Toyota Prius II sąnaudos

Pradėjo kastytis rudokas, Sausis 15, 2016, 20:11:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

bioparo

Sveiki, prie tos temos gal paklausiu, siom dienom sanaudos pirmas 5,10, min rodo 10litru, veliau krenta 7.5 ir mazeja, kazkaip seniau pirmas 5min 10l, poto 10ta minute jau krenta 7.5-5ltr, kaip pas jus? Kazkaip ryja tiesiog nevaziuoja, nu dar koki oro filtra patikrinsiu

slashas

Citata iš: bioparo Įrašytas Gruodis 06, 2017, 18:24:46 PM
Sveiki, prie tos temos gal paklausiu, siom dienom sanaudos pirmas 5,10, min rodo 10litru, veliau krenta 7.5 ir mazeja, kazkaip seniau pirmas 5min 10l, poto 10ta minute jau krenta 7.5-5ltr, kaip pas jus? Kazkaip ryja tiesiog nevaziuoja, nu dar koki oro filtra patikrinsiu
O tai lauke neatšalo?

bioparo

Nu bet ne net kartais 3 kart po 5min 10 litru, arba batarke baiginejasi po biski

slashas

Citata iš: bioparo Įrašytas Gruodis 06, 2017, 21:03:35 PM
Nu bet ne net kartais 3 kart po 5min 10 litru, arba batarke baiginejasi po biski
Gal šilumą salone susimažink, man visad taip būna jei iš kiemo iškart į kamštį.

LM

Laikinai mano brangioji su Prius vazineja apie 7km pirmyn ir atgal. Tai vidutines dabar rodo 5,6l, bet ji sildyma 24,5'C nusitaisius   :smoke: nu salta moteriskei  :think:  sildymo nustatymai tikrai itakoja kuro sanaudas.
Kitas dalykas verta pries ziema 12V akuma perkrauti ypac jeigu trumpais atsumukais riedama. Nedakrautas akumas ir itakoja kuro sanaudas. Apie 0,2 l.
Mazas slegis padangose- dar pridek 0,2-0,3l.
Ir baikim galvot kad del visko kalta" besibaigianti pagridine baterija"  :goodboy:
Nors ateis ir jos valanda ... (H-)

slashas

Pas mane dabar 6.4, bet aš važiuoju 100% mieste ir kamščių metu :) šiluma 21 ir nejudinama, AC auto ir visada įjungta.

LM

Pas mane ir AC/auto +18+19*C. Kai aš važinėju. Kiti "šeimos vairuotojai" pasidaro kaip jiems labiau tinka :D
Aišku kartais tas AC/auto nelabai tenkina, kai lija, šlapdirba, langas rasoja, o "jis" pučia į kojas... :think: bet perjungi, kad langą nupūstų ir ok.
Tos sanaudos tai kaip medžio lapai, panašūs bet skirtingi  :D kiek Prūsų tiek ir rezultatų... kas mieste važiuoja, kas už miesto. Kiekvienas skirtingai ir vairuoja. O tas grafiko stebėjimas momentinis, tai ir yra momentinis  :smoke:
Sako rodo 8-9l, o kai pasižiūri vidurkį per kokius 500-600km, jau tada 6l :smoke: :D

bioparo

Siaip as irgi piko metu, dabar pastebejau kaip tik daugiau prie sviesoforo, as sustot pries pereja taip ir sanaudos auga, snd be kamsciu iskart norma pasidare, netikras pavojus :D

kastytis rudokas

Sveiki. Praėjo jau beveik du metai, kaip turiu savo Toyota Prius 2007 metų, todėl pagalvojau, jog būtų visai gerai padaryti tokią mini eksplotacijos istorijos apžvalgėlę.

Visų pirma, tai kai pirkau 2016 metų sausio pirmoje pusėje, odometras rodė 96 000 km, dabar rodo 148 000 km. Nesakau, kad parodymais tikiu, bet pokytis yra būtent toks. Auto yra iš vokietijos, kaip minėjo perekūpas - daužtas į galinį kairį sparną. Pirkdamas jokiam servisae netikrinau, tiesiog draugas, kuris yra buvęs perikūpas apžiūrėjo ir sakė, kad auto tikrai geras. sumokėjau 5 500 eurų. buvo su TA.

Kas padaryta per du metus, tai mažai. 6 kartus keisti tepalai, o rimčiausios investicijos tai pakeisti visi stabdžių diskai ir kaladėlės praėjus pusantrų metų po eksplotacijos - šią vasarą. Vienas galinis ratas jau net buvo užsikirtęs.

šį rudenį pasirodė keistas garsas iš važiuoklės, tarsi kaladėlių trinties garsas. Ieškojaus priežasties, buvo kad įtarė guolį, jo ankstyvą stadiją, bet pakeitus priekines padangas garsas dingo. Tikrai neatrodė, jog ten padangų garsas, na bet bėdos lyg ir neliko.

padangų keitimo, skysčio langam apiplauti jau ir neskaičiuosiu.

vieną kartą buvo taip, jog nevažiavus su Priusu 3 ar 4 dienas, nebepavyko jo užvesti. Visko prisigalvojau, bet lengvai pavyko užvesti laidais. Nuo to laiko keyless go nebejungiu niekada. daugiau panašių bėdų kilę nebuvo. mažojo akumuliatoriaus nekeičiau. kaip nekeičiau nei žvakių, nei antifrizo. galvoju, galbūt ir reiktų kažką pasikeist profilaktiškai, bet tas pats draugas perikūpas sako, jog reikia kuo mažiau lųst prie gerai važiuojančios mašinos.

važiuoklėje, be stabdžių, daugiau irgi niekas keista nebuvo. TA praėjau tiesiog sugalvojęs. Buvo laiko,  nuvažiavau ir praėjau.

