vaziuokles kilstelejimas

Pradėjo tunks, Vasaris 13, 2018, 21:33:23 PM

« ankstesnis - sekantis »

tunks

vaziuokle matomai pas mane i pabaiga, nes kazko ikrovus sikna labai suseda, reikes keisti. dabar ta proga pasistojo klausimas, gal kas bande bent siek tiek sukelt vaziuokle? nes man tas avensis toks pilvabraukis biski. kiek aplinkui ziurejau kas vazineja tai pas visu tos prosvaisos nestebuklines, sakau gal eina kaip nesunkiai keiciant amortikus ir spiruokles kilstet vos vos.
kokius rekomenduotumet amortikus ir spyruokles? o gal yra kokios tiuningines standesnes spyruokles galui, kur daugiau svorio atlaiko, kaip kad visureigiam buna?

Vylukas

Aš irgi galvoju gale pakeisti spyruokles,bet variantų daugokai randu-standartine,stiprinta,Rusijai, Airijai skirtos ir pan.

slashas

Rusijai skirtos visad bus aukštesnės ;)

ketvirtasis

Naujus amortikus (originalius) susimečiau ir vėl "šikniukas" pakeltas, taip ir pardaviau.

Vylukas

Tepalus keičiant paprašiau, kad amortikus ant stendo patikrintų. Patikrino, kaip nauji. O galas gerokai suminkštėjęs. Belieka spyruoklės.

slashas

Citata iš: Vylukas Įrašytas Vasaris 22, 2018, 19:12:52 PM
Tepalus keičiant paprašiau, kad amortikus ant stendo patikrintų. Patikrino, kaip nauji. O galas gerokai suminkštėjęs. Belieka spyruoklės.
Čia koks servisas amortizatorių tikrinimo stendą turi?

MariusKM

Įtariu pažiūrėjo, kad nebėga ir jau kaip nauji.Bent jau aš nesu matęs jokio tikrinimo stendo, gal naujiena kažkokia.Kai buvau jaunas ir naivus, servisais 100 proc tikėjau, kemi autoservise mano golf nustatė, kad irgi superiniai amortikai, užšąlo tą pačią žiemą.

mindkuzm

Citata iš: slashas Įrašytas Vasaris 22, 2018, 20:58:52 PM
Čia koks servisas amortizatorių tikrinimo stendą turi?
https://www.tuvlita.lt/paslauga/saugus-automobilis/atskiru-automobilio-sistemos-mazgu-patikra/amortizatoriu-patikrinimas/

Kažkada planavau pasidaryt tokį testą. Bent jau Kaune Raudondvario plente tikrai tokį stendą turiį. Tik kad pardaviau mašiną ir baigės planai :))

tunks

Citata iš: Vylukas Įrašytas Vasaris 22, 2018, 09:57:40 AM
Aš irgi galvoju gale pakeisti spyruokles,bet variantų daugokai randu-standartine,stiprinta,Rusijai, Airijai skirtos ir pan.
gal gali linka kur tu spyruokliu priziurejes.
vienas avensistas sake, kad jis nuo verso universalo isidejo i paprasta universala, sake pakilo, ir nuo krovinio ne taip greit sukniumba. tai galvoju bandysiu ir as taip gal, pas mane irgi universalas, ir gale pastoviai yra imesta visokiu geleziu, ir kitu sunkesniu reikalu

Vylukas

Sovli. Aiški ataskaita, apie amortikų būklę, su skaičiukais prisegta prie sąskaitos. Nėra prie ko prikibti.
O spyruoklių dar labai neieškojau, bet pradžiai info pakanka pavartyt eolto ir tanagros e-shopus.
Rusijai, Airijai skirtos, berods 10mm aukštesnės, tik klausimas, kaip su kietumu bus. Nors ir šito parametro pasirinkimas yra.

tunks

ziurint kam naudoji. pas mane visureigy buvo gale sudetos +200kg spyruokles, tai tuscias biski barskalas, bet jei isimeti kazka sunkesnio i gala ar pilna ekipazas vaziuoji tai dirba spyruokles, ir nesuseda sikna baisiai
sitas avensis irgi darbinis, +100kg visada gale imesta, tai kietesnes siek tiek blogai nebus

tunks

pats pradejau, pats pabaigsiu
sudetos prieky kyb rc3451, ir gale 85465-SPIDAN  spyruokles, plius nauji amortikai priekiu  Bilstein, galas  Sachs

pries operacija masinos auksciai, nepakrautos pilnu baku, ties arku virsum buvo visur apie  65 cm, dabar jau nusistovejus, po 2men stovi stabiliai ant 68cm. rezultatu patenkintas, masina patapo standesne, kaip visada pasikrovus susesta  mazdaug iki 65-63cm, tokio lygio kokio buvo nekrauta is esmes. iki atboiniku nenusileidzia kaip seniau.

is siurprizu tai buvo netiketa, kad norint pakeisti galinius amortikus  reikia bagazines apdailu nemazai nusikrapstyti. nepadarytas joks dangtelis, kad palengvintu priejima prie amortika laikancios verzles. nedadielka tojotos.

prieky buvau nusiteikes daugiau paprakaituoti,kazkaip visalaik sunkiau sekas viska suginti i vietas, bet mano dziaugmsui vyskas vyko gana lengvai, su salyga kad is anksto susispaudziau spyruokle su tokia samadielkine spaudykle.

Rolkis72

As savo buvusiame Avensis I Universalas buvau tiesiog gumas po spyruoklemis sudejes ir pravazinejau su jomis apie 1,5 metus kol pardaviau,nes irgi galas susedes buvo,dar kazka pakrauni,tai isviso vos duslintuvo nesiekia,isidejau gumas,kurios isisuka i spyruokle pakelus auto ant domkrato, reikalas zymiai pagerejo,tevams i soda cemento 4 maisiukus veziau,tai praktiskai nedaug nusedus buvo

tunks

o nesukietejo masina?
yra tu variantu su gumom, su teniso kamuoliukais, bet as norejau normalias spyruokles pastiprintas susidet ir nezaist. taip ir padariau

plius su gumom kurios i spyruokles tarpus dedasi ,jos  jau  biski kitaip dirba, gniuzdosi ne pilnu  ugiu, o tik ta dalis kur nera gumos ir buna neretai  variantu kad pavarges metalas nebeatlaiko ir nutruksta. 

Rolkis72

Kažkiek gniuždosi ir pari guma, netik spyruoklė,kažkada savo bulkutei buvau sudėjas nepamenu apie porą metų važinėjau,spyruoklės atlaikė,Avensiui I buvau sudėjas irgi atlaikė,kiti metalines įvores po spyruoklėmis tekinasi,dėl kietumo,tai galas kietesnis tampa