Toyota Avensis 2013m. Reikia patarimo

Pradėjo GiedriusTAXI, Kovas 14, 2018, 08:34:00 AM

« ankstesnis - sekantis »

GiedriusTAXI

Sveiki visi,

Ieškau sau Toyota Avensis universalo nuo +- 2013m. Domiuosi tik benzininiais varikliais, nes bus montuojamos dujos. Labiausiai domina mane variklis, dirbau taksi su 2014-2016 avensis ir corolla, 1.6 ir 1.8 varikliais, pasakiški ir neužmušami, bet mane dar sudomino 2.0 variklis, kuo jis kitoks ir kokie jo trūkumai ir privalumai? Gal yra tikrai šiuos variklius išmanantis žmogus kuris galėtų patarti ir argumentuotai pagrįsti savo nuomonę, o ne VBS(viena bobutė sakė)? :)

Kiek važinėjau ir kiek teko domėtis tai būtent toyotų pavarų dėžė CVT, nėra problematiška, įdomu ar brangus remontas? Gal kam teko susidurti?

Sonixas

Tai i visus klausimus ir pats. :) Parasyk i pm galesim pasikalbet:D
Zmogus moka ne uz darba,o uz kito zmogaus zinias :D

MDG

Sveiki. Gal bus ne pilnai į temą. Esu įsigijęs 2016m. 2.0l benziną su cvt dėže. Skirtumas nuo 1.8l tik 4kw(mano yra 112, o 1.8 yra 108kw). Skirtumo didelio manau nėra. Pagrindinis dalykas kas labiausiai nervuoja dėžės kartu su varikliu bukumas. Pritaikyta tik "pencininko  rėžimui". Palakstyti tikrai nėra skirta -"lagina". Dar labai nervuoja dėžės-variklio šauksmas prie didesnių apsukų. Garso izoliacija nėra stulbinanti. Praktiškai jos nėra") ir tai tiesiog erzina. Išlindo bėdos su Pre-collision sistema kai drėgna užrasoja langas prie daviklio ir meta įspėjimo klaidas. Dėjo kažkokį šildomą tinklelį bet nelabai padeda. Šiaip jeigu galėčiau atsukti laiką atgal -nebesirinkčiau šio modelio dėl išvardintų priežasčių.

balticam

Citata iš: MDG Įrašytas Kovas 14, 2018, 22:03:16 PM
Sveiki. Gal bus ne pilnai į temą. Esu įsigijęs 2016m. 2.0l benziną su cvt dėže. Skirtumas nuo 1.8l tik 4kw(mano yra 112, o 1.8 yra 108kw). Skirtumo didelio manau nėra. Pagrindinis dalykas kas labiausiai nervuoja dėžės kartu su varikliu bukumas. Pritaikyta tik "pencininko  rėžimui". Palakstyti tikrai nėra skirta -"lagina". Dar labai nervuoja dėžės-variklio šauksmas prie didesnių apsukų. Garso izoliacija nėra stulbinanti. Praktiškai jos nėra") ir tai tiesiog erzina. Išlindo bėdos su Pre-collision sistema kai drėgna užrasoja langas prie daviklio ir meta įspėjimo klaidas. Dėjo kažkokį šildomą tinklelį bet nelabai padeda. Šiaip jeigu galėčiau atsukti laiką atgal -nebesirinkčiau šio modelio dėl išvardintų priežasčių.

O koki rinktumeisi?
Pre-collision galima atjungt.  Arba jautruma pareguliuot.Automatai  visi riaumoja-Auris ir Prius tai super garsiai. Kai uzmini tapke atrodo kad lektuvo turbina isijungia... Vazineju dabar su 2017m Avensis 2.0l dyzeliu ir esu patenkintas. Geriausias is bandytu: Auris Hybrid, Avensis Automatas benzas, Prius ir Prius Plus ir CR-X.
O siaip jei nori galios ir smagaus vaziavimo, ne i Toyota reik ziuret; imi BMW ir draskaisi...
Kiek tavo geria benzo jei ne paslaptis? As per 2 savaiciu badoma laikotarpi i 11l vos sutilpdavau. Tiesa, mieste daug maldavausi.