Sąnaudos. Sąnaudos geros. Grubiai tariant 5 litrai vasarą, 7 kai jau jungiamas šildymas ir laikmas ant 22,5 - 24 mišriu rėžimu. Nors daugelis sako kad Prius efektyviausias kamščiuose, bet man atrodo, jog sąnaudų efektyvumo viršūnė yra užmiesčio kelias ir greitis 70 - 90 km/h, vasarą teko taip nuvažiuot 200 km ir iki pilno bako dapyliau nepilnus 9 litrus.

Šiaip važinėta 60 proc miestas,  40 proc užmiestis. savaitgaliais mėgstam pakeliaut po Lietuvos miestelius, tai ridos susidaro.

Žodžiu esu patenkintas pirkiniu, nepasakyčiau, kad atsibodo, nes ko nemėgstu tai remontuoti auto, nes tai tiesiog papildomos problemos gyvenime. Bet kai pažiūri į Priusus pardavimų portaluose, tai nors kainos vidurkis rodos ir sumažėjęs, ypač kalbant apie 2003,2004,2005 metų Priusus, bet įdomesni/tvarkingesni variantai neretai ir 6000 eur siekia. Aišku, nereikšia, kad užtiek ir parduoda.

žodžiu, nežinau kiek info naudinga, ir kiek atitinka temą, bet man pačiam visai įdomu būtų išgirsti ir kitas patirtis iš ilgesnės laikinės perspektyvos. 

LM

Su Naujais visus!  :-{
Turiu truputėlį daugiau nei metai. 2006m. Rida 275000, patsai nuriedėjau 30000km. Mokėjau 4700eur.

1. Keičiau tepalus, filtrus, 2 lemputes. Tepalas Total 5w-30 MC3, kas 10000km. Tepalo filtras MAN.
2. Pirkau žiemines padangas, bet tai kaip batai  :think:
3. Sąnaudos šiai dienai 5,2l/100km. Vasarą 4,6-4,7l/100km. Vidutinis greitis apie 85-100km/h.
4. Dar nekeičiau transmisijoje tepalo... dvejoju... bent reikia pažiūrėti ar nepajuodęs  (H-) :think:
jeigus bus švarus tepalas tai ar verta keisti ? :think:... Nutekėjimų nėra.
5. Nekeitęs žvakių. Nors pagal rida jau reiktų...
6. Nekeitęs dar aušinimo skysčių. Neatsimenu gal kas 60000 reiktų pasikeisti.
7. Nekeitęs 12V akumo, kelis kartus buvau pastrigęs, bet "įkroviau" ir dar tarnauja.
8. Reiktų gal profilaktiškai pravalyti droselio sklendę, oro srauto daviklį MAF..? bet kuriais puikiai, traukia gerai... tai vėl kažkaip kišti nagus...
9. Galiniai stabdžiai, skysčiai pakeisti, kažkiek važiuoklė remontuota, dar pas fokietį buvo pridėta saskaita toyotos atstovybės.  Darbų su medžiagomis atlikta už 1600EUR. Geras fokietis pasitaikė. :goodboy:
10. Nepatikėsit- niekas dar nesugedo, nensutojo veikti :think: Kad tik neprisišnekėjus...  :D

Yra toks požiūris - nekišk rankų prie veikiančios auto.  (H-)
Yra kitas požiūris, kad reikia prižiūrėti savo auto ir jis/ji riedės... non stop :smoke:
Kokio požiūrio laikomės mes...? :smoke:

LM

Gūdus vasario 15d. rytas.
Už borto stingdantis šaltis -4*C.
Vidutinės kuro sąnaudos 5,2l/100km.
Kasdieninis maršrutas provincijos keliais Prienai-Alytus, Alytus-Prienai. Kalvelės ir kloniai  :D

Ralfas

Citata iš: LM Įrašytas Vasaris 15, 2018, 07:56:36 AM
Gūdus vasario 15d. rytas.
Už borto stingdantis šaltis -4*C.
Vidutinės kuro sąnaudos 5,2l/100km.
Kasdieninis maršrutas provincijos keliais Prienai-Alytus, Alytus-Prienai. Kalvelės ir kloniai  :D
Čia tie 5,2L yra geras rodiklis ar blogas??

slashas

Šilta tuose priusuose, bet šiluma = daugiau benzino, nes rečiau ant elektros važiuoja ;)

Stingray

Nežinau kaip jūs ten važinėjate, bet va per 2 dienas pravažiavau 334 km: ir kamščiuose stovėjau, ir greitkeliu važiavau (iki 90 km/h), kartais įjungdavau EV režimą ir man rodo 5,1. Aišku, važiuota buvo pencininko režimu, nuo šviesoforų pajudėdavau laaaabai jau lėtai :D

Aš kol kas atsigauti nesugebu kai matau tokius skaičius :)

LM

Tai geri rezultatai.
Nenunulinęs nuo prieš paskutinio benzino pylimo vidurkio -rodo 5,2l/100km. Nuvažiuota apie 860km.
Šiandiena rodė -16*C ryte. Užsivedė be problemų.
Šildymą (be A/C) nustačiau pradžioje 19*C, nuvažiavęs ~15km, sumažinau iki 17*C.
Mano kiek kitokia situacija važiuoju užmiestyje, dirba benzinis motoras- labiau įkaista. Mieste manau reiktų aukštenę šildymo T palaikyti, prastesnis variklio šiluminis rėžimas.