VVT-i žvaklaidžiai(?)

Pradėjo s-igi-s, Sausis 11, 2012, 08:43:42 AM

« ankstesnis - sekantis »

s-igi-s

CitataVenza parašė:
 O kaip tau atrodo?
O ką aš žinau :) Gyvenime neturėjau reikalų su babinomis :) Garantiją duodi, kad bus geresnės nei dabar pas mane esančios? Aš visada linkęs geriau sumokėti daugiau ir būti ramus, nei žaisti su neaiškios kokybės naudotais daiktais.
Toyota Corolla 1.6 VVT-i LPG '02
Renault Espace 2.2 DT '98
-----------------------
[small]Ex:
Citroen: 4x XM V6, 1x XM 2.1TD, 1x ZX 1.9D, 1x C2 1.4HDI
Lancia: 1x Zeta 2.0T[/small]

kepure

nera sunku jas patikrinti.susidedi ant gatves jas ir praleki.

Venza

Citatakepure parašė:
negrazu numushinet kaina
Negrazu savus forumiecius apiplesinet :p Cia gi kaip klubas skaitosi ;)
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

s-igi-s

Citatakepure parašė:
nera sunku jas patikrinti.susidedi ant gatves jas ir praleki.
Tik bėda, kad vienas Ukmergės, o kitas Panevėžio gatvėmis lakstote :)
-----------------------
[small]Ex:

Venza

Babinos nuo 2006 - 2009m masinu.Pasitikrint ir issirinkt galesi is didelio kiekio.I Kauna tenka vazinet,tai galesiu isimest kelias i masina.Tau tik prilekt reikes prie manes ir pasitikrinsi vietoj ;)

s-igi-s

CitataVenza parašė:
 Babinos nuo 2006 - 2009m masinu.Pasitikrint ir issirinkt galesi is didelio kiekio.I Kauna tenka vazinet,tai galesiu isimest kelias i masina.Tau tik prilekt reikes prie manes ir pasitikrinsi vietoj ;)
Reikia tikėtis, kad jos tiks mano 2002 metų Corollai. Bėda, kad aš nors ir gyvenu Kaune, bet dirbu Kazlų Rūdoje. Todėl Kaune galiu susitikti tik po darbo arba savaitgaliais.
-----------------------
[small]Ex:

kepure

Na as neapiplesineju pigesne kaina sakau nei shrote.:)

s-igi-s

Tai vis tik tikriausiai neprireiks babinų. Vakar pavyko apsilankyti diagnostikoje. Nors ir labai nepatiko man ten, bet pasiklausę variklio darbo mane užtikrino, kad tikrai čia ne babinos kaltos. Prisijungimas prie kompo jiems nieko neparodė, t.y. jie pamatė daug skaičių, bet jiems viskas ten pasirodė gerai. Tai sprendė vyrai iš klausos. Aišku, dar nepamiršo trečdalio laiko skirti pasidalinti išminčiai apie dujų įrangą, apie dėl jos kaltės užakusius purkštukus (nors vienodai blogai dirba tiek benzinu, tiek dujomis), apie šimtametę dujų įrangą (kuri realiai sumontuota prieš porą metų ir dirbo idealiai), apie tai kad čia būtinai turi būti žvakių laidai ir t.t. Na ir dar už visą šitą 10 minučių seansą nepasikuklino paprašyti 50 Lt.
Grįžtant prie problemų, tai siūlė pradėti nuo oro srauto matuoklės. Įdomus dalykas. Jie buvo porą kartų atjungę ir prijungę tą daviklį ir dabar mašina važiuoja žymiai geriau, nors ir ne idealiai. Gal ten kažkas su kontaktais negerai. Bet yra dar vienas įdomus dalykas. Kai prieš porą savaičių pakeitė žvakės, tai 3 dienas irgi buvo jaučiamas žymus pagerėjimas. Tačiau po to vėl viskas pablogėjo.
-----------------------
[small]Ex:

xaudrius

As dujine masina pravazinejau 8 metus ir panasios problemos buvo nuolatines-kas pora metu variklis issiderindavo.Tada prasidedavo krapstymas-zvakiu laidai,pacios zvakes,davikliai-variklio temperaturos ir kiti..,lamda zondas.vargau ir su meistrais,nes pamate,kad variklis perdirbtas ant duju,atsisakydavo remontuoti,kol suradau viena toki,kuris netingejo visa mineta detaliu grandine perkrapstyti,isvalyti.Bet po kiek laiko vel viskas is naujo..gerai,kad masina buvo bulka ir remontai kainavo centus.Idomu,o dabar ar labai pigiau dujom vazineti?
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

