Nuajas Hibridinis Rav4

Pradėjo Sarunas5, Gruodis 01, 2019, 16:58:13 PM

« ankstesnis - sekantis »

kixxoff

Citata iš: Henris Įrašytas Sausis 14, 2022, 22:15:09 PM
man yra teke nuokalnej ir virs 100kmh greiciu riedet :)
bet aš turiu minty ne riedėjima, kai akumą krauna, o kai energiją iš akumo ima, t.y. "gazuoja"  :D

pecionka

Manau įdomesnė diskusija bus kai šitie RAV'ai nubėgs 100k ir daugiau, dabar manau retas esat bent 50k pasiekę.
Pas mane jau 30k tai yra kelios problemos kurios atrodo gan rimtos - pirma (jau minėjau anksčiau) kad cypia galinės kaladėlės (ir aš nieko negeneruoju, nes turiu paprastą benzą) antra kad kartais labai negražiai muša kai įjungiu iš P į D, anksčiau buvo nepastebimai, bet kelis paskutinis kartus taip davė, kad net pašokau.
Pirmas atvejis nieko neįrodysi, nusidėvėjimas, girdėjęs jau kartą kaip mototoya'oj sakė kad su lietuviškos druskom, tai visai normalus dalykas.
Bet antras atvejis tai garantinis ir ne kitaip.

kixxoff

Citata iš: pecionka Įrašytas Sausis 17, 2022, 09:02:48 AM
Manau įdomesnė diskusija bus kai šitie RAV'ai nubėgs 100k ir daugiau, dabar manau retas esat bent 50k pasiekę.
Pas mane jau 30k tai yra kelios problemos kurios atrodo gan rimtos - pirma (jau minėjau anksčiau) kad cypia galinės kaladėlės (ir aš nieko negeneruoju, nes turiu paprastą benzą) antra kad kartais labai negražiai muša kai įjungiu iš P į D, anksčiau buvo nepastebimai, bet kelis paskutinis kartus taip davė, kad net pašokau.
Pirmas atvejis nieko neįrodysi, nusidėvėjimas, girdėjęs jau kartą kaip mototoya'oj sakė kad su lietuviškos druskom, tai visai normalus dalykas.
Bet antras atvejis tai garantinis ir ne kitaip.
Pas mane 26K tai buvo pernai žiemą kažkoks daikčiukas keistas (garantija) kai per šalčius hybridinė sistema atsisakė dirbti. Ir dabar keleivio pusėj užrakinimo jutiklis nereaguoja.
Perjungiant iš P į D arba R irgi kartais muša, bet ne kiekvieną kartą.

LM

Negaliu kategoriškai teigti, kad tai tikrai susiję, bet apie stabdžių skystį noriu pasakyt.
Priuse , manu ir RAV'e reikia keisti kas du metai arba kas 30t.km. Aš gal apie 100 t.km. nubirzgęs ir nebuvau keitęs st. skysčio po paskutinio keitimo.
Jau keli metai, kaip jūs sakot irgi buvo juntamas "mušimas" perjungiant iš P į D ir R. bet kaip sakoma buvo nurašoma ant "hibrido pavaros". Stabdžių efektyvumas buvo kiek pakitęs nors klaidų nebuvo, kartais stipriau stabdant suveikdavo praslydimo indikatorius, bet irgi kažkaip nesureikšmindavau nes stabdžiai veikė ir stabdė.
Skystį pakeitėm, kažkokių labai didelių pokyčių nenutiko gal kažkiek efektyviau pradėjo stabdyt, neužsidegė praslydimo indikatorius. Bet kiek šviesi atmintis mena, praktiškai dingo "mušimas" perjungiant pavaras...

Henris

As viena dalyka pastebejau dar nuo Auris 2015 hibrido kai vazinejau. Kad uztenka kokiu 2k km po stabdziu skyscio keitimo ir tarkim staigiau sustavdzius, pasigirsta toks garsas kaip, kad rankini uztrauktum. Tas pats ir pas RAV4 hibrida. Nzn kas ten toki garsa isskleidzia ar stabdziu cilindras ar elektrine vakumo pompa, bet tik kai ekstremaliau pastabdai, kartais buna tas pats po nakties pastovejus masinai imetu i D, kai stabdis nuspaustas. Nu gal cia ABS blokas persiaktyvuoja, bet labiau itarimas ant vakumo.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

LM

Hibridų kiek kitokia stabdžių sistema ir ABS blokas. Tai dėl to, kad susiję su regeneracija. Sudėtingesnis ir jautresnė pati ABS'o sistema, vožtuvėlių siurbliukų ir pnš. Uždelsus keisti skystį tenka keisti visą ABS bloką. Naujas manau l. brangus dalykas. Šiaip rekomenduoja keisti su techstrem ar kita programa ne vien mechaniškai, atlikti po to kalibravimą. Nors galima gal ir keisti paprastai, bet gali būti, kad ne iš visų užkaborių ištekės, liks seno skysčio.
O tų garsų joo galima prisiklausyt...

