Nuajas Hibridinis Rav4

Pradėjo Sarunas5, Gruodis 01, 2019, 16:58:13 PM

« ankstesnis - sekantis »

xaudrius

Citata iš: kixxoff Įrašytas Rugpjūtis 08, 2022, 23:11:50 PM
Bet faktas, kad problema su kabeliu aktuali tik AWD, teisingai?
Pas mane FWD, tai galiu būt ramus..? Pagrindinis garantinis po savaitės baigsis, galvoju ar dar reikia dėl ko nors kreiptis, ar galiu džiaugtis, kad dar nebyra  :-]
Mano irgi fwd. Tai kaip ir ramu. Dar noriu paklausti,kodėl taip greitai baigiasi garantinis? Kaip suprantu garantinis 5 metai. Tada dar plius Relax garantija. Ar jau km virš 150 k prasukta?
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

kixxoff

Citata iš: xaudrius Įrašytas Rugpjūtis 09, 2022, 08:29:22 AM
Mano irgi fwd. Tai kaip ir ramu. Dar noriu paklausti,kodėl taip greitai baigiasi garantinis? Kaip suprantu garantinis 5 metai. Tada dar plius Relax garantija. Ar jau km virš 150 k prasukta?
2019 pirktiems yra 3 metai + dabar Relax iki 10 metu (arba 150K).
Kai Tokviloj pasiskundžiau, kad yra nesąžininga, kad nuo 2020 gavo 5 metus ir paklausiau apie 2019 normalios garantijos pratęsimą iki 5 metų, man pribūrė šitaip: nuo 2020, tie kas turi 5 metus, iš tikro turėjo 3+2 relax, ir jiems dabar tas relaxas prasitęsė...
Tai gaunas taip (kaip aš supratau), kad salygos ir 2019 ir 2020 yra tokios pat dabar.

xaudrius

Citata iš: kixxoff Įrašytas Rugpjūtis 09, 2022, 15:23:24 PM
Kai Tokviloj pasiskundžiau, kad yra nesąžininga, kad nuo 2020 gavo 5 metus ir paklausiau apie 2019 normalios garantijos pratęsimą iki 5 metų, man pribūrė šitaip: nuo 2020, tie kas turi 5 metus, iš tikro turėjo 3+2 relax, ir jiems dabar tas relaxas prasitęsė...
Tai gaunas taip (kaip aš supratau), kad salygos ir 2019 ir 2020 yra tokios pat dabar.
[/quote
Citata iš: kixxoff Įrašytas Rugpjūtis 09, 2022, 15:23:24 PM
Taigi ir aš galvoju,kad Relax garantija išlygina sąlygas ir tikrai nėra pagrindo nerimauti dėl brangių remontų.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

Henris

ne visai taip. Paskaitykit relax garantijos salygas, pvz vienas punktas yra kaip tik del hibridines pavaros komponentu punktas, kuris galioja 5 metai auto tik registruotiem auto nuo 20200101.
Visom kitom dalim kaip ir taip galioja iki 10 metu arba 185k km o ne 150k km.
Isskirtinai pasiskaitykit hibriniu auto turetojai tas salygas, ten labai daug interpretaciju, kurias man buvo sunku ikirsti.
Beje kabeli man keicia jau po poros savaiciu, paskambino ir uzsiregistravom, tai supratau, kad Toyota Baltic palaimino kabelio keitima.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

EJ

Citata iš: Henris Įrašytas Rugpjūtis 09, 2022, 21:42:24 PM
ne visai taip. Paskaitykit relax garantijos salygas, pvz vienas punktas yra kaip tik del hibridines pavaros komponentu punktas, kuris galioja 5 metai auto tik registruotiem auto nuo 20200101.
Visom kitom dalim kaip ir taip galioja iki 10 metu arba 185k km o ne 150k km.
Isskirtinai pasiskaitykit hibriniu auto turetojai tas salygas, ten labai daug interpretaciju, kurias man buvo sunku ikirsti.
Beje kabeli man keicia jau po poros savaiciu, paskambino ir uzsiregistravom, tai supratau, kad Toyota Baltic palaimino kabelio keitima.
Smagu girdėti, kad sklandžiai praėjo apžiūra, ir bus viskas sutvarkyta.
Aš jau rytoj pasiimu savo mašiną ir tiesiu taikymu į techninę apžiūrą.

