Dėl Prius atšaukimų ir remontų

Pradėjo Stingray, Vasaris 18, 2018, 08:14:26 AM

« ankstesnis - sekantis »

Stingray

Uoj, visai gi pamiršau parašyti.

Taigi, pagal atšaukimo programą šeštadienį Priusui buvo pakeista: inverterio pompa, aušinimo skystis, patikrinta (paveržta vairo kolonėlės kryžmė). Kadangi turėjau ir naują liambda zondą Denso dox-0262, buvo pakeistas ir jis.

Jei pirmoji darbų dalis atlikta pagal garantiją ir kainavo cielus 0,00 EUR, tai su antrąja dalimi, t.y. I-uoju liambda zondu buvo įdomesnė istorija. Sakė daugiau kaip 40e pakeitimas nekainuos, man sutikus, buvo pakeistas ir liambda zondas. Tokvila keitė ne per viršų, o per apačią - pakėlus mašiną buvo atvarytas toks ala siurblys su baisiai ilga šlanga, kažkas kažkur pajungta ir faktiškai zondas buvo pakeistas per apačią, o ne kaip Youtubej rodoma per viršų. Už zondo keitimą sumokėjau TIK 39,02 EUR. Skaitau tai itin maža suma, turint omeny, kad garažiniai užsiprašė "minimum 50e", buvau sutaręs su Latransa, bet Tokvilos pasiūlymas pasirodė pranašesnis, nes Latransa šeštadieniais nedirba.

Susipažinau su Tokvilos ryšių su klientais departamento vadove ir ji man pasakė, kad Tokvilos kainos realiai daugumoje atvejų yra mažesnės arba bent jau lygios "garažinių" servisų. Kadangi mano Priusas buvo pirktas Lietuvoje, padarė visą aptarnavimų išrašą ir jį perkelė į Tokvilos serviso knygutę.

Visumoje likau labai patenkintas Tokvila ir net labai nustebintas. Megamestoje už tepalus su keitimu ir "nedasuktu" tepalo filtru sumokėjau 45 eur, kai tuo tarpu tas pats darbas tik su originaliomis dalimis Tokviloje būtų kainavęs 60 - 65 eur. Ar verta permokėti? Vienareikšmiškai TAIP. 15, ar 50 eur nėra ta suma dėl ko verta aukoti "kokybę".

Aš matyt be Latransos ir Tokvilos nelabai kur ir besikreipsiu. Latransa tebūnie kokybiška alternatyva Tokvilai, bet pirma pasikonsultuosiu su Tokvila. O garažiniai tegul ilsisi... su savo "ai, jei zondas neatsisuks, tai nupjausim, privirinsim ir išsuksim"...

LM

:D puiku kad likai patenkintas servisu.
O kainas tai galima pasitikrinti įten ar ten.

slashas

Blyn aš fiziškai neįsivaizduoju kaip per apačią pakeisti, nes per apačią keičiamas antrasis zondas už katalizatoriaus :) bus juokinga jei tau ta antrąjį ir pakeitė, na bet tikėkimės pakeitė tą kurį reikia.
Dėl ryšių su klientais vadove aš turiu savo nuomonę, plius ko tokvila negalėjo padaryti vos ne per metus su atšaukimu, mototoja padarė 2 savaičių bėgyje. Tau labiau pasisekė :)
O apie darbus ir kainas:
Variklio vandenys pompa tokvila 230€, vandens pompa AISIN 35€ pas mano tiekėją,jos tokios pačios.
Vandens pompos pakeitimas tokviloje 60€, vandens pompos pakeitimas pas savus 30€.
Dabar tegul man ta komunikacijos vadovė paaiškina ar normalus toks antkainis ant dalies kai ji tokia pati kainuoja kartais, ne keliais kartais, o kartais pigiau, tai siūlau tamsta daugiau makaronų neklausyti, yra darbai kurie kainuoja vos brangiau, bet dauguma stipriai brangiau, o jei dar kas neatsisuka, tai dar ir už tas valandas sumoki, nes jie taiko valandinį įkainį.

