Nuajas Hibridinis Rav4

Pradėjo Sarunas5, Gruodis 01, 2019, 16:58:13 PM

« ankstesnis - sekantis »

EJ

Citata iš: xaudrius Įrašytas Liepa 24, 2022, 19:13:04 PM
Tikėtina,kad esi kasko apsidraudęs,pažiūrėk sąlygas,gal yra numatytas pakaitinis auto. Mano swedbank premium yra.

Kasko aišku apsidraudusi. If draudimas. Pakaitinis automobilis numatytas draudime tik įvykus įvykiui draudiminiui.  Garantinio automobilio gedimo  draudimo sutartyje nenumatyta. Didelis  (n)

EJ

Citata iš: Henris Įrašytas Liepa 24, 2022, 21:53:31 PM
Kiek pravaziavus? kokie simptomai buvo ar tiesiog pranesimai i spidometra?
Dar gal galit parasyt kurioj atstovybej lankotes?
Pasiskaiciau apie ta kabeli, pasirodo, kad tai rimta ir brangi problema, neprognozuojamai gali stot kelyje nes del sio sudo hibridine sistema gali isvis nebepasileist ir USA jokios pratestines garantijos negalioja siai detalei. Ir sprendimu nelabai yra tik kad naujam kistukui nueme puse plastikinio dangtelio, kad vanduo isbegtu ir neuzsilaikytu. Recallo nesiruosia skelbt Toyota, o kabelis kainuoja nuo 2 iki 5k euru. Cia yra pyzdec atsiprasant.
Kokie butu jusu pamastymai, ka daryt kol nesibaige pagrindine garantija? Varyt pas atstovus ir prasyt, kad inspektuotu? Kad nueme dangteli sufotkintu ir ivertintu? Nes paciam list prie 200 voltu kabelio neprikolas. Bl susibesinau.
Pravažiavusi 26 000 tūk. km. Gal būtų anksčiau išlindęs šis trūkumas, bet gi karantinas buvo, judėjimas apribotas. Taip pranešimas tiesiai į spidometrą buvo apie gedimą. Lankausi Tokviloje. Tai visa laimė, kad detalę keičia šį kartą gamintojas. Ir dar didelė laimė , kad viskas įvyko pačiu laiku. Automobilio garantinis baigiasi rugpjūčio 5 dieną.
Taip teisingai rašote, ta detalė kainuoja nemenkus pinigus.
Šiuo metu nežinau ką darysiu, bet reikia rimtai pagalvoti ir ieškoti sprendimo būdų ,kad nereiktų vėl po 2 ar 3 metų investuoti didelį pinigų sumą.

Henris

Bl kokia nesamone, jau suraiciau laiska savo atstovybei, del sio mazgo patikros, nes rida pas mane panasi ir jau pragyvenus auto tris lietuviskas ziemas, tai tiketina, kad ten irgi apipuve viskas.
Kiek suprantu kabelis kuris ateina pakeitimui jau yra atnaujintas ir naudojamas nuo 2022 m siem modeliam, tiesiog oranzini dangteli nueme nuo tos jungties is vienos puses, kad vanduo ir purvas turetu kur pasisalinti ir neva nebeturetu ten koroduot viskas. Ziuresiu ka man atsakys dyleris, nes gamykline garantija baigiasi spali.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Logistas

Lauksim nekantriai žinių, nes panašu, kad čia kliurka rimta palikta iš Toyota pusės.
Nebūtų smagu užlinkti kur vidury Europos.. :(

Henris

Butent kur uzsieni jei nebeveiktu hibridine sistema tai cia butu labai blogai, nors ir sio bajerio as nesuprantu, nes kiek supratau, kad tas vienas kabelis ilgas eina is po kapoto inverterio jungties tiesiai i galini el motora, tai jei sistema mato, kad krito srove butent tame kabelyje, galetu toliau vaziuot avariniu rezimu tiesiog isjungus galini motora ir i ji nepaduodant itampos, nes FWD modeliam as suvokiu, kad tas kabelis neegzistuoja ten. Nes is baterijos po galine sedyne eina kabelis iki inverterio priekyje, o is inverterio valdymo bloko tik AWD modeliam eina iki galinio motoro po dugnu.
O ka chebra jus galvojat daryt siuo klausimu, kreipsites  pas atstovus del inspektavimo bent jau?

