D4D engine preheater. Kaip veikia?

Pradėjo drwtsn, Spalis 20, 2009, 12:29:08 PM

« ankstesnis - sekantis »

gytis13

Pas mane Avensis 1 kas labai įdomu, mygtuko "Power heating" salone nėra, tačiau variklyje įmontuoti trys elektrinio šildymo tenai  po EGR sistema iš šono ir yra visa dėžutė su relėmis ir saugikliais skirta "Power heating " maitinimui. Tai kaip šiuo atveju, šildymas automatiškai įsijungia ar ką? O gal Tojota pamiršo įdeti mygtuką?

Renis

Ne visuose avensiuose yra preheater mygtukas. Gal lietuvoje parduodamuose ir buna, tipo ziemos cia pasitaiko siokios tokios kaip matom, bet is siltu krastu atvarytiems avensiams jo nededa, kaip, pvz, pas mane.
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

ketvirtasis

Citatacorolla verso parašė:
paklausiu avensistu. ar visuose avensiuose yra tas mygtukas preheater. nuo kelintu metu jau stovi tas migtukas?
Priklauso nuo to kuriam regionui skirta tavo mašina, pvz manoji iš Italijos tai ten ir taip šilta.

darcaa

Na mano avensis is Italijos, yra preheateris, ir jis veikia, nes matau skirtuma, kai lauke -20 salcio ijungus preheateri salonas greiciau syla, bet variklio temperarura leciau kyla, kai jis isjungtas salonas ilgai syla, bet variklis greiciau pasyla. Tokie pastebejimai ;)
Avensis II 2003

Renis

Citatadarcaa parašė:
Na mano avensis is Italijos, yra preheateris, ir jis veikia, nes matau skirtuma, kai lauke -20 salcio ijungus preheateri salonas greiciau syla, bet variklio temperarura leciau kyla, kai jis isjungtas salonas ilgai syla, bet variklis greiciau pasyla. Tokie pastebejimai ;)

Na, toks pat efektas paspaudus auto ant klimos, pakelia apsukas iki 1200, greiciau isyla ir pradeda pust silta ora bet variklio temp nekyla :D
Nu tas greiciau tai aisku uz kokiu 20 min stovint vietoj ir kai lauke zemiau -20 :D
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

RSi

Mano preheateris jau po dvieju min darbo vasariska vejuka pucia i salona, taip kad skirtumas akivaizdus...

edit:
Maniškis ne elektrinis. Sprendžiu iš to, kad jam veikiant nesukyla apsukos, na ir akivaizdžiai yra ta dėžutė po kapotu apie kuria šnekėjot ankščiau...

Tuziukas

CitataRSi parašė:
Mano preheateris jau po dvieju min darbo vasariska vejuka pucia i salona, taip kad skirtumas akivaizdus...
prie -20?

RSi

CitataTuziukas parašė:
CitataRSi parašė:
prie -20?
taip.

gytis13

http://www.2shared.com/photo/WnRooiBd/Power_heater.html

Paveiksle parodyti trys elektrinio pašildymo tenai variklo šone (Glow plug for Power heater). Pas mane tokie yra, jokio valdymo mygtuko kabinoje nėra. Paleidus šaltą variklį, tenuose atsiranda įtampa. Patikrinau varžą - du iš trijų gatavi, tad kažin kokio efekto nepastebiu, tenka palaukti kol šildymas ima pūsti šiltą orą. Taip išeina, elektrinis pašildymas valdomas automatiškai. Dar patikrinsiu, ar pašildžius mašiną iki normos įtampa ant tenų prapuls ir viskas bus aišku

