Dėl Prius atšaukimų ir remontų

Pradėjo Stingray, Vasaris 18, 2018, 08:14:26 AM

« ankstesnis - sekantis »

Fatmann

Tai dėl to ir recall'as padarytas.
Nesijaudink, pakeisi ir pamirši. Nėra čia "gendanti" detalė, tiesiog konstrukciškai nepatvari buvo įdėta automobilio gamybos metu.
Gamintoja pamatė, kad neatlaiko "lifetime of a car", ir, nenorėdama JAV gauti riebaus grupinio ieškinio (tuo metu "Toyota" ir šiaip turėjo bėdų su už kilimėlių stingančiais akceleratoriaus pedalais) ėmėsi keisti visas pompas.

Žiemą inverterio perkaitimas išvis turbūt negresia net neveikiant pompai. Vasarą karštą dieną išmestų raudoną trikampį su klaida, gautum limp mode ir tiek.

Stingray

Dar viena tema - tepalai. Kokius pilat? Kur keičiat? Galvoju ar vežt į kokį sprintservisą, Latransą ar megamestą ar pačiam susipirkt detales ir vežt belenkur pakeist?

Beje, turiu likusį TOTAL Quartz Ineo MC3 5 litrų bakelį. Maž tiks? Ar geriau Liqui Moly ar dar kokį pilt? Ir kas kiek keitimo intervalas: 7500 ar 10000?

sinkleris

Nesuku galvos su tepalais nuvarau Mototojon, kas 15000 km ir pakeičia kokį reik, gal 10 eur brangiau nei garažiukį bet ramu. Paskutinį kartą Auriui keičiau pas garažinį uždėjo nežinia kokį tepalo filtrą, tas po metų prarūdijo, garaže tepalo bala, turėjau vėl sukt galvą, važiuot kame reikalas, tai gerai, kad tik prarūdijęs filtras o jau galvojau iš kur tepalą varo :-{

Stingray

sinkleris

Fatmann

Citata iš: Stingray Įrašytas Vasaris 21, 2018, 06:26:09 AM
Dar viena tema - tepalai. Kokius pilat? Kur keičiat? Galvoju ar vežt į kokį sprintservisą, Latransą ar megamestą ar pačiam susipirkt detales ir vežt belenkur pakeist?

Beje, turiu likusį TOTAL Quartz Ineo MC3 5 litrų bakelį. Maž tiks? Ar geriau Liqui Moly ar dar kokį pilt? Ir kas kiek keitimo intervalas: 7500 ar 10000?

Gamintojo rekomenduojamas klampumas NHW20 Prius'ui yra 5W30, keitimo intervalas - 15 000 km, talpa - 3,8 l. Jei neklystu, OEM filtrą tiekia DENSO, tai gali tokį ir pirkti.
Tas turimas Total tiks, bet atsižvelgiant į tai, jog jis pusiau sintetinis, nevažiuočiau viso intervalo, t.y. 15k km.

Aš asmeniškai naudoju Toyotos 5W30 FE ir DENSO/MANN/HENGST filtrus, bet iš esmės tai tokiam varikliui tiks bet kokia tinkamų specifikacijų alyva.

Daynewss

O tai čia liečia tik Lietuvoje parduoties priusams? Ta prasme, jei pirkai prancūzą ar amerikoną, tai ten ir keiskis? Čia kalbu apie tuos gamyklinius brokus.

slashas

Aš pirkau atvežta iš Prancūzijos, pakeitė pompą tokviloje ;)

Stingray

LM

Citata iš: Fatmann Įrašytas Vasaris 21, 2018, 09:07:57 AM
Gamintojo rekomenduojamas klampumas NHW20 Prius'ui yra 5W30, keitimo intervalas - 15 000 km, talpa - 3,8 l. Jei neklystu, OEM filtrą tiekia DENSO, tai gali tokį ir pirkti.
Tas turimas Total tiks, bet atsižvelgiant į tai, jog jis pusiau sintetinis, nevažiuočiau viso intervalo, t.y. 15k km.

Aš asmeniškai naudoju Toyotos 5W30 FE ir DENSO/MANN/HENGST filtrus, bet iš esmės tai tokiam varikliui tiks bet kokia tinkamų specifikacijų alyva.

Kodėl TOTAL pusiau sintetinė?
http://www.robidalis.lt/site/files/pdf/Quartz_ineo_MC3_5W_30.pdf
Pas mane telpa 3,3l ir šlakelis į tepalo filtrą. Matuoklė max.
Nežinau gal kažkiek lieka seno tepalo.
Servise jeigu ištraukia visą sena tepalą pompos pagalba, gal tada ir sutalpinsi daugiau.
Kažkada supylėm 3,4l - per daug buvo.

sinkleris

Tau gal 90, man kaip pastoviam klientui 60 ;)

LM

Citata iš: Stingray Įrašytas Vasaris 21, 2018, 06:26:09 AM

Jiegu turi pilk šį tepalą, API specifikacija atitinka Toyotos rekomendacijas.
Aš keičiu kas 10000 (+/-), toyota rekomenduoja 15000.

Fatmann

Citata iš: LM Įrašytas Vasaris 21, 2018, 10:23:14 AM
Kodėl TOTAL pusiau sintetinė?

Todėl, kad "Synthetic Technology", kas reiškia, jog naudojama bazinė mineralinė alyva su sintetiniais priedais. Marketinginis pavadinimas vartotojams klaidinti.
Visiškai sintetinė žymima kaip "Fully Synthetic".

slashas

Citata iš: Fatmann Įrašytas Vasaris 21, 2018, 10:54:42 AM
Todėl, kad "Synthetic Technology", kas reiškia, jog naudojama bazinė mineralinė alyva su sintetiniais priedais. Marketinginis pavadinimas vartotojams klaidinti.
Visiškai sintetinė žymima kaip "Fully Synthetic".
Irgi netiesa, kad fully synthetic bus sintetika, 80% tepalų bus hidrokrakingo būdu išgauta mineralinė alyva (Castrol, Shell jas gamina) kuri yra geresnė nei paprasta mineralinė, bet blogesnė už POA ar Esterus.