Toyota Prius II sąnaudos

Pradėjo kastytis rudokas, Sausis 15, 2016, 20:11:48 PM

« ankstesnis - sekantis »

kriunkaitis

Citata iš: vy10is Įrašytas Balandis 12, 2022, 08:40:15 AM
Dažnas EV junginėjimas yra baterijos žudikas.
ilgai ir dažnai kankinant hibridą EV rėžimu baterija stipriai įkaista ir mažėja jos resursas.
B rėžimas skirtas važiuoti kalnuose, kad neperkaistų kaladėlės. Daugiau stabdo varikliu.
AČIŪ VISIEMS UŽ REIKALINGUS PATARIMUS.
Norėčiau patikslintum dėl EW- aš dirbu taksi, užsikrauna baterija pilnai ir žalia būna, tada kai tik yra galimybė "vilktis" įjungiu EW ir važiuoju 45-48km/val... EW jungiu tik kai BATERIJA ŽALIA- kenkia tai baterijai?
Ir dar patikslinimo norėčiau- B ir D pavara VIENODAI krauna bateriją??

LM

Ar sutaupai tai darydamas įjungdamas dažnai EV? Nes paskui variklis ilgiau dirba įkraudamas bateriją. Tai to sutaupymo nelabai ir yra. Nu gali pats paekspirimentuoti ir pamatysi...
Niekas ten nekenkia nes pati sistema "stebi" iki kiek galima iškrauti ir į krauti bateriją. Baterija išsikrauna iki 40% ir įsikrauna iki 80% savo talpos. Tik vizualiai matome, kada raudona arba žalia.
EV irgi "leidžia" pati sistema įjungti ir išjungti tik esant tam būtinoms sąlygoms.
B rėžimas skirtas stabdyti "varikliu" nuo stačios ir ilgos nuokalnės nes su D rėžimu nuo kalno stabdymo metu užsikrauna baterija ir visas stabdymas tenka tada tik stabdžiams.
LT tas B rėžimas praktiškai nenaudojamas, nėra tokių kalnų.

kriunkaitis

LM matau čia razumniausiai išaiškini tai dar klausimas- leidziuosi nuo kalno pvz Ukmergės gatvėj nuo šeškinės kalno, ar geležinio vilko ir matau raudoną šviesoforą- perjungiu į B ir stabdau be stabdžių- ar nekenkia tas nuolatinis perjunginėjimas iš D į B ir paskui atvirkščiai??

LM

Čia visi tokie razumni  :-] :-] :-] :-]
Aš tikrai taip nedaryčiau. Nors važiuojant galima nesustojus įjungti iš D į B ar N padėtį, bet nemanau, kad tai yra gerai ir sveika hibridinei dėžei.
Jeigu jau taip norisi B, tai įsijungi ir tada važiuok. Bet ar garsas variklio neužknisa? nes kokiu 50km važiuojant ūžia variklis kaip 140km/h lekiant.
Neverta važiuot B rėžimu nes Priuse stabdžių kaladėlės tarnauja ilgai ir net pravartu dažniau ir stipriau pastabdyti, kad stb. diskai prasivalytų. Nes diskus ir kaladėles reikia keisti ne todėl kad sudilo, perkaito, susikraipė o todėl, kad nuo mažų apkrovų ir nedarbo surūdija diskai.
Mano tokia nuomonė, gal išsamiau pasigilinus į tech. manualus galima rasti ir kitų tiesų  :goodboy: ;)

LM

Tu pavažinėk kokį 1 mėn su visokiais įjungimais/išjungimais ir tada pavažinėk 1 mėn. normaliai. Ir tada palygink kas tau primtiniau. ;)

Henris

B rezimas skirtas leistis nuo kalno, nenaudojant stabdziu o isnaudojant vidaus degimo varikli. Ja galima drasiai jungti nesustojus. Cia tas pats variantas kaip ant automato perjungtum i manual rezima ir pazemintum pavara. Bet pastoviai vazinet ant B kai nera staciu nuokalniu tai tikrai neverta ir kuro sanaudos isaugs ir didesne apkrova.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

kriunkaitis

jus nesupratot mano klausimo- leidziuos nuo seskines kalno ir matau "raudona sviesofora", kad nestabdyt stabdziais ijungiu B ir leidziuos toliau, jei reik stabdziais pristabdau, bet dazniausiai iki to isijungia "zalia" ir riededamas perjungiu i D ir toliau varau, pervaziuoju pedagoginio zieda ir man baterija "zalia" tada jungiu EW ir riedu elektra paupiu Upes gatve iki zaliojo tilto- nieko kenksmingo masinai nedarau???

kriunkaitis

arba didlaukio gatve nuo kalno nusileidziu iki kalvariju g  sviesoforo, beterija "zalia' jungiu EW ir 45-48 iki NORFA nuvaziuoju Kalvariju gatvej... nieko nekenkiu?
nu cia 2 akivaizdziausi pavyzdziai kur panaudojau

kriunkaitis

gal kazkam ir juokinga ir zvengia uz pilvu susieme del mano klausimu- nu nepykit, pirka kart turiu toki "kosmini aparata" tai norisi kad ilgiau dirbtu jis  :-]

balticam

Citata iš: kriunkaitis Įrašytas Balandis 13, 2022, 19:22:15 PM
arba didlaukio gatve nuo kalno nusileidziu iki kalvariju g  sviesoforo, beterija "zalia' jungiu EW ir 45-48 iki NORFA nuvaziuoju Kalvariju gatvej... nieko nekenkiu?
nu cia 2 akivaizdziausi pavyzdziai kur panaudojau

Nesuk sau galvos, nieko tu nepakenksi, viskas apskaiciuota ir dar su rezervais. Tik faktas, kan tas perjunginejimas jokios apciuopiamos naudos neduoda nei kuro ekonomijai, nei automobiliui.

kriunkaitis

ačiū xebra, malonu už patarimus, kad neliekat abejingi pirmą kart turinčiam tokį kosminį aparatą :D :D

kriunkaitis

įjungus EW kruizkontrolė nesijungia, ar tik man nepavyksta? kiek bandžiau tai neįsijungė

LM

EV Priuse tu gali nuvažiuoti labai trumpą atstuma prie ribotų sąlygų ir ribotu greičiu 1,5-2km arba kiemuose, aikštelėse pasisukioti, tai kur čia bandai su tuo kruizu palėkt?  :-] :-{

LM

Citata iš: kriunkaitis Įrašytas Balandis 13, 2022, 19:24:44 PM
gal kazkam ir juokinga ir zvengia uz pilvu susieme del mano klausimu- nu nepykit, pirka kart turiu toki "kosmini aparata" tai norisi kad ilgiau dirbtu jis  :-]
Liga praeina negydoma nors kartais pereina į lėtinę formą, bet pacientai ir toliau gali gyventi pilnavertį gyvenimą... :-] :-]
Juokauju... (h)

kriunkaitis

Citata iš: LM Įrašytas Balandis 14, 2022, 07:58:44 AM
EV Priuse tu gali nuvažiuoti labai trumpą atstuma prie ribotų sąlygų ir ribotu greičiu 1,5-2km arba kiemuose, aikštelėse pasisukioti, tai kur čia bandai su tuo kruizu palėkt?  :-] :-{
nu pvz i didz.riese ivaziavus, jei ner paskui masinu, tai jungiu ew ir vien el nuvaziuoju iki tevu namu, bet reikia istisai i spidometra ziuret, kad nevirsyt 49 km/val