Nuajas Hibridinis Rav4

Pradėjo Sarunas5, Gruodis 01, 2019, 16:58:13 PM

« ankstesnis - sekantis »

kixxoff

Citata iš: Henris Įrašytas Gegužė 10, 2023, 18:58:45 PM
Kokia oda aptrauktas vairas priklauso nuo komplektacijos. Bet net neisivaizduoju ar Europai eina sitiem RAV4 zemiausioj komplektacijoj kaip USA be odos su grubletu plastiku trauktas, tai ju neimanoma nudrozt. O pas mus LT, kiek esu mates RAV4 XA50 hibridu tai pas visus ta pacia oda traukti vairai, as tiesiog is pardes nusipirkau ta gandona vairui, aisku gal biski kaip pas taksistus atrodo, bet issaugau ilgiau jo gera bukle, nes taip ta dirbtine oda greit nusizulina nuo ziedu ir riebalu ant ranku.
Turi linką į tą.. gandoną?

edgarasg

Baikit vyrai, jau visai kaip volgų laikais  :-)

Henris

Volgu laikais tai su spalvota viela apsiudavo vairus :) O as man atrodo ta gandona pirkau tiesiog Autoaibej skersmuo rav4 xa50 vairo berods 42-44cm, bet pasitikslint reiktu.
Toyota Rav4 AWD Hybrid 2019

Henris

kazkada klausiau cia, bet negavau ekspertu atsakymo :) Kokia funkcija po kapotu atlieka dirzeliu sukamas skyvas (kaireje puseje) ? Buvau isitikines, kad Toyota hibriduose nebera isvis dirziniu pavaru. Generatoriaus nera, vairo stiprintuvas elektrinis. Kad vandens pompa ant dirzo stovetu nu nelabai noriu tiket, jei taip ir butu, tai tokia svarbi sistema butu paslepta po soniniu variklio dangciu ir ja suktu grandine manau. Lieka tik kondiske ar taip gali buti? Jei taip tai reiskia sena Toyotos sistema skyvas pastoviai sukasi ir kai ijungi AC tada tik sankaba sukabina su kompresorium, bet vaziuojant EV rezimu kondiske vistiek veikia. Tai kas ten blet sukasi? :)

Henris

Radau nebloga Rav4 XA50 techniniu skysciu tipu ir terminu keitimo lentele. Asmeniskai man idomiausia buvo del eCVT tepalo keitimo terminu :)
https://oils-finder.com/index.php?model_code=rav418

Logistas

Nu vsio, as iseinu is Rav4 klubo. 3m su Rav uzteko. Reikia nupoliruoti, pdaryti chemini ir i autopliusa 🙂 Reziume minusu yra, bet uz tokia kaina tai turbut adekvati auto.

Noreciau dar padekoti Toyota forumo dalyviams. Smagu, kad yra aktyvi bendruomene diskusijoms.

Henris

Jei nepaslatis kokia kita auto?

Logistas

Kardinaliai priesinga RAV4.
Ford Raptor 2023 😃😃

xaudrius

Citata iš: Logistas Įrašytas Rugpjūtis 31, 2023, 21:28:02 PM
Nu vsio, as iseinu is Rav4 klubo. 3m su Rav uzteko. Reikia nupoliruoti, pdaryti chemini ir i autopliusa 🙂 Reziume minusu yra, bet uz tokia kaina tai turbut adekvati auto.

Noreciau dar padekoti Toyota forumo dalyviams. Smagu, kad yra aktyvi bendruomene diskusijoms.

Gero kelio su nauju auto. O auto keitimas nereiškia,kad negalima toliau bendrauti čia. Net būtų įdomu sužinoti,kokie įspūdžiai stojus į naujus ratus.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

Logistas

SMLT

Labas vakaras, prieš kelias savaites įsigijau naują Toyota Rav4 hibridą, 2,4 variklis, Style komplektacija. Viskas atrodė lyg ir neblogai, tačiau pastebėjau, kad lėtai važiuojant ir stabdant (pilnai sustabdant) ir pradedant važiuoti, taip pat parkuojantis (važinėjant pirmyn atgal ir stabdant), taip pat pvz. stovint kamštyje ir vis prisistabdant ir vėl pajudant, girdisi toks nemalonus, sakykime stabdžių garsas, lyg kažkas trintųsi ar susidaužtų. Garsas primena, lyg būtų kažkoks visiškai senas "nudrožtas" automobilis, o ne 2023-08 gamybos. Nuvykus į saloną, pardavėjas man pasakė, kad šis garsas normalus ir jeigu noriu, kad šio garso nebūtų turėčiau įsigyti aukštesnės klasės, pvz Lexus automobilį. Bet aš negaliu patikėti, nes yra tekę vairuoti Toyota Avensis, Land Cruiser ir Hilux ir tokių dalykų man neteko girdėti, viskas veikia tyliai. Bandysiu aiškintis toliau. Todėl norėjau jūsų, turinčių Toyota Rav4 modelio automobilį paklausti: ar jūsų auto taip pat skleidžia 'stabdymo garsus' parkuojantis, stojant prieš šviesoforą, po sustojimo pajudant iš vietos ar judant kamsčiuose? Būčiau dėkinga už jūsų įžvalgas.

