Salono šildymas

Pradėjo Obuolmushis, Spalis 29, 2012, 12:58:53 PM

« ankstesnis - sekantis »

arturaslt

CitataRober parašė:
Jeigu norite patikrinti ar veikia termostatas, užvedę šaltą variklį stebėkite radiatoriaus temperatūrą. Tai galima daryti paprasčiausiai pridėjus prie radiatoriaus ranką
(suprantama, a/m stovint :D )
Jeigu termostatas tvarkingas, radiatorius dar gana ilgai bus šaltas, o po to sklendė atsidarys ir radiatorius pradės staigiai kaisti.
Jeigu termostatas blogas (sklendė neužsidaro) radiatorius kaip ir visas variklis pradės šilti iš karto ir tai vyks lėtai. Pastaruoju atveju reikia keisti termostatą.

Ačiū už gerą patarimą. Turiu ir aš įtarimą dėl termostato, dabar bus galimybė pasitikrinti. Man iki darbo kazkur 5km. Tai per tuos 5km jai lauke nulis melyna lemputė neužgesta.
Ir dar gal kas gali man pasakyti kaip corolai verso patikrinti kiek yra antifrizo. Manuale nupieštas toks burbulas, su min max žymomis. Tipo gali pagal tai pažiūrėti. Pas mane stovi toks pat burbulas, bet jis nera permatomas ir nera jokio min max.

Ralfas

negali jis but nepermatomas, itariu kad tiesiog antifrizo lygis mazas ir tau atrodo, kad lygio tiesiog nesimato, man avensyje buvo tas pats, galvojau sudinas bakelis nesimato kiek ausinimo skyscio, o po to pasirodo jo nesimate nes jo beveik ten ir nebuvo todel man kaip ir tau pute vos vos silta ora.

Rober

Manojoje Verso aušinimo skysčio bakelis yra prie radiatoriaus (tarp radiatoriaus ir variklio). Jis yra pagamintas iš šviesios (baltos) permatomos plastmasės. Raudonas aušinimo skystis jame matosi labai gerai. Jeigu tu nieko nematai, tai arba reikia tą bakelį švariai nuplauti, arba jis yra yra tuščias :)  Tai gal čia ir yra blogo šildymo priežastis?

Rober

PS
 Atsuk dangtelį ir pažiūrėk. Tik atsargiai, nenusidegink, gali purkšti  :)

Obuolmushis

Nu va issiaiskinau kur dingo sildymas salono. O verdiktas ne koks... Yra taip, kad antifrizas del spaudymo isejo per slangele, o spaudymas, del to kad variklio galvos tarpine gatava. Uzpylus antifrizo pradejo sildyt, bet reikia keist tarpine, tekinti, o tai malonumas ne is pigiuju... nuo 1400 iki 2500LT.
Meistras sake kad cia yra beda Versu pats gamintojas pripazino, todel tos kurios nepravaziavusios daugiau kaip 180000 ir niekas su varikliu nedaryta, nors ir pasibaigus garantiniam gamintojas pakeicia visa varikli nemokamai. O pas mane 190000, tai kaip sakant rukyk :D

Obuolmushis

Arturaslt - dasipilk antifrizo pamatysi, nes ir pas mane taip buvo. Arba popieriu plonai suvyniok ir ikisk pasiziuresi kaip zemai tavo skystis laikosi... o mierka yra ant bakelio sono...

robkez313

as tai atsukes antifrizo dangteli uzdedu ijungta prozektoriu ant skyles ir tada is sono matosi ant mierkes kiek pripilta

arturaslt

Su prozektorium tai geras. Reikės išbandytil.

Pas mane tas bakelis iš viršaus juodas, tik apatine dalis iš balto plastiko. Jis pakankamai storas ir tikrai nera lengva ižiūrėti antifrizo normos. Atidžiau pasikrapštes radau kazka panasaus i low ir full zymas, bet tiksliliai iziureti kiek ten skycio nepavyko (dar nezinojau gudrybes su prozektorium). Kazkur lygtais rusvas atspalvis per viduri baigiasi. Reikes paklausyti Obuolmushis patarimo ir bandyti dapilti atifrizo. Atidarius dangteli antifrizas matosi, bet kazkur giliai. Su pirstu pasiekti neiseitu. Pabandziau pamatuoti su langu plovimo skyscio matuokle, tai buvo 1-2cm nuo dugno.

Dar bandziau pasinaudoti Rober patarimais kaip patikrinti termostata. Ijungiau varikli ir pradejau stebeti radiatoriaus temperatura. Po mazdau 5min i salona pradejo pusti drungna ora (lauke siandien buvo +4...+5C), radiatorius saltas. Po 10min radiatorius pasidare vos drungnas. Ir tik mazdau po 15min uzgeso melyna lempute.
ISVADA termostatas kaip ir geras.

Klausimas toks, tie kas zinot ar manot kad pas jus viskas gerai, kada pas jus uzgesta melyna lempute, ir pradeda saliona sildyti. Pirma karta eksplotuoju dyzeli, gal per daug is jo noriu.

Ralfas

obolmusys uz tokia kaina kai padarys tai po kazkurio laiko vel pramus galva, nes jeigu nori padaryt uztikrintai reikia slifuot ne tik galvute, bet ir visa bloka, o tie visi reikalai kiek as domejausi su darbu ir pan atsieina apie 3800lt...

Obuolmushis

Ralfai, taip man ir pasake kad paziures ar tik galva reikia slifuot (1400LT) ar visa bloka (2200LT). O darys kaip man rekomendavo tai profas kuris savo darba puikiai ismano... Suprantu kad Tokviloj gal ir tokios kainos o gal ir dar daugiau!

arturaslt

Obolmusys, as ir neperseniausiai pirkau saviske. Nenoreciau tokiu siurprizu rasti pas save pfiu pfiu pfiu.
As kai pirkau man didziausias kabliukas buvo, tai kad tepalo matuokle vos vos sieke tepala. Toks ispudis kad turetu stipriai tepala deginti. Po apziuros pirma diena del to net masinos neemiau. Bet vakare atsigules pagalvojau, kad jai perekupas butu norejas apgauti butu dapyles to tepalo ir prastumes be problemu. Surizikavau pasiemiau. Pakeiciau tepala, jau beveik 5000km nuvaziauvau per tris menesius, tepaliukas nei kiek nepasedo.

Ralfas

cia kainas pasakiau tikrai ne tokvilos, o bloka butinai reik slifuot jeigu nenori po to bedu turet, o ne ziuret gal reik gal nereik :)

Obuolmushis

Supratau Ralfai taip ir pasakysiu, kad slifuotu geriau viska tvarkingai kad butu.

Ralfas

jeigu jau kisi pinigus tai daryk taip, kad po to nereiktu nieko bujot ir viskas butu uztikrintai padaryta, nes kaip sakoma skupas moka du kartus ne karta jau teko paciam tuo isitikinti :)

nOnAmE

CitataObuolmushis parašė:
Meistras sake kad cia yra beda Versu pats gamintojas pripazino, todel tos kurios nepravaziavusios daugiau kaip 180000 ir niekas su varikliu nedaryta, nors ir pasibaigus garantiniam gamintojas pakeicia visa varikli nemokamai.
O chia buten kuriu metu ir kuriu varikliu beda ?