Benzino Kvapas

Pradėjo Jonasa, Kovas 04, 2018, 16:52:17 PM

« ankstesnis - sekantis »

Jonasa

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 05, 2018, 11:19:28 AM
Taip iridinės.
Tai servisas nekeitė? Nes jeigu rida tikra tai prie 180 t. turėjo pakeisti... :think:
Nors gal galioja principas"nekišk nagų kol nereikia"  :smoke:

Buvo einamasis servisas, tai uzsimine jog nera pas juos pazymeta kad butu keistos zvakes, tai kaip ir pasiule pasikeist, bet man kazkas pakuzdejo jog nereikia keist, kol nepajunti jog trauka sumazejus, tai nzn, manau reiktu pabandyt pasikeist.

Siandien jau benzinu nebesmirdejo, gal kad siltesnis oras:)

LM

Pas mane siltu oru nesijausdavo irgi benzo kvapo bet atejo antra ziema ir vel pradejo smirdet. Kilometrazas 276000km nutariau pakeisti pagal rekomendacijas gamintojo ir jeigu nepades ziureti toliau. Ir nesigailiu , kvapo ner ir auto geriau traukia. Tai tokie pastebejimai. Gali nekeist bet paskui grandinine reakcija nutinka, pradeda ir tas ir kitas streikuot ir nezinai uz kurio galo griebtis. Blogai sudega misinys , formuojasi apnasos kemsasi katalizatoriai, sustrikuoja davikliai, voztuveliai, filtriukai ir pns. Gal ne is karto bet ilgainiuj buna taip.
Zinau biciuli kuris vaziuoja su auto ir nieko nedaro, sako 2 metus nieko nedariau ir nieko vaziuoja  :think:. Tai nereiskia kad nieko tam auto nereikia tvarkyti :-{ tiesiog jo tokia filosofija :D

Jonasa

Pakeiciau zvakes, kurios jau buvo nuvariusios 130 000 km ir firma ju denso (originalios) ir dar sake pakankamai normalei atrodo.
Bet uztat pastebejau jog alyvos lygis nukrites beveik iki minimumo, nors dar tik is 15 000 nuvaziuota 9 000 km, tikiuosi neveryklio kokios bedos... Reiks dapilinet.

LM

Tai ir gerai kad pasikeitei.
As tepala keiciu kas 10000 km nors rekomenduoja kas 15000 km pas mane ir per 10t.km nudegina kokius 700ml.
O nenubega niekur? Nera kokiu nubegimu?
Kaip sake Slashas reiktu patikrinti PCV voztuva alsuokli karterio.
As del tepalo kol kas nieko nedariau. O kokius tepalus pili gal bandyti pakeisti i kitus? Nors mototojoj turejo pilti originalius :think:

bioparo

Kokius tepalus pilat? Pas mane dabar total 5-30 ineo ecs, tuoj kitus keist reiks:)

slashas

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 07, 2018, 09:58:05 AM
Tai ir gerai kad pasikeitei.
As tepala keiciu kas 10000 km nors rekomenduoja kas 15000 km pas mane ir per 10t.km nudegina kokius 700ml.
O nenubega niekur? Nera kokiu nubegimu?
Kaip sake Slashas reiktu patikrinti PCV voztuva alsuokli karterio.
As del tepalo kol kas nieko nedariau. O kokius tepalus pili gal bandyti pakeisti i kitus? Nors mototojoj turejo pilti originalius :think:
Kas yra originalus tepalai? Tipo nepadirbti? :D

slashas

Aš pildavau tik redline kai turėjau galingus auto, priusui realiai dzin koks, svarbu atitinka specifikacija ir dažniau keiskite, tiek.

LM

Pas mane ir totalas.
Total 5w-30 MC3, API SN, kas atitinka gamintojo reikalavimus.
Keiciu pas meistreli jurgeli. 1l tokio tepalo 5,5eur.
Manau tepalu savybes mazai kuo skiriasi. Svarbu laiku pasikeist. Gal verta dazniau pasikeist nei moketi 2 kartus brangiau uz tepalus kurie nera 2 kartus geresniu davybiu :think:
Kazkaip tai taip norejau pasakyt :-{  :D

LM

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 07, 2018, 12:29:52 PM
Kas yra originalus tepalai? Tipo nepadirbti? :D
Nea turiu galvoj Toyota, kuri pilsto koks Costriulis :D

slashas

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 07, 2018, 12:37:35 PM
Pas mane ir totalas.
Total 5w-30 MC3, API SN, kas atitinka gamintojo reikalavimus.
Keiciu pas meistreli jurgeli. 1l tokio tepalo 5,5eur.
Manau tepalu savybes mazai kuo skiriasi. Svarbu laiku pasikeist. Gal verta dazniau pasikeist nei moketi 2 kartus brangiau uz tepalus kurie nera 2 kartus geresniu davybiu :think:
Kazkaip tai taip norejau pasakyt :-{  :D
Tepalų savybės labai skyriasi, kaip ir kaina. Negi tau optimos batonas toks pats kaip mantingos? :)

slashas

Citata iš: LM Įrašytas Kovas 07, 2018, 12:41:17 PM
Nea turiu galvoj Toyota, kuri pilsto koks Costriulis :D
Kostrulis yra vw tiekėjas, toyotai pilsto Mobil, matėte Lietuvoje pas oficialius atstovus tokius? Turbūt ne :)

LM

Na vakar Castrol siandien Mobil  :D
Apie kokius parametrus kalbam? Tepimo savybes prie salcio ir prie karscio manau aktualu? Imam pagal gamintoja atitinkamus tepalus ir lyginam ir nemanau kad rasim pas vienus tepalus geresnius parametrus 2 kartus geresnius? Gal % 10? Kalbu apie panasaus lygio tepala. O uz pavadinima moket brangiau? :smoke:

LM

Citata iš: slashas Įrašytas Kovas 07, 2018, 12:56:02 PM
Tepalų savybės labai skyriasi, kaip ir kaina. Negi tau optimos batonas toks pats kaip mantingos? :)
Gal ta pati mantinga kepa ir optima? Nemanai kad taip gali buti? :D

slashas

Gal, bet tai nereiškia, kad ingredientai tie patys, kaip ir su tepalais, sakyčiau bazė tepalų yra svarbiausi faktoriai, o visi kiti priedai, tai tik marketingas ;)

LM

Gamintojas rekomenduoja keisti tam tikrais intervalais ir ne veltui. Manau yra isbandyta kad tepimo savybes tinkamos ir islieka iki tam tikro skaiciaus km. O paskui kaip Dievas duos. Yra stebuklingu tepalu iki 50000 km gali nekeist :smoke:  :D bet cia gal Teslai , bagazinej pasidedi bakeli ir tegul sau stovi :D :D