Prius tamposi :(

Pradėjo Malibukas, Vasaris 12, 2018, 13:11:05 PM

« ankstesnis - sekantis »

Malibukas

Sveiki klubieciai , gal kas galetu pasakyt kas nutiko. Tokia sitacija , kad riedant nuo kalno ar tieseja , su ijungta pavara D , bet nespaudziant gazo atsirado minimalus toks pulsuojantis tampymas. Greiciau leteja auto negu paprastai , taipogi isaugo kuro sanaudos ant 2-3 litru.... Kas tai galetu buti? Gal greiciu dezes gedimas?

LM

Neaišku kas tas "minimalus" :think:
Manau taip ir turi būti.
Užgesta variklis ir vėl užsiveda.
O ekranėlį nestebėjai benzino sunaudojimo grafiko? Sutrukcioja kai tiekiamas benzinas, t.y. po užgesimo vėl paleidžiamas variklis.
Reiktų žvakes pasižiūrėti ir gal pasikeisti.
Gali būti užsinešę oro srauto matuoklė, oro padavimo sklendė.
Galima atlikti diagnostiką.

Malibukas

Taip , stebejau . Pirmos padalos buna aukstos kol saltas , poto nukrenta iki 7.5 . Siaip dazniausiai vazineju mieste . Tuos variklio uzgesimus ir uzsivedimus tikrai jauciu . Nezinau man gal tiesiog tada paranoja su tuo tampimu , bet kad sanaudos padidejo tai faktas . sia ziema visa kaip ir vazinejau, tik pastarosiomis dienomis jos isaugo . Tikrai labai purvina lauke dabar , gal ir uzsiterse ten kazkas. O kokie mazdaug yra standartiniai pozymiai uzsitersusios minetos sklendes ir panasiai ?

LM

Tai ne visai susiję su aplinkine tarša. Vidaus degimo variklio reikalai.
O tai kokios kuro sąnaudos vidutinės?
Ar daug važinėji mieste? Ilgais atstumais?
Gal normalios sąnaudos tokiu oru?

Malibukas

mazdaug panasiais visada marsrutais vazineju . 100km per diena . Sanaudos nuo 5.5 iki 7.5 pakilo . Trauka tokia pat

sinkleris

Po paskutinio užpylimo, mano PriusV realios degalų sąnaudos beveik 10 litru / 100 km ir nesuku galvos, dabar žiema, variklis pasiima kiek jam reik. Atsiminkit dabar ŽIEMA, ateis vasara bus 5,5 litro

Zaroliz

Kiek pamenu, tai prieš kokius 2-3 mėnesius kažkas sprendė lygiai tokią pat bėda, lyg ir rado kame buvo problema. Reiktų pasinaudoti paieška.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

MindaugasB

Taxify dirbi kad Vilniuje 100km per diena prasuki? Sakyciau, kad nemazas atstumas :)
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

LM

Citata iš: sinkleris Įrašytas Vasaris 12, 2018, 21:06:32 PM
Po paskutinio užpylimo, mano PriusV realios degalų sąnaudos beveik 10 litru / 100 km ir nesuku galvos, dabar žiema, variklis pasiima kiek jam reik. Atsiminkit dabar ŽIEMA, ateis vasara bus 5,5 litro
Normalios tavo mašinos sąnaudos.
Ar slėgi padangose kartais pasitikrini? Laikyk ne mažiau 2,5 Bar, pamatysi kaip pradės riedėti. Aišku kažkiek "kietesnė" auto pasidaro.
Jeigu noras yra ir netingi užsidenk apatines groteles, kur yra po priekiniu buferiu.

slashas

Žiema patariu su slėgiais nežaisti, nes sukibimas kenčia, tai kas svarbiau keli gramai kuro ar saugumas jūsų?

LM

Tiek žiemą ir vasara slėgis turėtų būti pakankamas. Nei per daug nei per mažai. ;)

bioparo

Pasmane 7-7.5, kaip kolega sake ateis bent +7 ir sanaudos labai prades mazeti, gal sildymas ant +25 visada?

slashas

Pas mane šildymas visad 21 A/C auto, 100% Vilniaus mieste, dabar 7.1 sąnaudos pagal kompą.

LM

Pas mane šidymas 18-19.
Naudojau A/C auto, bet dabar išjungiau, akys pradėjo "išvarvėt" nuo kondiko.
Vidutinės sąnaudos duotuoju momentu 5,3l.
Užsidėjęs kartono lapą prieš radiatorių, dengia gal 2/3.
Važiuoju užmiestyje.