Stingray

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 19, 2018, 06:14:59 AM
Blyn aš fiziškai neįsivaizduoju kaip per apačią pakeisti, nes per apačią keičiamas antrasis zondas už katalizatoriaus :) bus juokinga jei tau ta antrąjį ir pakeitė, na bet tikėkimės pakeitė tą kurį reikia.
Dėl ryšių su klientais vadove aš turiu savo nuomonę, plius ko tokvila negalėjo padaryti vos ne per metus su atšaukimu, mototoja padarė 2 savaičių bėgyje. Tau labiau pasisekė :)
O apie darbus ir kainas:
Variklio vandenys pompa tokvila 230€, vandens pompa AISIN 35€ pas mano tiekėją,jos tokios pačios.
Vandens pompos pakeitimas tokviloje 60€, vandens pompos pakeitimas pas savus 30€.
Dabar tegul man ta komunikacijos vadovė paaiškina ar normalus toks antkainis ant dalies kai ji tokia pati kainuoja kartais, ne keliais kartais, o kartais pigiau, tai siūlau tamsta daugiau makaronų neklausyti, yra darbai kurie kainuoja vos brangiau, bet dauguma stipriai brangiau, o jei dar kas neatsisuka, tai dar ir už tas valandas sumoki, nes jie taiko valandinį įkainį.

Pakeitė tą kurį ir reikėjo pakeisti, nes dox-0262 kitur ir neįdėsi.
Variklio vandens pompa (kadangi pas mane irgi leidžia šiek tiek) - 122e (o ne 230e, pats klausiau) + 40e pakeitimas. Čia Tokviloje.
AISIN pas tavo tiekėją - super kaina, bet už ją gali gauti tik tu. Ar ir man gali už tokią kainą pompą padaryti???? Privažiuočiau paimti iš kart.

Dabar dėl liambda zondo ir jo pakeitimo. Jie labai nustebo, kad Youtube rekomenduoja per viršų tą zondą keisti. Jie iškart pasakė - yra speciali įranga būtent tiems zondams kolektoriuje išimti. Ir viskas. Kadangi mašina buvo prie pat, buvo labai įdomu stebėti kaip tas zondas keičiamas. Ir nepasakyčiau, kad meistras labai jau ten rankas ilgas turėjo... Viska padarė tikrai greitai.

Kiekvienam savo, bet.... Pakeistam zondui davė metų garantiją, kad ten nieks neleis ir pan. O pas garažinius? Prapūstų kažkur ir vėl turėtum mokėti. Aš jau esu tikrai pasimokęs - skūpas moka visada 2 kartus. Tad geriau sumokėsiu 20, 50 eurų daugiau, bet būsiu įsitikinęs, kad darbai bus atlikti kokybiškai, o ne "ai, neatsisuks, tai su bulgarke nupjausim, gaiką privirinsim, tada atsuksim"....

slashas

Aš darbų kokybe esu labiau patenkintas mototoja, man po tokvilos keletas fiksatorių sulaužyti ir posparnis su apsauga kreivai buvo uždėtas, teko kieme pačiam pasitvarkyti, tai žinai, čia matyt pas kokį meistrą papulsi ;)
AISIN vietoje neturi, bet yra HEPU, tikrai geras gamintojas, vokiečiams net kaip originalas eina:

Stingray

Ai, čia tu apie Yaris. Aš klausiau dėl Priuso :D

LM

Nemanau, kad tik firminiuose servisuose geri meistrai dirba  :think:
Pusei metų eilės būtų prie jų :smoke:
O visiems visko pasitaiko...
Senokai buvo tokia istorija , kaip Slashas sakytų VBS.
Garantiniu metu keitė variklio tepala, žmonės išvažiavo į tolimą kelionę ir bevažiuojant užkalė variklis. Paaiškėjo, kad neužveržė išlieidimo varžto, ir ištekėjo tepalas. FIRMINIAM SERVISE.
Aišku gali sakyti slėgio davikliai, signalizatoriai ir pnš, bet nežinau kaip ten viskas buvo.
Buvo daug vargo įrodinėjant kas kaltas, kad taip įvyko...

MindaugasB

As kaip ir Slashas taip pat turiu savo atskiraja nuomone apie Tokvilos rysiu su klientais vadove. Serviso broka pradejo spresti tik tuomet kai nusiunciau registruota laiska. Tada ir paskambino, ir nemokamas servisas buvo ir net duslintuvo apsaugas atgal sudejo i vieta, kur nulankste saltkalviai buvo :) Kolkas Mototoja klientu aptarnavimo klausimu laimi vienareiksmiskai.