Logistas

ai blemba. Pramazinau, kad čia į galinį motorą eina. Pas mane FWD tai neaktualu šitas, bet vistiek parašyk kaip sekėsi su dealaeriu kapotis, nes čia galimas rimtas gedimas. Keista, kad gamintojas recall nedaro..

Henris

Kanadoje pasirasiau peticija del sio defekto, kad Toyota skelbtu Recall'a :) Kol kas tik ten radau jog renka peticijai parasus :) As i Mototoja issiunciau laiska serviso vadovui, detaliu tiekimo vadovui, administracijai, laukiu kol ka nors atrasys ar paskambins del apziuros, atejo is poros emailai automatiniai, kad atostogauja, jei per sia savaite negausiu jokiu ziniu, tai registruosiuos i servisa tiesiogiai, pokui susimokesiu uz ta apziura, bet reikalausiu, kad pasikviestu ir mane apziuret ta vieta, kad nusiimtu dangteli ir leistu susifotkint kas ir kaip ten. Palindus po nepakelta auto neina nieko pamatyt ten, nes pasirodo pas mane yra irgi ta plastikine apsauga, kaip amerikono mechaniko apzvalgoje 2022 RAV4. Kiek suprantu ta apatine apsauga nepadeda del dregmes ar purvo nepatekimo i jungti. Bet duosiu zinot kas kaip. Kazkaip itariu, kad niekas nereaguos i laiska, teks registruotis i servisa, bet palauksiu savaitele, o gal? :)

Henris

EJ dar klausimas: ar kai pradejo mesti klaida i spidometra, automobiliu dar buvo galima vaziuoti? ar kai sita klaida isiziebe, nebeuzsidegdavo zalias READY ir nebebuvo galima vaziuot visai?

kixxoff

Pas mane FWD, tai tikiuosi nebus šitos bėdos. Lauksim naujienų iš Henrio.

Henris

Kazkiek pavyko ikist telefona su lazda ir paciam pasifilmuot ta vieta, ta visa jungtis purvina, kad oranzine spalva kai kur tik matosi, telefa pavyko ikist uz tos plastiko apsaugos tik is kaires isores puses, tai nesimato ar ten is vidaus jau issiskietes tas kistukas ar ne. Pakeliui dar uzmaciau nefainu dalyku, bet cia visiem auto panasiai, tai galinio motoro reduktoriaus tepalo isleidimo varztas jau visas korozija apejes ir pusasio antgalio korpusas i motora kur eina irgi visas ryzas. Jauciu reik registruotis tiesiog i servisa, tegu nusiardo ten ir patikrina bukle, prasysiu, kad leistu ir man dalyvaut ir susifotkint, bet nefaktas, kad leis :)
Update: uzregistravo i servisa apziurai rugpjucio 8, numatyta apziuros trukme 1val. Nu ziuresim ka rasim atidare ta dezute.

EJ

Citata iš: Henris Įrašytas Liepa 25, 2022, 17:01:51 PM
EJ dar klausimas: ar kai pradejo mesti klaida i spidometra, automobiliu dar buvo galima vaziuoti? ar kai sita klaida isiziebe, nebeuzsidegdavo zalias READY ir nebebuvo galima vaziuot visai?

Taip automobilis važiavo, bet iš kiemo buvau tik išsukusi, tai grįžau namo. Niekas daugiau nebeužsidegdavo. Servisui paskambinusi, buvo pasakyta jokiu būdu nevžiuoti pačiai, reikėjo su tralu nuvežti į Tokvilos servisą.

