Problema su apsukomis ir trauka*

Pradėjo Markelo, Liepa 05, 2011, 17:51:03 PM

« ankstesnis - sekantis »

looking4snow

Vsio! Traukia kaip isp..., tfu nauja. :D Liuks, kaip jau buvau pasiilges sitos traukos!

Simptomai buvo tokie: pries kokius tris menesius pradejo kartas nuo karto nebereaguoti i gazo pedala. Mazdaug: pora sekundziu nereaguoja (lyg dusintu masina kazkas) ir tik pyst vel pramusa ir traukia belekaip. Taip tesesi gal pora savaiciu, bet gan retai pasikartodavo.
Paskui buvo tarpas pora savaiciu kai pradingo sie pozymiai, vazinejau vel normaliai.
Tada buvo pora savaiciu tarpas, kad viskas pablogejo, bet atradau, kad to gazo nereagavimo praktiskai nesijaucia gaza spaudziant svelniai ir imetant kita begi, kai apsukos uzkeltos 2-2,2 k. Tokiu budu net Check Engine neuzsidegdavo. Bet vos tik pakeldavau apsukas daugiau 2,5 k - sakes - masina kaip glusa tapdavo.
Mazdaug tuo metu nuvariau i diagnostika ir diagnozavo butent kuro siurblio voztuveliu gedima, ale praleidzia tik 30 proc. kuro, kai turetu 100 proc.
Paskui vel buvo poros savaiciu laikotarpis, kai sitie simptomai daugiau maziau pranyko, net buvau pagalvojes, kad gal ten kazkas atsikimso savaime ir isvengsiu brangaus remonto. :D
Bet...dabar paskutines gal trejeta savaiciu buvo tikras kosmaras... Laukiau laukiau as tu voztuveliu, kaip jie neparkeliaudavo, taip neparkeliaudavo, o vazineti su masina butinai reikejo... Zodziu, uzkelus apsukas iki ~1,8-2 k. jos praktiskai nustodavo kilti ir tekdavo mesti kita begi, norint vaziuoti greiciau. Tikiuosi nesutrumpinau labai smagracio galiojimo laiko...nes imetus kita begi apsuku belikdavo 1-1,2 k... Ir kol vel uzkildavo iki +/- normaliu, praeidavo laiko. Buvo sudetingi lenkimai, ivaziavimai i ziedus, o apie uzlindima jau net nekalbu. Sanaudas kompas rode 11-14 litru, realiu netikrinau. Dabar paskutine savaite buvau atrades, kad visgi pasistengus imanoma uzkelti apsukas iki kokiu 2,5k ir tada imetus kita begi jau gan normalios apsukos budavo - sankaba nebekentejo.
Tai va, praradus vilti sulaukti neoriginaliu, kiek pigesniu Denso voztuveliu berods is Latvijos, gavau beveik uz savikaina originalius (nesakysiu nei kanos, nei is kur, kad paskui vadybininkui blogai nebutu). Siandien idejus tuos naujus voztuvelius iskart (ne po minutes, psuvalandzio ar pan. bet iskart) masina pradejo elgtis kaip nauja. Ech, gerai metai prasidejo. :)

pinokis

kaina gali juk pasakyti o is kur nerikia sakyt, paskui pasakysi. visko iskarto nesakyk :)

looking4snow

Nu jeigu dirbi prie daliu, zinai ju savikaina. Pridek 5 proc. ir turesi kaina.

zanys

na galetum bent apitiksliai +/- pasakyti, nes as dar gyvenu su sia beda ir nezinau kiek is kiaules taupykles traukti kad nepermokeciau. :) na bet seip labai smagu, bet kad tau isejo pasitaisyti masina :) ir uzjausk tuos kurie taves aplekti negali :(

diagnostikas

nelabai supratau is kur istraukei kad is Latvijos neoriginalus. Jie lygiai tokie pat kaip ir tie kurie originalioj dezutej. Denso juos tik ir gamina. jei dar kam neteko girdet - denso prklauso toyotai
tiesa turiu tuos voztuveliu ne naujus jei domina

kalava

Citatadiagnostikas parašė:
nelabai supratau is kur istraukei kad is Latvijos neoriginalus. Jie lygiai tokie pat kaip ir tie kurie originalioj dezutej. Denso juos tik ir gamina. jei dar kam neteko girdet - denso prklauso toyotai
tiesa turiu tuos voztuveliu ne naujus jei domina

Daugumos detaliu auto gamintojai patys negamina - gamina trecios salys kaip pvz denso, bosh, aisin, kyb etc.

