2.0 108 Kw VVT-i tepalo dingimas, trūkčiojimas bėgėjantis

Pradėjo AntoskaLT, Vasaris 14, 2018, 10:44:23 AM

« ankstesnis - sekantis »

AntoskaLT

Sveiki,

Tai pasikeičiau žvakes į tokias kokias sakėt (be G raidės). Trauka tapo tolygesnė. Trūkčiojimas dar kartais pasireiškia, tačiau jis ne toks stiprus. Negalėčiau pasakyti, kad mašina pradėjo labai stipriai geriau traukti, bet trauka šiek tiek pagerėjo (dabar dažniau sankaba buksuoja).

Dėl PCV vožtuvo, tai kaina atstovybėje 32 Eurai... Tai kol kas neužsakinėjau, tačiau manau, kad reiks, nes tepalus vistiek valgo...

maaz

O ant senų žvakių keramikos nebuvo tokių juodų vagelių nuo babinos kontakto link korpuso einančių?

AntoskaLT

Kad tas "senas" žvakes keitė man prieš ~ 1000 km.... Tai jos kaip naujos.

slashas

Citata iš: AntoskaLT Įrašytas Kovas 20, 2018, 12:46:51 PM
Sveiki,

Tai pasikeičiau žvakes į tokias kokias sakėt (be G raidės). Trauka tapo tolygesnė. Trūkčiojimas dar kartais pasireiškia, tačiau jis ne toks stiprus. Negalėčiau pasakyti, kad mašina pradėjo labai stipriai geriau traukti, bet trauka šiek tiek pagerėjo (dabar dažniau sankaba buksuoja).

Dėl PCV vožtuvo, tai kaina atstovybėje 32 Eurai... Tai kol kas neužsakinėjau, tačiau manau, kad reiks, nes tepalus vistiek valgo...
Čia kurioje? Reiks man pasiskambinti.

AntoskaLT

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 20, 2018, 21:45:50 PM
Čia kurioje? Reiks man pasiskambinti.

Čia abiejose Vilniaus atstovybėse. Ta kur Žalgirio gatvėj ir ta kur Ukmergės plente. Vienoje buvo berods 31, o kitoje 32 su centais.

slashas

Citata iš: AntoskaLT Įrašytas Kovas 22, 2018, 08:14:17 AM
Čia abiejose Vilniaus atstovybėse. Ta kur Žalgirio gatvėj ir ta kur Ukmergės plente. Vienoje buvo berods 31, o kitoje 32 su centais.
Pasirodo priuso dvigubai pigesnis :)

AntoskaLT

Ot šikniai.... Na bet manau reikia keisti jį bet kokiu atveju, jeigu ten nuo laiko kažkas susidėvi, nes tokios tepalo sąnaudos nedžiugina...

maaz

Dėl to "susidėvi" dar norėčiau padiskutuoti:) Man įdomu kokia to vožtuvo paskirtis? Jis grįžtamasis ar redukcinis?

Jei grįžtamasis:
Tas vožtuvas išleidžia dujas iš variklio viršaus į kolektorių, bet neleidžia joms judėti priešinga kryptimi.
Todėl logiškai mastant jei vožtuvas lengviau atsidaro, tai tepalų neturėtų daugiau ryti, o atvirkščiai.
Tepalų turėtų daugiau ryti, tik jei vožtuvas stringa, tuomet jau variklio viršuje susidaro slėgis (o gal net apačioje, tuo blogiau) ir tas slėgis po truputį stumia tepalą per visur (vožtuvų gumeles, ir žiedus, jei ir apacioje slėsis atsiranda).

O mąstant iš kitos pusės, tai gal tas vožtuvas yra ne grįžtamas, o redukcinis? T.y. jis palaiko kažkokį reikiamą slėgį variklio viršuje. Tuomet pavargus spiruoklei jis palaiko per mažą slėgį variklio viršuje, tai su daugiau dujų prapūsdamas ir daugiau teplalo į kolektorių.

O dėl temos autoriaus bėdos, tai manau reiktų jam pasižiūrėti fuel trims. Nes tokie trukčiojimai labai jau panašūs į neuždegtą mišinį. Gali būti, kad kuriam nors cilindre ar banke formuojamas neteisingas mišinys. Tai išduotų labai skirtingos kuro korekcijos pagal lambdas.
O tada jau būtų galima ieškoti problemų. Gal lambda kuri grybauja, ar kuro purkštukai.

slashas

Citata iš: AntoskaLT Įrašytas Kovas 23, 2018, 08:29:50 AM
Ot šikniai.... Na bet manau reikia keisti jį bet kokiu atveju, jeigu ten nuo laiko kažkas susidėvi, nes tokios tepalo sąnaudos nedžiugina...
Per alsuoklį galį "nugarinti" tepalą, bet apie kokius kiekius mes šnekame?

maaz

PS. Pamačiau autoriaus kitą temą ir manau pas jį ir nemažai ryja benzino. Tai gal tikrai reiktų į lambdas dėmesį atkreipti?
Aš kai susireguliavau dujas tai sąnaudos stipriai krito, ypač benzino.
Mišriu važinėjimu (daugiau užmiestį) šiuo metu dujų ima 8.6, o benzino (dar tikslių matavimų neturiu, niekaip nesibaigia tas benzinas) bus apie 1.6.
Perskaičiavus į benziną (koeficientu 1.125) turetų gautis apie 9.3 benzinu. Kaip automatu ir žiemą aš labai patenkintas sąnaudom:)

Tai anoj temoj nurodytas 11.5, kad ir mieste, bet mechanine dėže man atrodo labai daug...

slashas

Man mieste žiema buvo 11-13ltr, bet važiuoju pastaruosius mėnesius 95% mieste :)

maaz

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 23, 2018, 09:35:58 AM
Man mieste žiema buvo 11-13ltr, bet važiuoju pastaruosius mėnesius 95% mieste :)

Hmm... Tai gal aš netinkamą koeficientą naudoju? Gal dujos/benzinas 1:1. Bet visi sako, kad dujų turėtų daugiau imt :D

maaz

gal ne i tema, bet tirkiausiai i tema. O atidengus tepalo ipylimo dangteli dirbant ant laisvu. Turi buti ten slegis ar vakuumas?

AntoskaLT

Citata iš: maaz Įrašytas Kovas 24, 2018, 17:43:57 PM
gal ne i tema, bet tirkiausiai i tema. O atidengus tepalo ipylimo dangteli dirbant ant laisvu. Turi buti ten slegis ar vakuumas?

Kiek teko turėt automobilių tai visur truputi "pučia" dangtelį į viršų.

slashas

Citata iš: AntoskaLT Įrašytas Kovas 25, 2018, 20:34:20 PM
Kiek teko turėt automobilių tai visur truputi "pučia" dangtelį į viršų.
Pvz audi šiek tiek traukia, išvis audi yra didelis siurblys nes ten viskas po vakuumu ir vakuumo špangelių karalystė.