Henris

Henris

Dar, atejo man OBD2 skaneris jungiasi per BT prie telefono, su juo galima jungtis prie jum patogiu skanavimo appsu, as naudojuos to pacio skanerio gamintojo appsu Carista.
Galima nemazai reguliuotis funkciju, del kuriu nereikia vaziuot i atstovybes, pvz sviesos tiek salone tiek isoreje, garsiniai signalai, langu atidarymo uzdarymo funkcijos ir daug kitu shuduku.
Nuskanavus rado pora klaidu, viena abs sistemoj kita elektrinio rankinio sistemoj, istryniau pasiskaites apie jas, jos ten nereiksmingos, bet isiraso net jei vienas ar kitas daviklis pvz reagavo per letai, nei numatyta gamintojo. Kaina 30euru skanerio is vokieciu amazono atejo per penkias dienas, pats appsas jei nori daugiau funkciju valdyt ne tik klaidas nuskaityt irgi kainuoja pro versija, menesiui 10euru metam 50. Kokius modelius nuskaito pats Carista appsas, jei domina galit pasiziuret caristaapp.com

kixxoff

Citata iš: Henris Įrašytas Rugpjūtis 11, 2022, 20:50:05 PM
Dar, atejo man OBD2 skaneris jungiasi per BT prie telefono, su juo galima jungtis prie jum patogiu skanavimo appsu, as naudojuos to pacio skanerio gamintojo appsu Carista.
Galima nemazai reguliuotis funkciju, del kuriu nereikia vaziuot i atstovybes, pvz sviesos tiek salone tiek isoreje, garsiniai signalai, langu atidarymo uzdarymo funkcijos ir daug kitu shuduku.
Nuskanavus rado pora klaidu, viena abs sistemoj kita elektrinio rankinio sistemoj, istryniau pasiskaites apie jas, jos ten nereiksmingos, bet isiraso net jei vienas ar kitas daviklis pvz reagavo per letai, nei numatyta gamintojo. Kaina 30euru skanerio is vokieciu amazono atejo per penkias dienas, pats appsas jei nori daugiau funkciju valdyt ne tik klaidas nuskaityt irgi kainuoja pro versija, menesiui 10euru metam 50. Kokius modelius nuskaito pats Carista appsas, jei domina galit pasiziuret caristaapp.com
Neblogas tas Carista, tik jei nenori kas mėnesį mokėt, reikia gerai išsinagrinėti ką gali su juo pakeisti nustatymuose. Man tokviloj nemokamai padare, kad su pultelio mygtukais (paspaudus laikai) visi stiklai pasikeltų arba nusileistų. Labai gera funkcija. Dar norėjau, kad posūkis 4 kartus sumirksėtų lengvai paspaudus - Tokvila nerado tokio settingo. Bet vien už tai 10E nenoriu mokėti Caristai :) Dauguma kitų nustatymu iš gamykols jau tokie kaip man patogu.
Dar berods yra funkcija, kad kai įjungi valytuvus - įsijungia ir artimos šviesos (ir gale gabaritai, aišku). Tokviloj tik akim klapsėjo kai aiškinau ko man reikia. Užknisa, kai dieną stipriai lyja, bet nesutemsta tiek, kad šviesos užsidegtų. Būtų patogu, jei įjungus valytuvus ir šviesos užsidegtų, kad būčiau geriau matomas iš galo..  (Auto turn on headlights when windshield wipers are on - Yes / No)

Henris

Mane nervuoja ypac ziema, kai tamsoj vaziuoji ir papurski ant langu ir purskia ant lempu kartu su pirmu papurskimu, sia ziema buvau prisizaides su siuo bajeriu, prie -10 papurskiau ir vienas purkstukas nenesulindo atgal, kol neatitirpo per siltesne diena, bet per carista appsa neradau, kad butu galima modifikuot si reikala. Vienintelis budas tamsoj pries purskiant is auto perjungt i gabaritus, bet kartais pamirsti ir vaziuojant tamsoj pavojinga taip daryt.
Beje tas skaneris draugauja ir su kitais appsais ne tik su Carista app, tik nenagrinejau kiek kitos igalios modifikuot opcijas ir kokia kaina.

edgarasg

Dėl vairuotojo pusės valytuvų tai yra service bulletin, ten koja biški kreiva, keičiama nemokamai:

BO-00756T-TME
- Poor Wiping Performance on Driver's Side of Windshield

Wireless charging pado traškėjimas vėsiu oru irgi tvarkomas nemokamai:

BO-00739T-TME 
- Rattle noise from Mobile Wireless Charger While Driving due to Interference of Plastic Rib

Pas mane nuo 2019.07 jau prasukti 90kkm, nelabai suprantu kam Jūs pirkote auto iš salono ir nenaudojate jo? Juokauju :)

Mano garantiniai ir papildomi remontai:

- Keistas priekinis stiklas 2020 (originalus, sąmata 500eur)
- Keistas priekinis stiklas 2021 (originalus, sąmata 900eur (pabrango stiklas?) )
- Sustiprinti išoriniai veidrodėliai, nes vibravo prie didesnio greičio
- Pakeista vairuotojo pusės valytuvo koja (brokas)
- Pakeista keleivio durų rankenelė (neveikė smart lock)
- Įdiegta Android Auto funkcija

Šiaip dar kažkas yra su žibintais, kad per žemai šviečia. Per aptarnavimus kelis kartu kėlė, bet dabar vėl tas pats. Nesigilinau per daug.

kixxoff

Citata iš: Henris Įrašytas Rugpjūtis 12, 2022, 14:59:11 PM
Mane nervuoja ypac ziema, kai tamsoj vaziuoji ir papurski ant langu ir purskia ant lempu kartu su pirmu papurskimu, sia ziema buvau prisizaides su siuo bajeriu, prie -10 papurskiau ir vienas purkstukas nenesulindo atgal, kol neatitirpo per siltesne diena, bet per carista appsa neradau, kad butu galima modifikuot si reikala. Vienintelis budas tamsoj pries purskiant is auto perjungt i gabaritus, bet kartais pamirsti ir vaziuojant tamsoj pavojinga taip daryt.
Beje tas skaneris draugauja ir su kitais appsais ne tik su Carista app, tik nenagrinejau kiek kitos igalios modifikuot opcijas ir kokia kaina.
Aš žiemą, jei šaltis, visada perjungiu į gabaritus prieš purškiant.

kixxoff

Citata iš: edgarasg Įrašytas Rugpjūtis 12, 2022, 15:16:25 PM
Dėl vairuotojo pusės valytuvų tai yra service bulletin, ten koja biški kreiva, keičiama nemokamai:

BO-00756T-TME
- Poor Wiping Performance on Driver's Side of Windshield

Wireless charging pado traškėjimas vėsiu oru irgi tvarkomas nemokamai:

BO-00739T-TME 
- Rattle noise from Mobile Wireless Charger While Driving due to Interference of Plastic Rib

Pas mane nuo 2019.07 jau prasukti 90kkm, nelabai suprantu kam Jūs pirkote auto iš salono ir nenaudojate jo? Juokauju :)

Mano garantiniai ir papildomi remontai:

- Keistas priekinis stiklas 2020 (originalus, sąmata 500eur)
- Keistas priekinis stiklas 2021 (originalus, sąmata 900eur (pabrango stiklas?) )
- Sustiprinti išoriniai veidrodėliai, nes vibravo prie didesnio greičio
- Pakeista vairuotojo pusės valytuvo koja (brokas)
- Pakeista keleivio durų rankenelė (neveikė smart lock)
- Įdiegta Android Auto funkcija

Šiaip dar kažkas yra su žibintais, kad per žemai šviečia. Per aptarnavimus kelis kartu kėlė, bet dabar vėl tas pats. Nesigilinau per daug.

Keleivio durų rankeną ir man pakeitė katik.
O dėl valytuvo čia GERAS! Važiuosiu Tokvilon į TA, reiks paklaust. Tikrai šūdinai valo, ir tai jau visiems žioma, kad valytuvo gumų keitimas čia nepadės.

Kodėl stiklus taip dažnai keitei? Akmenys skraido?

Pas mane per techninę apžiūrą (Tuvlita) pažymėjo, kad rūko žibintai per žemai šviečia.. px, aš jų nendaudoju, be to, ekslotuoti galima.

edgarasg

Citata iš: kixxoff Įrašytas Rugpjūtis 12, 2022, 16:39:01 PM
Keleivio durų rankeną ir man pakeitė katik.
O dėl valytuvo čia GERAS! Važiuosiu Tokvilon į TA, reiks paklaust. Tikrai šūdinai valo, ir tai jau visiems žioma, kad valytuvo gumų keitimas čia nepadės.

Kodėl stiklus taip dažnai keitei? Akmenys skraido?

Pas mane per techninę apžiūrą (Tuvlita) pažymėjo, kad rūko žibintai per žemai šviečia.. px, aš jų nendaudoju, be to, ekslotuoti galima.

Turi keisti tą koją, iš karto duok jiems tą service bulletin numerį. Dėl stiklo tai kadangi kilometrai sukasi, akmenys irgi skraido :))

Henris

O kas tie service bulletin cia ne recall kaip suprantu ir kaip tai veikia?

edgarasg

Kažkas panašaus į remonto manual'ą, atliekamą garantijos pagrindu.