudos ir kiekvieną kartą jas skaičiuoja iš naujo. Čia taip turėtų būti ar pas mane reikia kažką nustatyti? Gal dėl to man kuro sąnaudos pieno riebumą rodo? nes mano 1 litro "žvėriukas" tikrai negali 13 litrų ryti :)

Būčiau dėkinga jeigu pakomentuotumėte.

Cia rodo ne bendra visu kelioniu sanaudu vidurki - o konkreciai tavo keliones sanaudu vidurki nuo masinos uzvedimo, t.y. kiekviena karta uzvedus masina - vidurkis skaiciuojamas is naujo (vaziuojant nuo tasko A iki tasko Z) ir jeigu tame kelyje (pvz taske M) tu uzgesi ar sustosi ir isjungsi varikli,  tai toliau, vaziuojant keliones vidurkis bus skaiciuojamas  jau kelyje nuo tasko M iki tasko Z. Taigi, rodomas vidurkis skaiciuojamas tik vienos keliones metu ir jau veliau sedus is naujo uz vairo - kuro sanaudu vidurkis skaiciuojamas naujai kelionei.
Todel naturalu, jei netolima kelione, tai sis vidurkis visada buna didelis (tik pradejus vaziuoti), bet kuo daugiau km vaziuotum ir uzmiestyje - tai sis vidurkis tikrai turetu nukristi ir iki 6 (bet cia tik iki to laiko - kol tu uzgesinsi varikli, nes kita kelione - vel viskas is naujo skaiciuojama)   tai vat ;)

Wai

Citataartas parašė:

Kiekviena diena i darba vazineju per pacius pikus (8val ir 17), vln, benzinas - tai kuro sanaudos ziema nesiekia 7, vasara - nesiekia 6 - cia tikrai priklauso nuo skirtingu zmoniu kojos sunkumo.
O kai pvz pazistamas iseda i mano masina - tai kuro sanaudu vidurkis bent jau tai kelionei, kai kitas zmogus vairuoja - 5 buna :p  
Reikia moketi vaziuoti - eko :)

Bogey

kiek teko girdet tai cia liga yariu, kad pareina kazkas ir skaiciuoja ne bendra vidurki, o nuo kiekvieno uzvedimo vis kita vidurki :)
o del 13litru tai net as su t-sportu tiek neispaudziu smagiai vaziuojant :D taip kad grybauja kompas manau ;)

cu

negrybauja.
aš su 95m mitsu coltu, 1,3 variklis 12l/100km mieste padarydavau. rimčiau smaugiant redlainais - bus dar daugiau.
turiu sunkią koją, tai ir mano d4d avensis kartais 9l/100km pasiekia. žiemą ir 11

Ingrida

Na bent jau man atrodo, kad mano koja tikrai nėra sunki ir tikrai aš ten nespaudžiu smarkiai.. :) Tad nemanau, kad mano yariukas 13 litrų gali valgyti... dabar va kaip tik važinėju su pilnu baku benzo, matuosiu kiek jinai čia ryja ir tada spręsiu - mašinai blogai ar kompas grybauja :)