Venza

Visais atvejais labai gera turet savo meistra,kuris taves nemausto,netingi pasikrapstyt ir turi pakankamai kompetencijos.Labai gerai ir paciam savoj masinoj si ta suprast ;) .Vazinejant dujomis reikia laikas nuo laiko voztuvus pasireguliuot ( jeigu variklis ne su hidrokompensatoriais ).Cia gali but ta problema jeigu kompas nieko nerodo.
 O kas del vazinejimo su dujomis,tai tikrai pigiau! Ypac moraliskai :D .Atsiversk bet kuri foruma ir pamatysi ilgiausia tema apie dyzeliu problemas... :)
 O jeigu rimtai,tai su didele masina tikrai pigiau dujomis vaziuot negu su dyzeliu,vidutine panasiai tas pats,bet problemu maziau,o maza masinele ekonomiskiau su dyzeliu.

horn

Citataxaudrius parašė:
As dujine masina pravazinejau 8 metus ir panasios problemos buvo nuolatines-kas pora metu variklis issiderindavo.Tada prasidedavo krapstymas-zvakiu laidai,pacios zvakes,davikliai-variklio temperaturos ir kiti..,lamda zondas.vargau ir su meistrais,nes pamate,kad variklis perdirbtas ant duju,atsisakydavo remontuoti,kol suradau viena toki,kuris netingejo visa mineta detaliu grandine perkrapstyti,isvalyti.Bet po kiek laiko vel viskas is naujo..gerai,kad masina buvo bulka ir remontai kainavo centus.Idomu,o dabar ar labai pigiau dujom vazineti?
Vienas dalykas neaišku ką ir kaip keitei. Vieni žvakes keičia kai apsitepalavusios varva, kiti nusiperka turguje bile kokias, svarbu naujas. Bent man su dujomis nėra ypatingų problemų. Reikia laiku viską keisti, o tas laiku yra nei mažai nei daug-kas 100.000km žvakes, laidus, dirželius, filtrus, vandens pompa ir vožtuvų tarpelius patikriti, nes jie reguliuojami. Beje visi keitimai numatyti automobilio priežiūros knygutėje ir be reikalo nieko nereikia daryti. Tiesą sakant neseniai prasukau virš 115.000 dujomis, viso 136.000 nuo pirkimo) ir dar žvakių, laidų nekeičiau, kol normaliai važiuoja. Aišku su dujomis dasideda keitimų, nes atsiranda dujų filtro keitimas, buvo vožtuvas užsikirtęs, purkštukai dujų kaleno, kompo programa buvo nusmigus, bet visa tai atsitiko pravažiavus virš 65.000km su dujom ir bendroj sumoj apie 100lt/metams kainavo. Palyginus su benzinu, kuro kainų skirtumas mėnesiui 450(benzas+dujos) prieš 800lt(benzas).

s-igi-s

CitataVenza parašė:
 Visais atvejais labai gera turet savo meistra,kuris taves nemausto,netingi pasikrapstyt ir turi pakankamai kompetencijos.
Gal ir gera, bet kai mašina negenda, tai kažkaip ir meistro nereikia. O kai jo nereikia, tai ir neturi :) Iš tikrųjų, Toyota yra super mašina :D Jau pravažiavau virš 100 000 km ir tvarkiau tik pakabą ir kitus einamus dalykus (stabdžių kaladėlės, diskai ir pan.). Pas ją net sankaba ir akumuliatorius dar gamykliniai :D (rida 237 000 km) Va tik dabar ta problemėlė atsirado, bet manau, kad tai yra normalu - nieko nėra amžino.
-----------------------
[small]Ex:

horn

CitataVenza parašė:
Vazinejant dujomis reikia laikas nuo laiko voztuvus pasireguliuot ( jeigu variklis ne su hidrokompensatoriais )
Galima pamanyti, kad be dujų, vožtuvų tarpelių reguliuot nereikėtų :D Knygutėje parašyta (bent mano automobiliui)-100.000km-vožtuvų reguliavimas. Nesvarbu kokiu kuru važiuosi, dujos to nepakeičia niekaip ;)

Venza

Be duju voztuvai reguliuojasi kas 100 000km,o su dujom man Acurai susedo po 20 000km,kolegai Subaru po 50 000km.Jeigu dujos be papildomo tepimo,jeigu turbinine,jeigu sunkiai dirba,tai voztuvus reguliuot tenka dazniau.

s-igi-s

CitataVenza parašė:
Be duju voztuvai reguliuojasi kas 100 000km,o su dujom man Acurai susedo po 20 000km,kolegai Subaru po 50 000km.Jeigu dujos be papildomo tepimo,jeigu turbinine,jeigu sunkiai dirba,tai voztuvus reguliuot tenka dazniau.
O čia pagal ką reikia nuspręsti, kad jau laikas vožtuvus reguliuoti? Ir klausimas ar VVT-i jie reguliuojasi.
-----------------------
[small]Ex: