trumpos sviesu gedimas

Pradėjo ramzei, Vasaris 14, 2016, 16:24:30 PM

« ankstesnis - sekantis »

ramzei

Nusprogo 2010m avensio desines puses trumpos sviesos.Lempute gera,saugikliu dezej kirminu irgi nelabai randu.gal kas kokiu minciu turit?Ne ksenonai!

bladas

Pastebėjau forume vieną dalyką - žmogus parašo panašų į tavo klausimą, užverda diskusijos ir būrimas iš krištolinio rutulio, po dviejų - trijų savaičių paaiškėja, kad vis dėlto perdegė lemputė. Arba būna - klausia apie kokį nors gedimą, parašo "servise tikrino, nieko nerado, viskas OK", vėl diskutuojam, po kiek laiko parašo "anas servisas - lochai, nuvariau į normalų servisą, rado gedimą, kaip forumas ir atsakė". Ką aš noriu pasakyti - užduodamas klausimą, žmogus užtrenkia duris atsakymams.  Taip ir tavo atveju - iš kur žinai, kad lemputė ir saugikliai tvarkoje? Ar nupirkai naują lemputę ir ją pekeitus - nedega? Ar pats vizualiai nustatei, kad ji perdegusi? Ar kaimynas pasakė? Ar su testeriu tikrinai? O jeigu trumpai, atsakymas yra - perdegė lemputė. 100 %

Donis7

Gal problema kištuke (fiškėje)?

ramzei

Lempute nupirkau nauja,sena patikrinau testeriu ir prijungdamas prie akumuliatoriaus(kaip nekeista sviecia),sugiklius patikrinau su testeriu isimdamas kiekviena.I lemputes kontakta itampa ateina,bet labai maza srove(neiseina net pamatuot).Panasios temos neradau,o klausiu todel,kad net mano radiotechnikos zinios jau nebepadeda.Tarp kitko elektrines grandines schema irgi praverstu.

robertas1993

Citata iš: bladas Įrašytas Vasaris 14, 2016, 16:45:42 PM
Pastebėjau forume vieną dalyką - žmogus parašo panašų į tavo klausimą, užverda diskusijos ir būrimas iš krištolinio rutulio, po dviejų - trijų savaičių paaiškėja, kad vis dėlto perdegė lemputė. Arba būna - klausia apie kokį nors gedimą, parašo "servise tikrino, nieko nerado, viskas OK", vėl diskutuojam, po kiek laiko parašo "anas servisas - lochai, nuvariau į normalų servisą, rado gedimą, kaip forumas ir atsakė". Ką aš noriu pasakyti - užduodamas klausimą, žmogus užtrenkia duris atsakymams.  Taip ir tavo atveju - iš kur žinai, kad lemputė ir saugikliai tvarkoje? Ar nupirkai naują lemputę ir ją pekeitus - nedega? Ar pats vizualiai nustatei, kad ji perdegusi? Ar kaimynas pasakė? Ar su testeriu tikrinai? O jeigu trumpai, atsakymas yra - perdegė lemputė. 100 %

Siaip cia yra rimta problema ir labai panasi kaip pas mane tik kad pas mane tolimos nesviecia is vienos puses o pas temos autoriu artimos. :) kaip ir sake saugikliai sveiki lempute gera ir nera prie ko prisiknyst....
Auto:
Toyota Yaris
MB E270 W211

Venza

Siaip masinose sviesos junginejesi per reles.Pabandyk reles trumpu sukeist su ilgu.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

GALLANT

Kazi ar T27 nestovi sviesu modulis ir ne reles o driveriai jungineja sviesas.

Venza

Jo,parases as irgi pagalvojau,kad reles cia ne prie ko.Tuo labiau,kad vienas zibintas nedega.

Bemsas

Ieskok saugiklio. Trumpom ir iglom sviesom kiekviena lempute turi po 10A saugikli. Po kapotu saugiklis nr 50.

ramzei

Pirmas dalykas,kad saugikliai pertikrinti kelis kartus kiekviena isimant ir patikrinant su testeriu.Antra-saugikliu deze siame modelyje nenumeruota,o trumpu sviesu saugikliai is tikro 10A.Sviesos patikrintos ir trumpinant saugiklio lizdo kontaktus-rezultatas-0!Sviesos jungias ne per reles,o saugikliu bloke stovincios reles yra skirtingos.

Bemsas

Stovi rele bendra abiems zibintams. Is tos reles eina +12V i 2 saugiklius (kaire puse ir desine). Jei saugikliai geri, reiskia laiduose problema. Pabandyk laidelio gabaliuku sujungti saugiklius abieju pusiu.

Venza

Labai tiketina,kad automobilis buvo po avarijos,toj pusej pazeisti laidai ir ziema nuo druskos ir el.sroves laidas nuzaliavo.Man yra taip buve,nors laidai buvo sulituoti ir izoliuoti,bet dregme po izoliacija papuole ir varis nuzaliavo.

ramzei

Auto ne po avarijos-pirktas naujas,kontaktai trumpinti.Esme tame,kad neuztenka sroves ikaitint lemputes siuleli-itampa i lizda ateina 12,5v.

bladas

Saugiklių ir lempučių lizdai neapsilydę? Relė neperdegusi?

Awriuxx

Citata iš: ramzei Įrašytas Vasaris 15, 2016, 22:03:41 PM
Auto ne po avarijos-pirktas naujas,kontaktai trumpinti.Esme tame,kad neuztenka sroves ikaitint lemputes siuleli-itampa i lizda ateina 12,5v.

Aš ne elektrikas, bet dėl jūsų radiotechnikos žinių man kyla didelių abejonių. Tai jeigu rodo 12,5 v įtampą, (ne srovę) tai ko dar norit? Būtent tiek ir turi rodyti jei nuo akumuliatoriaus. Masė ar ateina į žibintą?