Salono šildymas

Pradėjo Triusis, Gruodis 02, 2017, 09:02:34 AM

« ankstesnis - sekantis »

Triusis

Turiu TOJOTA COROLLA VERSO 2005 m. 66kw, po trijų metų nebešildo keleivio pusėje prie pat lango. SOLORINA Klaipėdoje po kompiuterinės/ neaišku kokios diagnostikos/ nustatė, kad pečiukas, kiti sako kad sklendės. Gal esate susidūre su šia problema. Rusiškame tinklapyje nerandu tų sklendžių brežinių. Gal kas turite brėžinį.
Čia imetu brėžinį tik šlangų, o kur sklendės?
SOLORINOJE Klaipėdoje, kada paprašiau atliktos kompiuterinės diagnostikos išklotinę, tai jos nedavė, o tik saskaitoje viena eilute įrašė sugedusi matrica ir paėmė 30 Eurų.

https://toyota-europe.epcdata.ru/corolla_verso/cur10/2081/electric/8715/?frame_no=NMTEX16R90R032793#3
Kur sklendės kur eina šiluma iš vidurio į keleivio pusę?

Sapyra

Su sventem visus!!! Turiu biski laiko tai noriu hebrites paklaust kaip su silimu variklio pas jus. Toyota corola verso 2008m 100kw.Reikia kokius 5 km .nuvaziuot kol lempute melina uzgesta.Gal sakau termostatas kvailioja ,ar taip turi but.Kai susyla tada gerai ir kuro sanaudos tada normalios.Nepykit gal biski ne i tema ,per Kaledas ne griekas ir ikalt..

augisz

Dziaukis, kad tik 5 :D Man iki darbo 12km, ir tai kai salti orai atvaziuoju su tik spejusia uzgest lempute  :D Cia ne biandzas. :(

Bemsas

Citata iš: Sapyra Įrašytas Gruodis 25, 2017, 20:25:04 PM
Su sventem visus!!! Turiu biski laiko tai noriu hebrites paklaust kaip su silimu variklio pas jus. Toyota corola verso 2008m 100kw.Reikia kokius 5 km .nuvaziuot kol lempute melina uzgesta.Gal sakau termostatas kvailioja ,ar taip turi but.Kai susyla tada gerai ir kuro sanaudos tada normalios.Nepykit gal biski ne i tema ,per Kaledas ne griekas ir ikalt..
Dyzeliai pritaikyti vazinejimui trasoje ilgais atstumais, tada nesijaucia to ilgo silimo. Kuo naujesnis ir efektyvesnis variklis, tuo maziau jis syla. Nesvarbu ar tai benzinas, ar dyzelis.
Melyna lempute uzgesta prie 60C temperaturos. T.y net dar nepasiekia darbines temperaturos. Kai lauke bus -15 reikes virs 10km pravazioti, kad uzgestu lempute. O po 15km vaziavimo prades net silta ora pusti salone :D

augisz

Nu silta ora pas mane pradeda pumpuot jau po poros km dabartiniais orais, kai laikosi apie 0 selsiju. Aisku tas oras toks drungnas(jei taip rasosi), bet jau nesusalsi ir langai nerasoja, neapsala. Kai -10 tai man 12km nuvaziavus ir prisiparkuoju darbe su melyna lempute.  :D Tada jau gan silta ora pucia, bet vistiek variklis saltas.

Rode zmogelis is kazkokios masinos istates buvo i savo astra eina kazkoks kaip korpusas, bet gamykliskai ten viskas, o i ji isisuka 4 pakaitinimo zvakes. Pro ten cirkuliuoja ausinimo skystis. Sake paspaudzia knopke salone ir greit oras siltas viduj puciamas  :D

slashas

Na su žvakių šildymu, čia toks subjektyvus dalykas, nes jis nemenkai elektros vartoja.
Aš nežinau kaip pas šiuos variklius ar EGR pas jus šildomas?

Bemsas

D-CAT EGR ir turbina ausinama antifrizu. WEBASTA reikia statyti, tada greiciau syla viskas. Daug gamintoju (pagrinde vokieciai) stato standarte papildoma peciu dyzelyje, kad greiciau susiltu.

Mants

man 5km ir. tai siomis dienomis jei kamsciu pakeliui maziau, tai lempute neuzgesta :D, jei daugiau  speja uzgest :D

Citata iš: augisz Įrašytas Gruodis 25, 2017, 21:20:58 PM
Dziaukis, kad tik 5 :D Man iki darbo 12km, ir tai kai salti orai atvaziuoju su tik spejusia uzgest lempute  :D Cia ne biandzas. :(
Toyota Verso 2009 2,0 D4D 93kw
Toyota Yaris 2010 1.3 74kw

slashas

Citata iš: Bemsas Įrašytas Gruodis 26, 2017, 08:46:09 AM
D-CAT EGR ir turbina ausinama antifrizu. WEBASTA reikia statyti, tada greiciau syla viskas. Daug gamintoju (pagrinde vokieciai) stato standarte papildoma peciu dyzelyje, kad greiciau susiltu.
Tai jei EGR išoperuotas, tada šildymas pakankamai kenčia žiemos metu ;)

augisz

Pas mane EGR isvalytas, kamsciai tai visai nera-rumpi sustojimai prie sviesoforu, visa kita tiesioji i darba (pasiseke su grafiku ir eismu kelyje  :D ). Jei vesu ir dregna tai sakykim kokiu 8km kol uzgesta melyna, o jei salta ir minusas tai visi 12 ir dar nesusyla. O kas del sildymo su zvakem tai taip, elektros daug suka, tai cia jau reikia ziuret ar generatoriaus pakaks.

Sapyra

Na viskas aisku.Aciu uz atsakimus,visokiu masinu turejau ir visoms sildimas skirtingas .Vienom grei uzsyla kitoms ilgiau.Toyotai pastebejau gana ir 3km. pralekt bet ant greicio tada susyla variklis greiciau.Kamsciuose ant mazu apsuku ilgaio tie pribambasai su zvakem tai tik galvos skausmas kai sueina kas nors .

Bemsas

Variklis syla tik su apkrova. Nera apkrovos - motoras sala. Pats maciau kai 90C motoras, po 3 min stovejimo su uzvesta masina atsala iki 85C. Ir cia kai lauke pliusine temperatura.

i4rilu

Tai ten termostatas tiesiog atsidarė...

Bemsas

Kai termostatas atsidaro, didesnis skirtumas bus, o ne 1.5C/min kritimas.

Sapyra

Kai ner temperaturos rodikliu tai ir nesuprantu kiek atsyla kiek atsala ,tik lempute uzgesta ir reiskia siltas motoras.Kiek apsvietet mane tai nuo 60 laipsniu uzgesta.