Venza

O tai nera Toyotu smagiai vaziuojanciu? Pasiimk kokia Venza ar Camry su 3.5 varikliu ir vaziuosi labai smagiai,ir deze nebuksuos ir variklis neriaumos.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

balticam

Citata iš: Venza Įrašytas Kovas 14, 2018, 22:29:56 PM
O tai nera Toyotu smagiai vaziuojanciu? Pasiimk kokia Venza ar Camry su 3.5 varikliu ir vaziuosi labai smagiai,ir deze nebuksuos ir variklis neriaumos.
Yra, Camry teko vazinet-smagi masinyte.
Na man niekas nepramus BMW M760Li XDrive, bandytos Australijoje praeita rudeni. 6.6l V12 varikliukas ir keletas sekundziu iki 100km/h. Kaina aisku kandziojasi....bet smagumas vaziuot-neispasakytas.

MDG

Citata iš: balticam Įrašytas Kovas 14, 2018, 22:17:22 PM
O koki rinktumeisi?
Pre-collision galima atjungt.  Arba jautruma pareguliuot.Automatai  visi riaumoja-Auris ir Prius tai super garsiai. Kai uzmini tapke atrodo kad lektuvo turbina isijungia... Vazineju dabar su 2017m Avensis 2.0l dyzeliu ir esu patenkintas. Geriausias is bandytu: Auris Hybrid, Avensis Automatas benzas, Prius ir Prius Plus ir CR-X.
O siaip jei nori galios ir smagaus vaziavimo, ne i Toyota reik ziuret; imi BMW ir draskaisi...
Kiek tavo geria benzo jei ne paslaptis? As per 2 savaiciu badoma laikotarpi i 11l vos sutilpdavau. Tiesa, mieste daug maldavausi.
Na atjungti visai pre-collision neatjungsi,skydelyje vistiek degs ispejimo zenklas.
Gaila kad avensis neturi kokio  2.5 plius hibrida arba kad ir 2.0 bet plius turbina. Visi gamintojai dabar deda turbo bet tikiuos toyota pamazu irgi jas prisijaukins. Dyzelio neemiau nes neturi automato. O be to dyzelinis 2 litru kiek teko dimetis nera toks jau geras,turi savo niuansu ir del grandiniu trukinejimo, ir pan. Man benzo vidurkis gaunasi  7.5-8.5. Misrus rezimas. Jeigu vaziuoti ramiai tai galima i 6.9 sutilpti. Na Bmw ir tojota tas pats kaip diena ir naktis. Nereikia lyginti.

balticam

Citata iš: MDG Įrašytas Kovas 14, 2018, 23:39:43 PM
Na atjungti visai pre-collision neatjungsi,skydelyje vistiek degs ispejimo zenklas.
Gaila kad avensis neturi kokio  2.5 plius hibrida arba kad ir 2.0 bet plius turbina. Visi gamintojai dabar deda turbo bet tikiuos toyota pamazu irgi jas prisijaukins. Dyzelio neemiau nes neturi automato. O be to dyzelinis 2 litru kiek teko dimetis nera toks jau geras,turi savo niuansu ir del grandiniu trukinejimo, ir pan. Man benzo vidurkis gaunasi  7.5-8.5. Misrus rezimas. Jeigu vaziuoti ramiai tai galima i 6.9 sutilpti. Na Bmw ir tojota tas pats kaip diena ir naktis. Nereikia lyginti.

Na naujai masnai juk garantija yra, o ir grandine tikrai nenutruks. Bobuciu pasakom netikek. Trukineja kai virs 300k prabega.
Automato as kai tik vengiu, nes uzia ir kuro daug daugiau ryja. Mieste gerai, bet uzmiesty nereikalingas.

katana7

Citata iš: MDG Įrašytas Kovas 14, 2018, 23:39:43 PM
Kas sakė, kad nėra 2,5 hibrido, yra RAV4 su tokiu varikliu.

slashas

Citata iš: katana7 Įrašytas Kovas 15, 2018, 10:32:12 AM
Mes lyg ir apie avensį šnekame kurio deja hibrido nebuvo ir nesuprantu kodėl...

Venza

Tai geriau apie ta Avensi ir nebesnekekim,nes jo tuoj isviso nebeliks  :D
Jeigu jau esi Toyota myletojas ir reikia hybrydo,tai reikia rinktis is tokiu modeliu,kurie yra hybrydai.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

balticam

Citata iš: Venza Įrašytas Kovas 15, 2018, 14:07:32 PM
Tai geriau apie ta Avensi ir nebesnekekim,nes jo tuoj isviso nebeliks  :D

Avensi dar kokius tris desimtmecius Lietuvelej matysim :)

MDG

Citata iš: katana7 Įrašytas Kovas 15, 2018, 10:32:12 AM
RAV BET NE AVENSIS