EJ

Citata iš: Henris Įrašytas Liepa 26, 2022, 11:05:05 AM
Kazkiek pavyko ikist telefona su lazda ir paciam pasifilmuot ta vieta, ta visa jungtis purvina, kad oranzine spalva kai kur tik matosi, telefa pavyko ikist uz tos plastiko apsaugos tik is kaires isores puses, tai nesimato ar ten is vidaus jau issiskietes tas kistukas ar ne. Pakeliui dar uzmaciau nefainu dalyku, bet cia visiem auto panasiai, tai galinio motoro reduktoriaus tepalo isleidimo varztas jau visas korozija apejes ir pusasio antgalio korpusas i motora kur eina irgi visas ryzas. Jauciu reik registruotis tiesiog i servisa, tegu nusiardo ten ir patikrina bukle, prasysiu, kad leistu ir man dalyvaut ir susifotkint, bet nefaktas, kad leis :)
Update: uzregistravo i servisa apziurai rugpjucio 8, numatyta apziuros trukme 1val. Nu ziuresim ka rasim atidare ta dezute.
Kažkaip rūdys tikrai puola labai. Antikorozija '' Dinitrole'' dariausi po dviejų metų, vis laiko nebūdavo ir auto labai reikalingas. Tai po apžiūros darbuotojas davė tik 7 balus. Sakė, kad kur važiuoklė tvirtinama prie kėbulo jau parūdiję.

LM

O ką į tai galėtų pasakyti "Krauwn"? Tarp kitko Kanadiečių technologija, kur Henris minėjo renka peticiją?  :think:

Henris

Citata iš: EJ Įrašytas Liepa 26, 2022, 14:55:58 PM
Taip automobilis važiavo, bet iš kiemo buvau tik išsukusi, tai grįžau namo. Niekas daugiau nebeužsidegdavo. Servisui paskambinusi, buvo pasakyta jokiu būdu nevžiuoti pačiai, reikėjo su tralu nuvežti į Tokvilos servisą.
Cia yra labai blogai, del sio vieno nepaskaiciuoto gamintojo feilo, per patikimuma hibridu, Toyota pati sau saudo i kojas. Beje gal zinote, kokia detaliu ir darbu samata paskaiciavo? Nes kiek suprantu skirtinguose regionuose kabelio kaina gali zenkliai skirtis. Kanadoj beveik 5000, USA virs 2000, idomu Europoje kokia kaina.

Henris

Citata iš: LM Įrašytas Liepa 26, 2022, 15:39:58 PM
O ką į tai galėtų pasakyti "Krauwn"? Tarp kitko Kanadiečių technologija, kur Henris minėjo renka peticiją?  :think:
Dinitrol ne viska dengia nes danga klampesne ir tvirtesne, tai ja purskia dugna slenkscius, bet nepurskia ant vaziuokles daliu, kurios mechaniskai juda. Danga sustingsta, bet lieka minksta ir tarnauja kelis metus. Krown paremta skystu aliejiniu pagrindu ir purskiamas praktiskai visur ant visu daliu, ten ju niekas neapsidengineja praktiskai, bet padengima reguleriai pries ziema reik is naujo purksti, si danga visada lieka tokio skysto pavidalo kaip keptuve aliejum istepta ir tiesiog atstumia vandeni neleidzia jam kontaktuoti su metalu. Kadangi ji skysto pavidalo, tai pastoviai kazkiek palasa nuo dugno, kolegai buvo bajeris, buvo Krawn pasidenges Auris hibrida ir po kiek laiko islinko i isore plastikines dugno apsaugos, nes ten lasedavo ta danga nuo dugno ant plastiko apsaugu ir kas kart per tarpus ten patekdavo dulkiu ar zvyro, kuris pavirto i dregna klampia mase ir islenke apsaugas nuo svorio. Tai pamenu ieskojo nauju apsaugu tai reikejo dvieju vnt, atstovybe uzkakarekojo po 200 uz vnt :) Nezinau kuo baiges, bet man rodos ieskojo is lauzynu pigiau.