Logistas

Mano skleisdavo jei kokia diena pastovedavo. Gal ten auto rankinis stabdys kazkaip uzsispausdavo, bet garsas labai nemalonus irgi budavo...
Mototoja 2 kartus jokiu gedimu nesustate. Sake, kad kazka sutepe, bet nieko nepadejo..

kixxoff

Citata iš: SMLT Įrašytas Rugsėjis 05, 2023, 20:56:48 PM
Labas vakaras, prieš kelias savaites įsigijau naują Toyota Rav4 hibridą, 2,4 variklis, Style komplektacija. Viskas atrodė lyg ir neblogai, tačiau pastebėjau, kad lėtai važiuojant ir stabdant (pilnai sustabdant) ir pradedant važiuoti, taip pat parkuojantis (važinėjant pirmyn atgal ir stabdant), taip pat pvz. stovint kamštyje ir vis prisistabdant ir vėl pajudant, girdisi toks nemalonus, sakykime stabdžių garsas, lyg kažkas trintųsi ar susidaužtų. Garsas primena, lyg būtų kažkoks visiškai senas "nudrožtas" automobilis, o ne 2023-08 gamybos. Nuvykus į saloną, pardavėjas man pasakė, kad šis garsas normalus ir jeigu noriu, kad šio garso nebūtų turėčiau įsigyti aukštesnės klasės, pvz Lexus automobilį. Bet aš negaliu patikėti, nes yra tekę vairuoti Toyota Avensis, Land Cruiser ir Hilux ir tokių dalykų man neteko girdėti, viskas veikia tyliai. Bandysiu aiškintis toliau. Todėl norėjau jūsų, turinčių Toyota Rav4 modelio automobilį paklausti: ar jūsų auto taip pat skleidžia 'stabdymo garsus' parkuojantis, stojant prieš šviesoforą, po sustojimo pajudant iš vietos ar judant kamsčiuose? Būčiau dėkinga už jūsų įžvalgas.
Bandau suprasti apie kokį garsą kalbi. Šiaip yra daug neįprastų garsų Toyota hibriduose, ir vienas iš jų girdisi stabdant (ypač staigiau). Jei apie jį kalbi - tai visiškai normalu. Kažkokia pompa stabdžių cilindruose (jei gerai prisimenu) padidina slėgį. Hibriduose stabdžių sistema yra kažkiek kitokia nei paprastuose automobiliuose, nes dažniausiai stabdoma be stabdžių diskų. Hibriduose stabdo inverteris (ar koks ten velnias) ir rekuperuoja elektrą, ir tik staigiau stabdant arba prieš pat sustojant pasijungia kaladės. Jei esu teisus - tai lyginti su benzininėm toyotom (visokiais Hiluxasis ir t.t.) negalima - ten viskas kitaip veikia - stabdo TIK kaladėlės ir diskai.
Geriausia, jei įrašytum tą garsą kaip nors.
Kad lexuse to garso nėra (jei esu teisus dėl paties garso) tai tik dėl geresnės garso izoliacijos. Galėtų salone suprantamiau paaiškinti, o ne pasakoti apie tai, kad lexuse jo nėra.
Beje, tas pats garsas apie kurį kalbu, gerai girdisi kai atidarai vairuotojo duris po ilgesnio stovėjimo (kai mašina būna išjungta). Pažiūrėk šitą video: https://www.youtube.com/watch?v=WzuSH0mL0cQ
Ties 5:10 jis pademonstruoja tą stabdžių pompos garsą.

xaudrius

Mano maždaug nuo 30 k ridos pradėjo kaladėlės cypti. Cypia važiuojant lėtai,ypač žvyrkeliu. Kol sodybą privažiuoju,visi kaimynai subėga pažiūrėt. Užjaučiu tuos,kuriems nepakeliamas kreidos į lentą braukimo garsas. Praeina važiuojant greičiau ar didesnius atstumus. Miesto ritmu cypia ir viskas. Užsiminsiu per aptarnavimą,bet nujaučiu atsakymą-viskas normalu.
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

kixxoff

Citata iš: xaudrius Įrašytas Rugsėjis 06, 2023, 07:53:41 AM
Mano maždaug nuo 30 k ridos pradėjo kaladėlės cypti. Cypia važiuojant lėtai,ypač žvyrkeliu. Kol sodybą privažiuoju,visi kaimynai subėga pažiūrėt. Užjaučiu tuos,kuriems nepakeliamas kreidos į lentą braukimo garsas. Praeina važiuojant greičiau ar didesnius atstumus. Miesto ritmu cypia ir viskas. Užsiminsiu per aptarnavimą,bet nujaučiu atsakymą-viskas normalu.
Cypia tiesiog važiuojant, net ne stabdant? Gal nereikia aptarnavimo laukti..?
Pas mane kažkada atsirado trinties garsas, bet tai dėl to, kad stengiausi kuo daugiau "rekuperuoti" ir tipo taupyti kalades/diskus. Tai šiek tiek aprūdijo. Prasistabdžiau staigiau su kaladėm - praėjo.