Auris 2007' D4D, 93kw problema su kompu ir kuro sunaudojimu

Pradėjo Mazday, Liepa 06, 2015, 12:33:34 PM

« ankstesnis - sekantis »

Mazday

Laba diena,
Susiduriau su problemele:
Neseniai nusipirkau Auris 2007' D4D 93kw (truputi savotiska - ratai R18, 225 ir spyruokles galinines originalios sportines Toyota ). Nuvariau ja i Tokvila patikrinimui ir viskas buvo gerai: tiek purkstukai, tiek kietuju daleliu filtras, visa varikli apziurejo, buvo pakeista alyva (kaip sake i specialiai siems varikliams). Dideliu trukumu nebuvo (dauguma detaliu net dar like is gamintojo fabriko Japonijoje, kur buvo ji surinkta)
Pradejau su ja vazineti ir prasidejo linksmoji dalis: su pilnu baku pravaziavau 750km (kuro sanaudos isejo kazkur 7,33l/100km) ir sustojau viduri autostrados. Neesu greicio megejas, tad man pasirode labia keista viskas. Pasirodo, kad bakas buvo tuscias, o prietaisu skydelis rode dar 3 padalas ir 120km (Range). Nuvaziavau i Tokvila ir man pavale baka ir kuro lygio davykli, bet tai nepadejo. Tik is 2 karto jie suprato, kad tai prietaisu skydelis. Jie paeme is anglo, prietaisu skydeli, ir sudeliojo i viena. Dabar kai bakas beveik tuscias jau rodo, kad mazai kuro, bet...
Cia prasideda idomiausia dalis: pries tai apsukos buvo ~900, po skydelio apkeitimo/taisymo ~800, be to specialiai buvau uzpiles ~27,5l dyzelio ir man normaliai rode puse bako, bet pravaziavau tik 200km :D Kompas rode 8,6l/100km. Be to, kai tik uzsidege lempute, uzpiliau pilna baka ir man tilpo 46l (ir su pilnu baku rode 501km Range). Variklis nedumina, jokiu nera pratekejimu, jokio kuro ismetymo...
Turiu labai dideli parsyma, gal kas turi kokiu minciu del sios problemos?!

bladas

Sveikas, ar galėtum konkretizuoti klausimą? Per didelės faktinės sąnaudos? Nepatinka apsukos? Nepatinka kompo RANGE rodmenys?

Mazday

Nupirkus masina faktines sanaudos buvo 7L/100km, ant laisvo begio ~900aps./min - po to kai apkeite/sutaise: buvo ipilta 27l kuro ir pravaziuota 200km. o realiai kompas rode 8,6l/100km, apsukos ~800. Variklis dirba stabiliai ir netrukcioja, uzsiveda be problemu, nedumina, nesispaudo kuru. Dabar uzsipiliau pilna baka (buvo jau uzsidegusi lempute ir pripiliau pilna baka, 46l) ir rodo Range 501km, nors kompas rodo 8,6L/100km.
Is esmes nepatinka sanaudos ir taip kaip kompas veikia.

katana7

Nunulink visus rodmenys ir pažiūrėk kiek tada rodys, nes kompas niekada nerodo tiksliai.

Mazday

Jau bandziau nunulinti ir vis tiek tas pats. Problema yra ne tiek tame kad kompas nesamones rodo, bet tame, jog ryja kosmosa...
Kai nusipirkau, viska nunulinau ir man jis normaliai rode ir faktines buvo tos pacios sanaudos, bet po pakeitimo - viskas apsiverte, nei vienas ruodmo normaliai neveikia... Rodo momentini 8,6L/100km, o uzpilus 27l dizelio pravaziavau tik 200km.

MindaugasB

Nesuprantu prie ko cia momentinis rodymas. Man momentini rodo ir 27L/100km. Nu ir ka?
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

tadasd

Nežinau ar tai susiję, bet kai apkeičiau savo kasetinę magnetolą į originalią CD, taipogi kompas pradėjo rodyti nesąmones ir jos pastoviai kito. Gal tai vis dėlto susiję su skydeliu.

Mazday

Nustatyta yra km/h, ziurejau specialiai kilometraza ir normaliai km rodo, o ne milias...
Bet esme yra tame, kad ir ryti daugiau pradejo: pries tai faktines buvo 7l/100km, o dabar isejo, jog 27l uzpilto ir pravaziuota tik 200km... Kompas totalu gryba pjauna.

Saulius SSS

Aš su pilnu baku +- 500 mylių darau. Range taip ir rodo. Pamatuok savo "kilometro" ilgį.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Mazday

Kokiu budu geriausiai patikrinti?
Beje kodel tada kompas rodo 8,6l/100km, ar cia rodo 8,6l/100myliu?

kudikis

Pas mane avensi kompe galima nustatyti l/km arba km/l ,tai gal ir aurise yra nustatyta km/l .Tai tada ir gaunasi,kad nuvaziuodamas 7km sudegini 1 l.

Saulius SSS

Paskaičiuok,ką parašei ☺ 7km/1l   = 100km /14....litrų. Žmogui 8.6 daug.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

kudikis

MindaugasB

Man gal smegenys neveikia, kai atostogose dabar, bet niekaip neindentifikuoju problemos. Kuro per daug ryja ar blogai davikliai veikia? Ar dar kazkas.

Siaip jau nuvaziuota atstuma mastantys galva zmones matuoja uzpyle sklidina baka kuro. Ne tai kad pistoletas atsoka, bet pripila sklidina kad pirstu i dyzelina gali pamerkti. Tada vazineji ir matuoji. O cia kazkokie papilstymai is tuscio i kiaura ir uzpylimai 27L kuro.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Mazday

Rodo normaliai km, o ne mylias (patikrinta)
Del to pilno bako, tai dabar uzsipiliau ir nieko nesikeicia, pravaziavau beveik 100km ir ryt vel pilna pripilsiu baka ir paziuresiu kiek sunaudojo dyzelio.
Bet kai pripiliau puse bako (priminu bakas buvo sausas, nei laso kuro nebuvo) lygiai pravaziavau iki kol lempute uzsidege buvo pravaziuota 170km ir rode dar 30 like, tada pripiliau iki kakliuko ir ten tilpo 46l: tad darau isvada, kad faktines sanaudos yra 10+l/100km.