Nuajas Hibridinis Rav4

Pradėjo Sarunas5, Gruodis 01, 2019, 16:58:13 PM

« ankstesnis - sekantis »

LM

Citata iš: xaudrius Įrašytas Sausis 28, 2022, 11:46:16 AM
Aptarnauju Tokviloje, pila priedą
O kokį pila priedą, koks pavadinimas?

katana7

Citata iš: Henris Įrašytas Sausis 28, 2022, 11:25:14 AM
o gal zinot ar 2.0 benzam kaip ir 2.5 hibridam irgi kombinuotas ipurskimas su 8 purkstukais? ar 2.0 standartinis ipurskimas su 4 purkstukais?
Jei kalba apie M20A-FKS variklį, tai su 8 purkštukais, jis mažai kuo skiriasi nuo 2,5.

xaudrius

Citata iš: LM Įrašytas Sausis 28, 2022, 13:41:24 PM
O kokį pila priedą, koks pavadinimas?
Nežinau, bet aptarnavimo sąskaitoje turi būti parašyta, galėsiu pažiūrėti.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

Henris

Truputi noriu grizti prie variklio tepalo temos: sausio4 nuvaziavus i Mototoja, jie siltam varikliui uzfiksavo tepalo lygi, jis buvo truputi auksciau vidurio tarp MIN MAX zymenu. Visa tai pazymeta saskaitoje ir kad papilde 500ml. Is pradziu pasirode, kad per daug ipyle, bet manualuose radau, kad tarp MIN ir MAX normu 2.5 hybridam yra 1.5l alyvos. Taip kaip ir nurode atstovybe kaip ir parasyta manuale, kad alyvos lygi reikia tikrinti siltam varikliui (USA manuale parasyta po 5min), ok visa si menesi tikrinu kas savaite ant silto variklio rodo MAX norma. Bet pagalvojau snd patikrinsiu ant salto, kai jau visas tepalas subeges i karteri, taip vienoj pusej matuokles rodo virsyjima apie 3dali normos, kitoj pusej koks 5dalis virs MAX. Penktadieni vaziuoju i Mototoja, kad jie nuimtu rodmenis po 1000km ridos po tepalo papildymo (sausio4). Per si menesi dar teko panarsyti ir net youtube rasti video, kur sakoma, kad perpylimas alyvos yra labai negerai ypac hibridam (USA RAV4 hibrido manuale irgi parasyt neperpilti alyvos). Kiek suprantu stovi kazkokios apsaugos nuo per didelio galimo slegio, bet kaip su tom apsuagom ten is tikro tai neaisku, nes hibridu benzo motoras kai pasikuria iskart apsukos buna laisvoje eigoj saltam 900-1200, paprasti benzininiai su starteriu mili sekunde veikia 200-400RPM tik po to isisuka iki 1000RPM. Tai tipo alyvos perpylimas gresia jos patekimui i isiurbima. Tai fuck esu visiskai pasimetes ir nebezinau, ka daryt, aisku atstovybe vadovaujasi user manualu, bet o kuo man vadovautis? tai dabar pas mane perpilta ar ne jei po poros dienu pastovejus masinai ant salto rodo virs normos, o siltam motorui ant MAX normos? Gal bl isvis uzsirasyt i servisa ir tegul, kad ir uz mano pinigus pakeicia nafig tepala su filtru ir tada turesiu bent kazkoki atskaitos taska? Bet aisku jie turi pakeist tepalus grieztai laikantis gamintojo normatyvu, kad jo butu ipilta tiek kiek reikia. Nes iki siol su kitom auto ir iki antro tech aptarnavimo nebuvau susidures. Kaip elgtumetes jus mano vietoj? ar palikt kaip yra? ir is tikruju po nakties neteisinga tepalo lygi tikrint? Ar vistik keiciam tepala su filtru ir vsio? Nes as jau ten del tepalu nusiurbimo ir teisingo lygio nustatymo nebesiruosiu vazinet.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

