Ar niekas nebarška Jūsų Verso bagažinėje?

Pradėjo Pulkininkas, Balandis 13, 2010, 12:45:11 PM

« ankstesnis - sekantis »

Pulkininkas

Sveiki kolegos. Visų pirma galime nuoširdžiai padėkoti moderatoriams, kurie taip operatyviai sukūrė forume atskirą skyrelį skirta mums, Corolla Verso  naudotojams. Dabar mes jau nebe našlaičiai. Ačiū Jūratei ir kitiems!
Na o dabar apie reikalą. Pasidalinkit patirtimi kaip kovojate su garsais bagažinėje. Anksčiau važinėjau tik sedanais, tad šiuo požiūriu buvo gerai. Dabar visaip bandau pašalinti garsus, kuriuos kelia bagažinės uždangalas ir  jo tvirtinimo lizdai. Baladojasi netgi užpakalinių saugos diržų sagtys į plastmasines sieneles (diržų prilaikymo lizdai nepadeda). Kai šiuos garsus kuriam laikui likviduoju, tada pradedu girdėti kitus. Þadu iškraustyti visus daiktus, raktus, įrankius. Bet gi kai ką reikia vežiotis! Gal viską gražiai supakuoti į poroloną ar dar ką nors minkšto? Bet gali būti negerai, sugers drėgmę, bus korozijos maitinimas. Pasidalinkite patirtimi. Esu įsitikinęs, kad ši problema aktuali ne tik man vienam. Juk mūsų gatvės tokios duobėtos....

Edvatronas

As tai tokiu atveju pasigarsinu muzika... :) padeda 100%, net nebesigirdi pakabos barskejimo... ;)

DariusL

Pas mane kol kas visai tuscia, nieko nesivezioju ir vistiek yra garsu. Vaziuojant per nelygumus daznai baladojasi keleivio saugos dirzas i sienele, taip pat kartais girdisi skardu vibravimas is galo, bet dar neturejau laiko aiskintis kur tiksliai :)

veiluoks

CitataPulkininkas parašė:... Gal viską gražiai supakuoti į poroloną ar dar ką nors minkšto?

i topus sita!:D
Toyota Corolla 1.4 D-4D Sedan Linea Sol FWD

Justas954

kas tau i topus pas mane kas baladojas is kart i minksta serwetele i wsio :DD

Pulkininkas

Citataveiluoks parašė:
CitataPulkininkas parašė:... Gal viską gražiai supakuoti į poroloną ar dar ką nors minkšto?

i topus sita!:D
Tau į topus, o man verkti norisi. Nekenčiu kai kas nors barška. Pabrėžiu, ne barškinasi,  o barška.
Nors sutinku, išsireiškimas vertas įdėti į auksinių minčių skyrelį :D

Pulkininkas

Išsprendžiau problemą:D
Senukuose nusipirkau 5 mm storio porolono ir juo išklojau visų Verso bagažinės dėžučių dugnus. Dabar nėra jokių garsų, net važiuojant per didelius asfalto nelygumus ir duobes :)
Norit juokitės, norite ne, bet dabar ramybė :D

DariusL

CitataPulkininkas parašė:
Išsprendžiau problemą:D
Senukuose nusipirkau 5 mm storio porolono ir juo išklojau visų Verso bagažinės dėžučių dugnus. Dabar nėra jokių garsų, net važiuojant per didelius asfalto nelygumus ir duobes :)
Norit juokitės, norite ne, bet dabar ramybė :D

kokias dezutes turi omeny? man kazkaip susidare ispudis jog vibruoja bagazines dureles ar ju apdaila, nors paciupinejus niekas nekliba.
reiks kada kad parodytum ka ten padarei as irgi noriu pasalint triuksma :)