Logistas

Musimas ir ps mane yra is P jungiant. Ne visada bet kartais buna stiprus. Man atrodo, kad kazkada ir i R buvo jungiant (nesu tikras). i D tikrai buna.

xaudrius

Citata iš: Logistas Įrašytas Sausis 17, 2022, 21:13:29 PM
Musimas ir ps mane yra is P jungiant. Ne visada bet kartais buna stiprus. Man atrodo, kad kazkada ir i R buvo jungiant (nesu tikras). i D tikrai buna.
Pas mane irgi būna,pastebėjau,jei jungi lėtai svirtį.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

LM

Perjungiant svirti visi aišku spaudžiam stabdžių pėdalą, kaip suprantama ir stabdant. Bet tas pėdalo paspaudimas tai tik signalas ABS ir valdymo kompiuterio smegenims. Toliau viska atlieka elektronika, skaičiuoja ir sukuria atskirus slėgius ir jėgas atskirai kiekvienam ratui bei regeneracija. Regeneracija gali nevykti ir dėl blogai veikiančios stabdžių sistemos. Senstant skysčiui, kaupiant drėgmę kinta visos sistemos darbas nors mes praktiškai nelabai ką jaučiam, auto stabdo, klaidų nerodo.
Taip, kad ne veltui tas stabdžių skystimo keitimas yra reglamentuotas, ypač hibridams  (H-):think:

LM

Ypač buvo juntamas mušimas po ilgesnio stovėjo, rytais ir pnš. tiek į D tiek R padėtį. Pavažinėjus persijungdavo kieki švelniau.
Šiandieną ryte net spec. atkreipiau dėmesį- jokio smūgio nebuvo. Taip, kad reiktų pasižiūrėti ar ne laikas pagal reglamentą pasikeisti skystį, kainuos ne didelius pinigus, blogiau 100% nebus, kad geriau tai faktas, o žiūrėk gal dings ir pašaliniai ir nemalonūs daužymaisi  :goodboy:.

kixxoff

Blemba, niekaip nespurantu koks ryšys tarp stabdžių skysčio ir mušimo jungiant iš R į P/D (ir tik kai šalta mašina)  :think:

LM

Ryšys toks, kad pas mus nėra atskiros sankabos. O šalta /šilta pavažinėjus, pastabdžius natūralu, kad variklis ir viskas aplink sušyla.
Aš pasakoju savo atvejį.
Šiaip labai įdomus pastebėjimai, atgarsiai ir skundai dėl naujų auto, nuvažiavusių 20-30t.km :think:
Aš abejoju ar jie iki 100t.km trauks... :-]
Ar tie auto tokie jau "gammmno" ar šeimininkai labai jau reiklūs  :-]

Henris

Pas mane musimas perjungiant R ar D labai jau retai juntamas, labiau jauciasi tik tada jei auto stovi nelygiai ir stabdis silpnai nuspaustas. As kazkaip manau, kad smugis labiau priklauso ar auto stovi ant "itampos" nuokalnej, kad ir lengvoj ar ne. Su Auris hibridu panasiai budavo irgi priklausydavo ar masina lygiai stovi ar ne. Bent jau as toki dalyka pastebejau
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

kixxoff

Citata iš: Henris Įrašytas Sausis 18, 2022, 13:55:23 PM
Pas mane musimas perjungiant R ar D labai jau retai juntamas, labiau jauciasi tik tada jei auto stovi nelygiai ir stabdis silpnai nuspaustas. As kazkaip manau, kad smugis labiau priklauso ar auto stovi ant "itampos" nuokalnej, kad ir lengvoj ar ne. Su Auris hibridu panasiai budavo irgi priklausydavo ar masina lygiai stovi ar ne. Bent jau as toki dalyka pastebejau
Pritariu. Katik bandžiau šitaip: sustoju - koja laiko stabdį - iš D perjungiu į P (elektrinis rankinis IŠJUNGTAS) - paleidžiu stabdžio pedalą - mašina pajuda vos vos (kelias nelygus) - vėl paspaudžiu stabdį - jungiu R - smūgis.
Padariau tą patį, tik prieš paleidžiant stabdžio pedalą įjungiu rankinį - paleidžiu stabdžio pedalą - mašina nesujuda (nes rankinis laiko) - paspaudžiu pedalą - išjungiu rankinį - jungiu į R - smūgio nėra.
Mano išvada - smūgis yra tada, kai pašiną laiko ne rankinis, o tik P, kai yra "įtampa" kaip Henris rašė.
Bandysiu toliau kitose situacijose.

Dalius7

Citata iš: kixxoff Įrašytas Sausis 18, 2022, 15:00:10 PM
Pritariu. Katik bandžiau šitaip: sustoju - koja laiko stabdį - iš D perjungiu į P (elektrinis rankinis IŠJUNGTAS) - paleidžiu stabdžio pedalą - mašina pajuda vos vos (kelias nelygus) - vėl paspaudžiu stabdį - jungiu R - smūgis.
Padariau tą patį, tik prieš paleidžiant stabdžio pedalą įjungiu rankinį - paleidžiu stabdžio pedalą - mašina nesujuda (nes rankinis laiko) - paspaudžiu pedalą - išjungiu rankinį - jungiu į R - smūgio nėra.
Mano išvada - smūgis yra tada, kai pašiną laiko ne rankinis, o tik P, kai yra "įtampa" kaip Henris rašė.
Bandysiu toliau kitose situacijose.
Sutinku su kolega. Irgi pastebėjau, kad "smūgis" (nors nelabai tai smūgiu pavadinčiau) būna kai auto priparkuojama "ant įtampos".
Beje, su anksčiau turėtu Passat (DSG automatas) irgi būdavo analogiška situacija.