xaudrius

Pažiūrėjau sąskaitoje,kas ten per valiklis. Detalės kodas pz463-00pb0-04 ,arba kaip nuorodoje-
https://lexuspartsdirect.co.uk/product/lexus-petrol-fuel-system-cleaner/

xaudrius

Citata iš: Henris Įrašytas Sausis 30, 2022, 16:29:47 PM
Truputi noriu grizti prie variklio tepalo temos: sausio4 nuvaziavus i Mototoja, jie siltam varikliui uzfiksavo tepalo lygi, jis buvo truputi auksciau vidurio tarp MIN MAX zymenu. Visa tai pazymeta saskaitoje ir kad papilde 500ml. Is pradziu pasirode, kad per daug ipyle, bet manualuose radau, kad tarp MIN ir MAX normu 2.5 hybridam yra 1.5l alyvos. Taip kaip ir nurode atstovybe kaip ir parasyta manuale, kad alyvos lygi reikia tikrinti siltam varikliui (USA manuale parasyta po 5min), ok visa si menesi tikrinu kas savaite ant silto variklio rodo MAX norma. Bet pagalvojau snd patikrinsiu ant salto, kai jau visas tepalas subeges i karteri, taip vienoj pusej matuokles rodo virsyjima apie 3dali normos, kitoj pusej koks 5dalis virs MAX. Penktadieni vaziuoju i Mototoja, kad jie nuimtu rodmenis po 1000km ridos po tepalo papildymo (sausio4). Per si menesi dar teko panarsyti ir net youtube rasti video, kur sakoma, kad perpylimas alyvos yra labai negerai ypac hibridam (USA RAV4 hibrido manuale irgi parasyt neperpilti alyvos). Kiek suprantu stovi kazkokios apsaugos nuo per didelio galimo slegio, bet kaip su tom apsuagom ten is tikro tai neaisku, nes hibridu benzo motoras kai pasikuria iskart apsukos buna laisvoje eigoj saltam 900-1200, paprasti benzininiai su starteriu mili sekunde veikia 200-400RPM tik po to isisuka iki 1000RPM. Tai tipo alyvos perpylimas gresia jos patekimui i isiurbima. Tai fuck esu visiskai pasimetes ir nebezinau, ka daryt, aisku atstovybe vadovaujasi user manualu, bet o kuo man vadovautis? tai dabar pas mane perpilta ar ne jei po poros dienu pastovejus masinai ant salto rodo virs normos, o siltam motorui ant MAX normos? Gal bl isvis uzsirasyt i servisa ir tegul, kad ir uz mano pinigus pakeicia nafig tepala su filtru ir tada turesiu bent kazkoki atskaitos taska? Bet aisku jie turi pakeist tepalus grieztai laikantis gamintojo normatyvu, kad jo butu ipilta tiek kiek reikia. Nes iki siol su kitom auto ir iki antro tech aptarnavimo nebuvau susidures. Kaip elgtumetes jus mano vietoj? ar palikt kaip yra? ir is tikruju po nakties neteisinga tepalo lygi tikrint? Ar vistik keiciam tepala su filtru ir vsio? Nes as jau ten del tepalu nusiurbimo ir teisingo lygio nustatymo nebesiruosiu vazinet.

Kaip supratu, aptarnauji Mototojoj? Man ten yra nutikę seniau irgi visokių nuotykių. Gal pabandyk į Tokvilą? Pakalbėsi,bent aš ten visada bendrą kalbą randu. Bent jau turėsi kitą nuomonę. Kad pirktas auto kitoj atstovybėje,reikšmės nebus. Pabandyk.

Henris

As kaip tik su Tokvila esu turejes pora nesusipratimu, bent jau su kebulu servisu ir su pakabos servisu, kazkur cia esu buves aprases, kad pora dideliu feilu jie man su Auris pridirbe buvo :)

xaudrius

Citata iš: Henris Įrašytas Sausis 30, 2022, 17:47:05 PM
As kaip tik su Tokvila esu turejes pora nesusipratimu, bent jau su kebulu servisu ir su pakabos servisu, kazkur cia esu buves aprases, kad pora dideliu feilu jie man su Auris pridirbe buvo :)
Visko pasitaiko,esmė tame,kad verta pabandyti išklausyti keletą nuomonių.