Pulkininkas

CitataDariusL kokias dezutes turi omeny? man kazkaip susidare ispudis jog vibruoja bagazines dureles ar ju apdaila, nors paciupinejus niekas nekliba.
reiks kada kad parodytum ka ten padarei as irgi noriu pasalint triuksma :)
Dariau, nėra ten ką rodyti. Aš vienu metu irgi galvojau, kad kaltas bagažinės dangtis. Tačiau žmona nustatė, kad ne.
Aprašysiu išsamiau. Penkiaviečio verso bagažinėje yra du plastikiniai dangčiai (bagažinės grindys). Arčiau prie durų siauras per visą plotį ir tolėliau stačiakampio formos. Kai pakeli tą siaurąjį, ten yra dėžutės, kur laikomas domkratas, rankena ir telpa dar kiti daiktai, galima įmontuoti net suvyniuotą bagažinės uždangalą. Kai pakeli tą didįjį dangtį ten irgi randi panašius, tik didesnius skyrelius (aš pavadinau dėžutėmis) daiktams (septynviečiame Verso gal kitaip). Problema ta, kad viskas ten iš plastiko, jei ką padedi ir nepritvirtintini, daužosi ir barška. Tai aš sukarpiau poroloną ir elementariai, nelabai gražiai visus tuos skyrelių (dėžučių) dugną juo išklojau. Galima gal padaryti ir tvarkingiau, bet kai uždengi dangčius, vistiek nieko ten nesimato ir bagažinė atrodo tvarkinga.
Dar atkreipk dėmesį ar patys dangčiai nebarška. Aš dar nusipirkau tokių sandarinimo gumyčių- juostelių, kurių atsikerpi galiuką, nuplėši lipduką ir priklijuoji, kur reikia. Taip pašalinau ir dangčių barškėjimą. Na ir trečias barškėjimo židinys gali būti bagažinės uždangalas. Jo tvirtinimo lizduose taip pat paklijavau tų pačių gumyčiu.
Dar gali garsai atsirasti tose vietose, kur tas uždangalas susitumia šiek tiek.  Aš tą vietą laikinai užklynijau įkišdamas plastmasiuką į tarpą.
Tai dabar yra viskas neblogai, palyginus kaip buvo :)
Nors per dideles duobes kartais vėl kažkas subraška :) Gal vėl kažkas atsipalaidavo.  Reiks žmoną į bagažinę sodinti, kad dar diagnozuotų :D

Edvatronas

kada galetum zmona paskolinti? Nes pas mane irgi kazkas barska...

pauliusdd

Kaip tik tiktų ši mašinų barškėjimo diagnostikos įranga bendram garažiukui. :D:D:D;)
टोयोटा इस बल.

Edvatronas

Citatapauliusdd parašė:
Kaip tik tiktų ši mašinų barškėjimo diagnostikos įranga bendram garažiukui. :D:D:D;)
+1 - butu pirmas irankis garaze... :)

xaudrius

Sveiki,kolegos,as irgi savajai penkiavietei bagazinej ziogus gaudziau.Kai saviske nusipirkau ir laimingas pradejau kelione namo,bildejimas bagazineje buvo pirmas dalykas,kas gerokai sugasino nuotaika,per kiekviena duobele pasigirsdavo nemazas bildesys.Grizes pasikeliau dezuciu dangcius,o ten visi standartiniai irankiai sudeti be jokios tvarkos.Sudeliojau juos i tam skirtas vietas-domkrata,raktus,zapaskes nukelimo iranki.Ten patogiai viskas numatyta,yra irankiu spaustukai.O gesintuva ir pirmosios pagalbos dezute nutildziau sudejes juos ant darbiniu pirstiniu,i tarpa-sketi.Zodziu pazaidziau puzzle ir dabar gale tylu.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

jokas

Del plaukiojanciu daiktu po bagazine yra tokios pvc bagazines. Tai tarsi bagazines kilimelis, bet jis turi 5cm aukscio bortelius, isideda tiksliai pagal bagazines forma ir yra pagamintas is tokios tarsi gumos, tarsi plastiko: nesmirda guma, per viduri turi grubleta neslidu pavirsiu. Isigijau uz 94 lt ir esu labai patenkintas: daiktai nebeciuozineja, labai patogu iskratyt prva, smeli ir panasiai...  
Verso 2.0 d4d

ketvirtasis

Citatajokas parašė:
Isigijau uz 94 lt ir esu labai patenkintas
Kauno Aleksoto turguj po 80