Originalas laikomas, kai dedamas auto gamintojo logotipas kaip kokybes garantas - detale pagaminama specialiai uzsakovui pagal jo reikalavimus.
Artima originalui laikoma to paties gamintojo pagaminta detale, bet be auto logotipo - tipo be auto gamintojo kokybiniu normatyvu, todel gali but ripo prastesnes kokybes.
Kazkur maciau, gal acura.lt kazkokius panasius aiskinimus.

O realybej:
1) avensio pilkington priekinis stiklas su toyotos zenklu - ~1500 lt, be toyotos zenklo - 800 lt
2) denso purkstukas su toyotos zenklu -1700 lt, be tpyotos zenklo - 1000lt
3) aisin dvimasis su toyotos zenklu - ~5000 lt, be toyotos - ~2500 lt

Taigis, siuo atveju jei nera toyotos zenklo, tai ir neoriginalas. Ir kaina stipriai skiriasi
P.s. sorry uz offtopic'a
Ex-Avensis '07, 2L D4D, 93 kW, sidabrinis universalas

zanys

Gal kas turite pardavimui ar zino kur pigiau nusipirkti (gali buti ir deveti) kuro surblio vaztuvelius?nes kosmaras su tokia masina vazineti :( aciu is karto uz pagalba :)

Birzas

Pas mane tas pats buvo tai prapūčiau su kompresoriumi, plius PAJUNGINËJAU prie 12v maitinimo šaltinio ir tuo metu dar karta prapūčiau, pakol kas veikia. Trauka atsigavo mašiniukas puikiai rieda :)
P.S. dabar žiūrėsiu kiek km pravažiuosiu kol vėl tas pats pasikartos.
Vieno permaziai, dvieju perdaug!

Marius512

CitataBirzas parašė:
prapūčiau su kompresoriumi, plius PAJUNGINËJAU prie 12v maitinimo šaltinio ir tuo metu dar karta prapūčiau, pakol kas veikia. Trauka atsigavo mašiniukas puikiai rieda :)
O ar kas nors gali Vilniuje man tą padaryti ką pasidarė "Birzas"? Arba pravalyt tuos vuožtuvėlius kaip minėjo "diagnostikas"? Nes lygiai ta pati bėda pas mane kaip ir aukščiau pas visus aprašyta.
Į 2001m. mašiną nebesinori investuot daug pinigų, tai dėl to ir domina mane tokie variantai kaip: "prapūtimas"/"išvalymas" ir pan.
Pats mėgstu pasikrapštyt prie technikos, bet neturiu gerų sąlygų (garažo)...

diagnostikas

CitataMarius512 parašė:
CitataBirzas parašė:
prapūčiau su kompresoriumi, plius PAJUNGINËJAU prie 12v maitinimo šaltinio ir tuo metu dar karta prapūčiau, pakol kas veikia. Trauka atsigavo mašiniukas puikiai rieda :)
O ar kas nors gali Vilniuje man tą padaryti ką pasidarė "Birzas"? Arba pravalyt tuos vuožtuvėlius kaip minėjo "diagnostikas"? Nes lygiai ta pati bėda pas mane kaip ir aukščiau pas visus aprašyta.
Į 2001m. mašiną nebesinori investuot daug pinigų, tai dėl to ir domina mane tokie variantai kaip: "prapūtimas"/"išvalymas" ir pan.
Pats mėgstu pasikrapštyt prie technikos, bet neturiu gerų sąlygų (garažo)...
manau pirma reiketu paziureti kokoo sklaidos, jei problema voztuveliuose, tikrai galim pabandyt juos praplaut. skambink 867942205
jei ka turiu naujus voztuvelius pardavimui