Henris

Pas arsciau, kad mano situacijoj gaunas taip, kad grizau i pradine stadija, nuo kurios prasidejo visa si istorija :) Ant salto variklio turiu tepalo lygi toki pat del kurio perpylimo po antro TA ir kreipiausi i servisa :) Kazkoks absurdas. Siaip as manau, kad keiciant tepala turetu laikytis gamintojo normatyvu: pasiziuret koks kiekis numatytas supilti, tiek ir supilti ir ar tas kiekis numatytas su uzpildytu filtru ar filtro talpa skaiciuojasi atskirai, atrodo elementarus dalykai. Gamintojas turetu buti numates, kad keiciant alyva variklis turi buti pries tai padirbes ir kad galvoje ir bloke yra like senos, kuri veliau atsidurs karteryje. Bet gali buti, kad ieskau subinej smegenu, bet kodel anksciau ir su sia auto ir su kitom ant salto visada budavo ant max ribos nedaugiau ir nemaziau. As manau, kad keiciant tepala jie supila kiek parasyta, bet patikrine lygi ant silti mato pvz, kad iki max truksta trecdalio ir dapila dar, nors klausimas ar turetu dapilt jei ant silto motoro rodo daugiau nei normos vidurys. Nu zodziu kosmosas

Purifier

Jei garantinis, tai nelysk ten, kiek pripyle tepalo, tiek ir turi but. Nemanau kad pila is lempos, tam autorizuotas servisas ir yra.

Henris

is esmes tu teisus, bet is kitos puses turiu vadovautis ir gamintojo vadovu ir reguliariai tikrinti alyvos lygi ir kitus skyscius. Jei ivyktu, kad ir garantinis atvejis, atstovas nepraleistu progos pabagsnot pirstu i knyga ir paissipisinet, kad nesilaikiau eksploatacijos vadovo taisykliu, su kuo nenoreciau susidurt.

pecionka

Na man pagal aprašytą tikrinimo eigą visada gerokai virš max.

O be to kai tokios eismo sąlygos jokie pagalbininkai nepadeda  :-]

Henris

Citata iš: pecionka Įrašytas Sausis 31, 2022, 09:29:36 AM
Na man pagal aprašytą tikrinimo eigą visada gerokai virš max.
Rimtai? cia apie tepalo tikrinima rytais?

Henris

Dar panagrinejau manuala: jame parasyta, kad variklio alyva turi buti 0W16, alternatyva 0W20, bet parasyta, kad ties kitu keitimu turi buti supilta 0W16. Pas mane ir ant lipduko po kapotu ir saskaitoje parasyta, kad supilta 0W20 TGM Toyota Genuine Motoroil (Shell 0W20). Gal galit pasiziureti pas save kokia supilta ar 0W16 ar 0W20 ir kokioj atstovybeje aptarnaujat? Busiu dekingas.
Idomu kodel Mototoja nesivadovauja sioje vietoje gamintojo reglamentu? Gal Lietuvoje netiekiama tokios klampos alyva? Bet siaip cia briedas, jei gamintojas leidzia prekiauti savo auto musu regione, turetu ir jo eksploatacija pasirupinti teisingai.
Jei pvz aptarnaujate Tokviloj ir jum supila tinkama 0W16, tai sis faktas bus galutinis taskas mano sprendimui pasikeisti pilnai alyva tenai.

Mediaguru

Henri, nesigilnk tu taip i ta tepalo uzpylimo lygi...Nuejau dabar paziuret specialiai ir pas mane vis max pripilta. Aptarnavimus varau Mototjoj. Supilta 0W20. Kad tikrint iskart isjungus varikli tai man naujiena ir manau briedas kazkoks. Perziurejau JAV, JK Japonijos manualus ir klipus, visur sako tikrint esant siltam varikliui, bet po uzgesinimo palaukt 5 minutes. Taigi ne is karto.