RSi

Citatagytis13 parašė:
http://www.2shared.com/photo/WnRooiBd/Power_heater.html

Paveiksle parodyti trys elektrinio pašildymo tenai variklo šone (Glow plug for Power heater). Pas mane tokie yra, jokio valdymo mygtuko kabinoje nėra. Paleidus šaltą variklį, tenuose atsiranda įtampa. Patikrinau varžą - du iš trijų gatavi, tad kažin kokio efekto nepastebiu, tenka palaukti kol šildymas ima pūsti šiltą orą. Taip išeina, elektrinis pašildymas valdomas automatiškai. Dar patikrinsiu, ar pašildžius mašiną iki normos įtampa ant tenų prapuls ir viskas bus aišku
Kokie čia tenai, jaigu aiškiai parašyta, kad žvakės... Čia jos turbūt skirtos uzdegt dyzeliną, kuris šildo aušinimo skystį varinėjama atskiro siurbliuko...

pinokis

http://img29.imageshack.us/i/dscf0002qv.jpg/        jai stovi sis phetearis tai cia t5uretu but dyzeline, tai bus variklio pasildytojas. paspaudus mygtuka tik uzkurtai masinai jis pradeda veikti. pradeda uzti paskui sustoja ir veliau pradeda cikseti kuro dozatorius ir vel pradeda uzti. jis sildo antifriza ir pucia silta ora i salona.

capris

http://img29.imageshack.us/i/dscf0002qv.jpg/        jai stovi sis phetearis tai cia t5uretu but dyzeline, tai bus variklio pasildytojas. paspaudus mygtuka tik uzkurtai masinai jis pradeda veikti. pradeda uzti paskui sustoja ir veliau pradeda cikseti kuro dozatorius ir vel pradeda uzti. jis sildo antifriza ir pucia silta ora i salona.

Bet cia nuo senesnio Avensio nuotrauka, pas mane tokio nera nors salone yra mygtukas ijungti preheateriui

gytis13

To RSi
Dizelinis šildytuvas labai gražiai parodytas nuorodoje  http://img29.imageshack.us/i/dscf0002qv.jpg/. Su dizeliniu šildytuvu atskira šneka, jis aprašytas Avensio 1 eksplotavimo instrukcijoj ir valdomas mygtuku, apie elektrinį pašildymą toj pat instrukcijoj nėra net užsiminta.
Pas mane nieko panašaus nėra, tik tie 3 elektriniai tenai ir saugiklių dėžė su trimis relėmis pavadintomis HTR1 - 3  ar PWR HTR 1-3 ir galingais 50A saugikliais irgi vadinamais HTR1-3. Tarp kitko, nerandu nei žmoniškų elektrinio POWER heater schemų nei saugiklių dėžės vaizdų, kad įmesčiau kaip atrodo. Norint tą vietą nufotkint, reikia variklį paardyt, nuimt oro filtrą kitaip nieko nematyti. Nuo ten kur tenai stovi eina šlangos kaip suprantu į salono pečiuką. Praktiškai patyrinėjau kaip veikia tie šildymo tenai. Užvedi variklį, ant visų trijų tenų testeris rodo įtampą, atseit šyla. Pavažiavau kelis km, variklis pašilo. Išmatavau, ant dviejų tenų įtampa yra, ant trečio nėra. Pavažiavau apie 30km, vėl išmatavau įtampas. Ant visų trijų tenų įtampų nėra, automatiškai išjungta. Tai va, pasidarė aišku kam tos trys atskiros relės ir saugikliai automatiškai valdomas elektrinis pašildymas, jei būtų visi tenai sveiki būtų gražu, o dabar su vienu tai ne kažin kas.  Naujesnėse Tojotose būna elektrinis pašildymas valdomas mygtuku, o kai nėra mygtuko tai ir instrukcijoje nieko nerašo, turi vos ne pats atspėti kam visko reikia.

Tuziukas

pas mane taip ijungi uzia poto nustoja poto vel uzia..bet kaip minejau naudos nepastebejau..

Naujokas

Ijungus klima minutes begy pradeda silta ora pust, yjungus preheatery mazdaug apie pora km atstumu variklio temperatura pakyla iki 4 padalos, cia esant lauke -19. Ir jokiu papildomu garsu lyg is po kapoto nesigirdi.