Ar verta daryti antikorozinį?

Pradėjo Arturas1, Lapkritis 25, 2017, 16:34:20 PM

« ankstesnis - sekantis »

Arturas1

Sveiki,

Turiu 2012 m. Avensį, visą laiką važinėjo Lietuvoje. Rūdis jau teko šiek tiek tvarkyti problemiškiausiose vietose - bagažinė (po rankena, slenkstis), arka (akmenukų pasėkmės).

Internete skaičiau nemažai straipsnių, nuomonės labai išsiskiria. Kai kurie sako, kad pakanka reguliariai plauti (dugną taip pat), po žiemos padaryti druskų valymą ir nuvaškuoti - viskas. Kiti sako, kad geras antikorozinis tikrai daro didžiulį skirtumą, vien su plovimais to nepasieksi.

Turint omeny, kad automobilio neketinu pardavinėti ateinančius 2-3 metus tai tikrai, ar verta daryti antikorozinį?

Jei taip, gal kas nors rekomenduos, kur turėčiau kreiptis?

Zaroliz

Kuo netiko jau sukurtos temos? Ten gana daug prirašytą apie visas dangas

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Awriuxx

Citata iš: Arturas1 Įrašytas Lapkritis 25, 2017, 16:34:20 PM
Sveiki,

Turiu 2012 m. Avensį, visą laiką važinėjo Lietuvoje. Rūdis jau teko šiek tiek tvarkyti problemiškiausiose vietose - bagažinė (po rankena, slenkstis), arka (akmenukų pasėkmės).

Internete skaičiau nemažai straipsnių, nuomonės labai išsiskiria. Kai kurie sako, kad pakanka reguliariai plauti (dugną taip pat), po žiemos padaryti druskų valymą ir nuvaškuoti - viskas. Kiti sako, kad geras antikorozinis tikrai daro didžiulį skirtumą, vien su plovimais to nepasieksi.

Turint omeny, kad automobilio neketinu pardavinėti ateinančius 2-3 metus tai tikrai, ar verta daryti antikorozinį?

Jei taip, gal kas nors rekomenduos, kur turėčiau kreiptis?

Antikorozinį verta daryti, kol dar kėbulas korozijos nepažeistas. O kai jau supuvus, tai nebent prilėtins rūdžių plitimą, dadės metelius, kitus gyvavimo

sinkleris

Verta ir dar Toyotai patartina kartu su antikoroziniu ir garso izoliacine medžiaga padengt, nes Toyotos skarbonkės, triukšmo bus tikrai salone mažiau.

slashas

Citata iš: sinkleris Įrašytas Lapkritis 25, 2017, 18:14:00 PM
Verta ir dar Toyotai patartina kartu su antikoroziniu ir garso izoliacine medžiaga padengt, nes Toyotos skarbonkės, triukšmo bus tikrai salone mažiau.
Tik šalutinis poveikis kuro sąnaudos ir dinamikos sumažėjimas, nes jei gerai darant garso izoliacija ir antikorozija +40-60kg

Arturas1

Citata
Antikorozinį verta daryti, kol dar kėbulas korozijos nepažeistas. O kai jau supuvus, tai nebent prilėtins rūdžių plitimą, dadės metelius, kitus gyvavimo

Visos minėtos probleminės vietos iš karto sutaisytos.

Citata iš: sinkleris Įrašytas Lapkritis 25, 2017, 18:14:00 PM
Citata iš: slashas Įrašytas Lapkritis 25, 2017, 22:03:31 PM
Tik šalutinis poveikis kuro sąnaudos ir dinamikos sumažėjimas, nes jei gerai darant garso izoliacija ir antikorozija +40-60kg

Ok, tai kaip supratau, verta, bet tik tuo atveju, jei daryt "gerai" svorio prisidėtų 40-60 kg? Čia būtų dinitrol+izoliacinė medžiaga?
Ką patartumėte?

sinkleris

Mano asmenine nuomone daryt dinitrol su papildoma garso izoliacija, sumokėsi gal ir nepigiai, bet rezultatu tikrai busi patenkintas.

slashas

Citata iš: Arturas1 Įrašytas Lapkritis 26, 2017, 00:28:22 AM
Visos minėtos probleminės vietos iš karto sutaisytos.

Ok, tai kaip supratau, verta, bet tik tuo atveju, jei daryt "gerai" svorio prisidėtų 40-60 kg? Čia būtų dinitrol+izoliacinė medžiaga?
Ką patartumėte?
Pas mane patį dinitrol ir duris su bagažine išklijuotos, tai dabar jau ne taip vargina triukšmas ilgoje kelionėje, nes iki tol toyotos garso izoliacija yra tragedija tiesiog...

Arturas1

Citata iš: slashas Įrašytas Lapkritis 26, 2017, 02:18:34 AM
Pas mane patį dinitrol ir duris su bagažine išklijuotos, tai dabar jau ne taip vargina triukšmas ilgoje kelionėje, nes iki tol toyotos garso izoliacija yra tragedija tiesiog...
Citata iš: sinkleris Įrašytas Lapkritis 26, 2017, 00:37:06 AM
Mano asmenine nuomone daryt dinitrol su papildoma garso izoliacija, sumokėsi gal ir nepigiai, bet rezultatu tikrai busi patenkintas.

Ok, dėkui :)
Dėl triukšmo aišku - o kaip pas Jus reikalai su korozija? Ar šiuo atžvilgiu tai buvo prasminga investicija?

maaz

Šiaip sako, kad toyotos nerudyja :D

Man neseniai padarė dinitrol, tai sakė galas jau pažeistas korozijos, tao džiaugiuosi, kad pristabdė...

Dar sunku patikėt kiek tiesa tai kad jau pažeista, nes nuo to priklauso garantija. Jiem paprasčiau pasakyt, kad radom rūdžių ir dėl to garantija tik metai:)

Dariau ukmergės galvėj Vilniuj. Jau antra mašina ten. Abiem atvejais patenkintas:)

Arturas1

Citata iš: maaz Įrašytas Lapkritis 26, 2017, 11:18:38 AM

Man neseniai padarė dinitrol, tai sakė galas jau pažeistas korozijos, tao džiaugiuosi, kad pristabdė...

Dar sunku patikėt kiek tiesa tai kad jau pažeista, nes nuo to priklauso garantija. Jiem paprasčiau pasakyt, kad radom rūdžių ir dėl to garantija tik metai:)

Dariau ukmergės galvėj Vilniuj. Jau antra mašina ten. Abiem atvejais patenkintas:)

Na, kai teko taisyti rūdis servise, tai tikrai ne mano vienintelis Avensis buvo :) Tokių metų, turiu omeny.

slashas

Reikėjo paprašyti nuotraukos ;) or not happened ;)

Awriuxx

Citata iš: maaz Įrašytas Lapkritis 26, 2017, 11:18:38 AM

Nėra mašinos, kuri Lietuvos sąlygomis nerūdytų. Pas mane nei rūdelės nebuvo, kai pirkau. Aišku, kol nebuvo problemos, tai ir nerūpėjo. pragyveno porą žiemų Lietuvėlėje ir dugnas gale paliko raudonas. Tada jau išpurškiau, bet kas iš to. Po biškį jau vėl lenda iš po antikorozinio

Venza

Citata iš: Awriuxx Įrašytas Lapkritis 26, 2017, 12:23:23 PM
Nėra mašinos, kuri Lietuvos sąlygomis nerūdytų.
Yra! Renault Espace iki 2002m.  :)
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

slashas