Dar tokia istorija, kuri man isimine apie 2014 m. ziema, kai ieskojau galiniu numeriu apsvietimo zibintelio. Tuo metu Auri aptarnaudavau Tokviloje, tai nuo ju ir pradejau. Pasiskambinau, pasakiau masinos numerius, visa kita info. Aname telefono ragelyje ilgai ilgai ieskojo, kol pasake, kad neranda ir tokiu nelabai patenkintu balsu pasiule paskambinti rytoj. Nustebau, bet tiek to. Kadangi laukiau zmonos masinoje, tai sugalvojau paskambinti dar i Mototoja, nors iki tol pas juos nei buves esu, nei iki tol kreipesis. Paskambines paaiskinau ko reikia. Sako, OK, mes perskambinsim. Gal 1-2 val praejo ir skambina jie atgal. Pasake detales kaina (~130 Lt), pasake detales koda, dar pasake, kad jeigu ieskosiu pats, tai tinka nuo CV ir Avensis III modeliu (berods sitie, jeigu dar gerai atsimenu). Visa info kaip ant lekstutes. Tad man sitas kartas paliko labai teigiama ispudi apie Mototojos komunikacija su klientais ir, galbut, busimais klientais.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

slashas

Citata iš: Stingray Įrašytas Kovas 19, 2018, 09:03:24 AM
Ai, čia tu apie Yaris. Aš klausiau dėl Priuso, niekas nebedaro dalių būtent vienam modeliui ypač Toyota mėgsta dalintis dalimis tarp modelių, ten dalių atžvilgiu hibridai :)
Nekreipk dėmesio į tą yaris, ten tokios pačios

LM

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Kovas 19, 2018, 09:36:35 AM
As kaip ir Slashas taip pat turiu savo atskiraja nuomone apie Tokvilos rysiu su klientais vadove. Serviso broka pradejo spresti tik tuomet kai nusiunciau registruota laiska. Tada ir paskambino, ir nemokamas servisas buvo ir net duslintuvo apsaugas atgal sudejo i vieta, kur nulankste saltkalviai buvo :) Kolkas Mototoja klientu aptarnavimo klausimu laimi vienareiksmiskai.

Dar tokia istorija, kuri man isimine apie 2014 m. ziema, kai ieskojau galiniu numeriu apsvietimo zibintelio. Tuo metu Auri aptarnaudavau Tokviloje, tai nuo ju ir pradejau. Pasiskambinau, pasakiau masinos numerius, visa kita info. Aname telefono ragelyje ilgai ilgai ieskojo, kol pasake, kad neranda ir tokiu nelabai patenkintu balsu pasiule paskambinti rytoj. Nustebau, bet tiek to. Kadangi laukiau zmonos masinoje, tai sugalvojau paskambinti dar i Mototoja, nors iki tol pas juos nei buves esu, nei iki tol kreipesis. Paskambines paaiskinau ko reikia. Sako, OK, mes perskambinsim. Gal 1-2 val praejo ir skambina jie atgal. Pasake detales kaina (~130 Lt), pasake detales koda, dar pasake, kad jeigu ieskosiu pats, tai tinka nuo CV ir Avensis III modeliu (berods sitie, jeigu dar gerai atsimenu). Visa info kaip ant lekstutes. Tad man sitas kartas paliko labai teigiama ispudi apie Mototojos komunikacija su klientais ir, galbut, busimais klientais.
Mindaugai, o tai ar ne su šia komunikacijos vadove bandomajį važiavimą darei  :smoke: ;)

MindaugasB

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 19, 2018, 10:07:42 AM
Mindaugai, o tai ar ne su šia komunikacijos vadove bandomajį važiavimą darei  :smoke: ;)

Ne. Nemanau, kad ji su klientais apskritai vazineja masinomis. Dariau su Mototojos :)
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

LM

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Kovas 19, 2018, 10:15:22 AM
Ne. Nemanau, kad ji su klientais apskritai vazineja masinomis. Dariau su Mototojos :)
Vat vat niekas nepavėžina, nepašnekina... :D ;)

slashas

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 19, 2018, 10:20:19 AM
Vat vat niekas nepavėžina, nepašnekina... :D ;)
Man turėtų primokėti, kad su ja važiuočiau :)

MindaugasB

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 19, 2018, 10:40:39 AM
Man turėtų primokėti, kad su ja važiuočiau :)

Uz kiek tave galima nupirkti? :)

LM

Nu bl  :D
Nejau tokia baisi, kad geriau važiuoti su Slashu ? :think: :-{ (H-)