Turbinos gedimas

Pradėjo vasia, Kovas 24, 2018, 17:54:38 PM

« ankstesnis - sekantis »

vasia

Noriu pasidalinti patyrimu su turbinos gedimu.
Prie 2500-3000 aps. išmesdavo klaidą P1251 kartais P0108 arba abi iškart, dingdavo trauka (bet kuro sunaudojimas nesumažėdavo  :).
Bėda buvo užkepusi turbinos geometrija (sunkiai vaikščiojo pirštas). Kadangi pats turbinos išimti nesugebėjau variau pas meistrus tai kainavo 600 Eur.  :-(.
Po remonto buvo pradėjusi užsidegti tepalo lemputė, meistrai užmiršo prijungti tepalo daviklio kontaktus (ant karterio) remontas nieko nekainavo  (aa)

Zaroliz

Sakyčiau nemažai kainavo, kai turbinos restauracija iki 200€ kainuoja

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

vasia

Restauruotą turbina dėjo, tepalus keitė su filtru, purkštukų tarpines, plovė sistemą bent taip sakė. Už dalis 260 eur. like už darbą. Sutinku nemažai, manau plauti buvo nebūtina būtų kokiu 120-150 euru pigiau.
Čia aišku garaže darė.

Bacardis

slashas

Už tiek darbus manau net oficialus galėtų padaryti.

Bacardis

O kam ją restauruoti? Gera turbo kainuoja apie 150 eur. Ir ji važiuos ilgiau negu restauruota su neaiškiomis dalimis :)

MindaugasB

o kokia sistema plove, galima paklausti?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

marilis

Turūt ale tepalo sistemą.  :)

slashas

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Kovas 25, 2018, 22:31:09 PM
o kokia sistema plove, galima paklausti?
Po turbos gedimo būtina sistemą išplauti, nes likusios drožles galį naujai ate greit pasakyti :)

marilis

Arba dar blogiau gali būti , kaip atitirpsta senas šūdas iš visų kampelių.

Sapyra

Kas galit pasakyt po kiek km.pepalus keist jei turbina remontuota?

slashas

Citata iš: Sapyra Įrašytas Kovas 26, 2018, 16:06:55 PM
Kas galit pasakyt po kiek km.pepalus keist jei turbina remontuota?
Po tiek kiek visada keiti :) bet atsimink, dažniau visad geriau ;)

Sapyra

Dukros auto buvo turbina parejus tai meistrai sake po 5tukst. keis tepalą,nes gali drožliukiu atsirast.Na mano po tarpines keitimo nieko nesake,na ir neklausinėjau.Turba buvo gera.

slashas

Citata iš: Sapyra Įrašytas Kovas 26, 2018, 19:59:49 PM
Dukros auto buvo turbina parejus tai meistrai sake po 5tukst. keis tepalą,nes gali drožliukiu atsirast.Na mano po tarpines keitimo nieko nesake,na ir neklausinėjau.Turba buvo gera.
Kokios dar drožlės? Čia jei turbina blogai surinkta arba po sugedusios likučiai neišplauti... prisiklausote visokių VBS po to uždavinėjami keisti klausimai... juk ne kapitalinis variklio...

Zaroliz

Aš kai tvarkiausi, tai man sakė, tik kokius 500km ramiai važiuoti

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk