Nuajas Hibridinis Rav4

Pradėjo Sarunas5, Gruodis 01, 2019, 16:58:13 PM

« ankstesnis - sekantis »

LM

Gal čia Toyotos reikalai, ypač hinbridų? :think:
Priuse irgi reglamentuotas tepalo kiekis 3,8l, bet iki max telpa 3,5l, bet aš kai keičiu tepalus nepilu niekad 3,8l nes jau bus virš max.  bet jeigu teorija tokia, kad matuoti reikia iš karto užgesinus variklį, tai supylus taip vadinamą viršnormį rodys visada gerai t.y. normą. Jeigu matuosi ryte po nakties, ant šalto, tada jau rodys virš max.

xaudrius

Citata iš: Henris Įrašytas Sausis 31, 2022, 12:25:42 PM
Dar panagrinejau manuala: jame parasyta, kad variklio alyva turi buti 0W16, alternatyva 0W20, bet parasyta, kad ties kitu keitimu turi buti supilta 0W16. Pas mane ir ant lipduko po kapotu ir saskaitoje parasyta, kad supilta 0W20 TGM Toyota Genuine Motoroil (Shell 0W20). Gal galit pasiziureti pas save kokia supilta ar 0W16 ar 0W20 ir kokioj atstovybeje aptarnaujat? Busiu dekingas.
Idomu kodel Mototoja nesivadovauja sioje vietoje gamintojo reglamentu? Gal Lietuvoje netiekiama tokios klampos alyva? Bet siaip cia briedas, jei gamintojas leidzia prekiauti savo auto musu regione, turetu ir jo eksploatacija pasirupinti teisingai.
Jei pvz aptarnaujate Tokviloj ir jum supila tinkama 0W16, tai sis faktas bus galutinis taskas mano sprendimui pasikeisti pilnai alyva tenai.
Po pirmo aptarnavimo Tokviloj supilta Total quartz9000 0w-20
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

kixxoff

0w20 abu aptarnavimai. Irgi norėjau klausti kodėl ne 0W16, bet kažkaip nesirįžau. Tokviloj čia.

Manau, asakys beleką, kad tik makaronų prikabintų. Oficialai ir šūdo daug pamala. Pvz kaip jums toks atsakymas - aš ruošiausi pirkti 17 ratlankius žiemai (Balsanoj, ne Tokviloj, nes kaina neadekvati), nuėjau paklausti visų tech charakteristikų ir visų išmatavimų, kad galėčiau parinkti tinkamus. Atsakė - nesakysim, nes perkat ne pas dylerį. Pizdec.

Purifier

Tam wheel size puslapis yra....

Mediaguru

Tarp kitko, būkite budrus atlikinėjant servisus. Man vieną kart nepakeitė nei tepalo, nei salono filtro... po serviso pažiūriu, tepalas juodas kaip smala, tepalo filtras tas pats senas(buvau pažymėjęs, nors jie net dulkių nuo jo nenuvalė)

Henris

nori pasakyt, kad saskaitoj irasyta, kad pakeite, o is tikruju ne? cia jau butu sukciavimas uz kuri ir atsisest uz grotu galima.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Mediaguru

Citata iš: Henris Įrašytas Sausis 31, 2022, 19:51:23 PM
nori pasakyt, kad saskaitoj irasyta, kad pakeite, o is tikruju ne? cia jau butu sukciavimas uz kuri ir atsisest uz grotu galima.

Būtent taip. Klaidą padariau, kad vietoj nepatikrinau. Parvažiavęs namo sugalvojau tepalo lygį patikrint ir žiūriu kad lygis ok, bet tepalas tai juodas, koks ir buvo prieš tai. Pažiūriu tepalo filtrą- senas. O jie dievagojasi kad viską pakeitė, sako dyzelio tepalas juodas ir naujas. Žinau kad tamsus, bet ne toks. Vienu žodžiu pakeitė už dyką, bet ginčytis teismuose neturėjau nei noro, nei laiko.

Henris

ka reiskia nepatikrinai is karto? Tai nori pasakyt, kad po TA isejes is atstovybes turiu list po masina nusiimt plastikus ir pasiziuret ar naujas tepalo filtras idetas? Juolab jei saskaitoje irasyta, kas pakeista buvo ir uz tai sumoketi pinigai. Tai cia yra sukciavimas stambiu mastu ir dar kiek suprantu pas oficialu dyleri. O kaip benzam suprast ar tepalas pakeistas kai jis visada gintarines spalvos. Kai turejau dyzeli tai pakeitus tepala po poros simtu km jis jau budavo beveik juodas, manau nuo suodziu.

balticam

Aš šita tepalų keitimo bajeri patyriau savo kailiu 2014 Vilniuje, kai variau servisą Verso, registruota Vokietijoje.Irgi tepalas buvo nepakeistas, filtras ne. Bet papurškė durų vyrius tepalų, stabdžių sistema pravalė. Atseit dirbo... Man net tepalo filtro nereikėjo žiūrėt, vien iš tepalo matėsi. Susigincyjau iš kart vietoj. Irgi sakė kad tepalas pajuosta iškart. Liepiau pakeist tuoj pat, uždejau mėgini ant popieriaus ir pasakiau kad iškart patikrinsiu kaip atrodo spalva po pakeitimo ir sulyginsim. Jei bus tokia pat- sakau sumokėsiu dar karta, bet paprašiau kad keistu prie lango, kur galėsiu matyt visa veiksma. Ir skirtumas buvo kaip diena ir naktis.

Henris

nu sorry, negaliu patiket ka rasot, jei net pas oficialus taip vyksta. As tikrai, kaip ir daugelis turiu ka veikt nei, kad priziuret ar oficialiam servise meistras atlieka savo darba.

IcetomLT

Sveiki,

Apie Toyota RAV4 garso izoliacijos gerinimą :).
https://youtu.be/6JfuXSd-Tuo

P.S. Patys su RAV4 Hybrid AWD Style+Technology pack+antikoriozinis padengimas: pravažiavę tik pirmus 300 km.

pecionka

Citata iš: Henris Įrašytas Vasaris 01, 2022, 18:50:20 PM
nu sorry, negaliu patiket ka rasot, jei net pas oficialus taip vyksta. As tikrai, kaip ir daugelis turiu ka veikt nei, kad priziuret ar oficialiam servise meistras atlieka savo darba.

Man tokia istorija tik su motociklu buvo. Ir paprastas šaraškino servisas.
Kadangi ten viskas lengvai prieinama, užbrėžiau kryžiuką su raktu ant tepalų filtro.
Atvarau pasiimt, žiūriu akurat, nieko net nebuvo daryta bet susimokėkit už paslaugas.

LM

Citata iš: kixxoff Įrašytas Sausis 31, 2022, 17:14:12 PM
0w20 abu aptarnavimai. Irgi norėjau klausti kodėl ne 0W16, bet kažkaip nesirįžau. Tokviloj čia.

Manau, asakys beleką, kad tik makaronų prikabintų. Oficialai ir šūdo daug pamala. Pvz kaip jums toks atsakymas - aš ruošiausi pirkti 17 ratlankius žiemai (Balsanoj, ne Tokviloj, nes kaina neadekvati), nuėjau paklausti visų tech charakteristikų ir visų išmatavimų, kad galėčiau parinkti tinkamus. Atsakė - nesakysim, nes perkat ne pas dylerį. Pizdec.
Manau neturi jie to tepalo, o turi *gera* kaina 0w-20 :-{
Paaiškins kad dabar galima toki pilti, o kitu keitimu jau 0w-16.
Ir taip vis kitą kartą... :-]

Henris

As ryt irgi paerzinsiu su tuo paciu klausimu juos :)

balticam

Na as nesuprantu ko jus taip parinates del to tepalo skaiciuku...Siaip 0W-20 atrodo net geresnis pagal atsiliepimus visuose forumu aprasymuose. Ta pati girdejau ir is Toyotos atstovybes. Be to 0W-20 ir brangesnis pagal kaina. O jei jau tiek daug noro , tai galima gi paciam isigyti 0W-16 ka dir cia : https://www.amazon.co.uk/Millers-Oils-Premium-Synthetic-Engine/dp/B08T9YDVSX/ ir nuvest jiems. Supils be problemu.