Atleidus sankabą, ~2sek. vibracija ir pašalinis garsas

Pradėjo muncis, Kovas 11, 2013, 09:23:17 AM

« ankstesnis - sekantis »

muncis

Yra tokia va problema, automobiliui bėgėjantis 1,2,3 bėgiais, prieš pat baigiant atleisti sankabos pedalą, 2-3 sekundes jaučiama vibracija ir toks kaip ir ūžimas, arba gal net panašiau i vibruojančio metalo garsą. Spaudžiant sankaba ant laisvo bėgio, jokiu garsų nėra, taip pat važiuojant atleidus akseleratoriaus pedalą ir vėl paspaudus nėra jokio pasalinio garso, yra tik bėgėjantis, atleidus sankaba.

Gal kas esate susidūrę su tokiu reiškiniu, kas čia galėtų būti, sankabos ar greičių dėžes problema ?
D-4D 2200 cm³ (2ADFTV) | 136 AG | 2006m.

Ralfas

galimas dalykas, kad smagratis jau duoda apie save zinoti, dar pasiziurek ar su oro filtro deze viskas ok, ar nekliba pati deze ir is jos iseinantis plasmasinis vamzdis.

muncis

Tą filtro dėžę, jau iš ankščiau esu susitvarkęs, čia tokia vibracija rimtesnė, jaučiasi per visą kėbulą.

Ralfas

stovedamas ant laisvo begio letai pakelk apsukas iki 1000-1100aps ir pasiziurek vibruoja ar ne, jeigu vibruos tada tikrai smagratis.

muncis

Pabandžiau, daugiau negu įprastas dyzelio drebėjimas nevibruoja ant laisvo bėgio, pažiūrėsiu kai atšils orai, ar keisis kas nors, ar ne... paeitą vasarą nebuvo tos vibracijos.

Ralfas

na manau saltis ar siluma tam itakos tikrai nepadarys.

muncis

Kažkaip man kyla įtarimas, kad čia mano tipo sutvarkyta oro filtro dėžė vibruoja, nes pabandžiau pavažiuoti su atidaru kapotu ir atsidaręs langą, tai garsas eina iš tos vietos kur oro filtras, tai filtro dėžė gal visą automobilį drebina :D
Ryt reikės atidžiau apžiūrėti...

Tik be reikalo būsiu tema sukūręs, jau ir taip apie oro filtro dėžes prirašyta pilna...

Ralfas

kapsis

Citatamuncis parašė:
Kažkaip man kyla įtarimas, kad čia mano tipo sutvarkyta oro filtro dėžė vibruoja, nes pabandžiau pavažiuoti su atidaru kapotu ......
ne i tema cia as , bet idomu........ pazystamas kai pabande pavaziuot su adaru kapotu tai priekini stikla  suskaldyta teko pasikeisti :D
bevaziuojant stiprus vejo gusis sugebejo pakelti  123  merso  diiideli  kapota, neitiketina bet  buna..... aisku  kapoto  spyna cia turbut uzrudijo biski, gerai nefiksavo....  :)  taip kad pasitikrinkit savo toyotas...... ;)

egariukas1

Tas spynas kai kurie ismeta,kai paluzta ar del kazkokiu kitu priezasciu.Kaimyno kazkada Carinos atsidare vaziuojant apie 100km/h zvyrkeliu.Sulamde kapota,stikla ir stoga apgadino,vos griovio isvenge

muncis

Taigi letai vaziavau :) beja visgi filtro deze buvo kalta :)

Gmc

Ka tai filtro dezei darot? Pas mane kai labai silta arba labai karsta irgi dreba kazkas. Buvau skudura ikises, padejo, bet poto pameciau :D

muncis

Mano atveju vibravo ta vieta, kur plastikinis ortraukis apačioje jungiasi su filtro dėže, tai aš jį apklijavau su paralono juostele ir įkišęs dar su samariezu prisabačijau :)

ciukcia8

Kas liecia kapotus man ir bajeris toks buvo senai kai dar paauglys buvau. Pamenu ''pasiskolinau'' tevuko moskviciuka is garazo su draugais. Norejau pabandyt kiek eina. Tai kapotas buvo neuzdarytas ir prie kazkur 120 km/h pradejo atsidarineti, beje moskviciuko kapotas atsidaro kaip ir bmw. Tai isgascio siek tiek buvo. Beje maksimuma kiek tada isspaudziau buvo 140 km/h, kaip moskviciui visai neblogai. Tai va tokie vaikystes atsiminimai.

spyglys

Su ta sumauta oro filtro deze kariauju jau nuo pirkimo. Juodai uzknisa ta vibracija. Lyg ir sutvarkau, ten paralonu atremiu ir dar kazka sugalvoju, bet ten pavaziuoji kazkiek ir vel tas pats. Bandysiu savaitgali kazka rimciau operuot.