DRL LED pajungimas

Pradėjo VaIsInIs, Gegužė 07, 2013, 20:42:40 PM

« ankstesnis - sekantis »

VaIsInIs

Sveiki,

Niekur neradau - tai uzklausiu.

Pasijungiau drl led, viena laida prie - kita prie ignition reikia , kad kai ijungi degima pasileistu srove.

Tai prie ko prijungti , kad veiktu ? Dabar esu pajunges prie saugiklio su relike, bet jis netinka,

ismusineja ir nebesiveda masina. Tai prie ko reiktu prijungti, kad butu viskas normaliai ?

GALLANT

Viena jungi prie masinos korpuso, kita per rele sujungtus kontaktus prie degimo, o reles valdyma jungi prie gabaritu.

VaIsInIs

Pas men ledai su blokeliu yra. Viena prie akumo -, o kitas pajungtas saugikliu dezej prie relikes, viskas veikia, bet kartas nuo karto uzsitrumpina. tai klausimas ar zaisti ir vedzioti rele ten kazkur, ar jungti kazkur kitur (ir konkreciai kur ). Tai klausimas ar laidukas trumpina, nes blogai ikistas, ar kai rele suveikia prasideda bajeriai. Ir ta ignition toli vedinet irgi nesamone.

Bemsas

Su tais iskistais laidukais ziurek, kad neprireiktu gesintuvo :D Jei viskas tvarkingai pajungta jokiu saugikliu negali ismusineti. jei perdega - ieskok problemu blokelyje, ar laide, kuris gal trinasi i masinos kebula.

ketvirtasis

Nu blemba tikrai kažkas su tais DRL-ais netvarkoje, nusipirk didesnį gesintuvą. Arba varyk pas tikrą autoelektriką, tegul pradžiai bent patikrina.

Bronza

Pradėjau galvoti apie DRL. Priežastys: kad mavigacija degtų dienos rėžimu, skydelio apšvietimas taip pat, kad ryškiau matytusi atbulinės eigos kamera, nes visa tai įjungus šviesas pereina į nakties rėžimą. Na ir kad nepamirščiau įjunti šviesų :)
LED - na gal ir ok, bet tai vis tiek šioks toks "tiurlingas", prišrūkinių "aukoti" nenoriu.
O kas nors TIKSLIAI žino kaip yra su ilgųjų šviesų DRL? Ale kaip amerikonams dega, kai kurie VW nauji irgi esu matęs dega ilgosios "prigesintos". Kažkur buvau užmatęs kad ilgųjų lemputė eina 2 siūlų  - vienas ilgųjų, vienas "DRL".

Bemsas

CitataBronza parašė:
Pradėjau galvoti apie DRL. Priežastys: kad mavigacija degtų dienos rėžimu, skydelio apšvietimas taip pat, kad ryškiau matytusi atbulinės eigos kamera, nes visa tai įjungus šviesas pereina į nakties rėžimą. Na ir kad nepamirščiau įjunti šviesų :)
LED - na gal ir ok, bet tai vis tiek šioks toks "tiurlingas", prišrūkinių "aukoti" nenoriu.
O kas nors TIKSLIAI žino kaip yra su ilgųjų šviesų DRL? Ale kaip amerikonams dega, kai kurie VW nauji irgi esu matęs dega ilgosios "prigesintos". Kažkur buvau užmatęs kad ilgųjų lemputė eina 2 siūlų  - vienas ilgųjų, vienas "DRL".

Analogiska problema irgi mane erzina jau 2 metus. Ypac skydelio apsvietimas. Vasara dar nieko, bet ziema jau nelabai. Diena normaliai, vakare akina. Nustatai kad vakare neakintu - diena nieko nesimato :) Jei nori pastatyti ant ilguju sviesu, reikia statyti DRL bloka, kuris buna USA masinose.
Vienintelis variantas - padadryti, kad artimos sviesos uzsidegtu be gabaritu uzkurus masina. Ar ismesti prisrukines ir pastatyti LED. Bet LED i priesrukinius, kurios negeda statyti kainuoja apie 300lt ebay.

Bronza

DRL bloką manau surasi, bet kaip jis veiktų? Sumažintų ilgųjų galingumą? Ar reiktų statyti dviejų siūlų lempas? Svarbiausia - ar tai legalu, ar su tokia chemija praeisi TA? Ar policija nesikabinės? Gal ten kokie vėlgi papildomi žibintų žymejimai yra. Va kame klausimas.
Priešrūkinių, kaip minėjau, aukoti nenoriu. Papildomai montuoti na irgi nelabai... nors variantas prie priešrūkinių kaip tik yra vietos įstatyti tokią pat DRL apvalią.

Bemsas

waldosius

esu pasidares prigesintas ilgasias su
http://www.dzienne.eu/products.htm jau beveik metai laiko. policijos demesio nepatraukiu. priezastys tos pacios, tik dar plius nereikia taip daznai keisti trumpu sviesu lempuciu, kurios geros ne tokios pigios.

Bronza

Citatawaldosius parašė:
esu pasidares prigesintas ilgasias su
http://www.dzienne.eu/products.htm jau beveik metai laiko. policijos demesio nepatraukiu. priezastys tos pacios, tik dar plius nereikia taip daznai keisti trumpu sviesu lempuciu, kurios geros ne tokios pigios.

matomai čia ir yra tai, ko ieškau :) kaip supratau jis ir veikia kaip turėtų veikt - užvedi mašiną, užsidega 30 proc. galios ilgosios daugiau jokios lempos, uždegi šviesas, viskas dega kaip turi degt? Pas lenkus pirkai, ar čia Lietuvoj kažkas panašaus yra? 149 zlotai lygtais kaina radau palandžiojęs.

waldosius

pirkau tieisia is ju, atsiunte per kelias dienas, apmokejimas per paypal. veikimas: uzvedus isijungia, ijungus gabaritus ar trumpas issijungia. kaina apie 150 zlotu. yra dvieju tipu: vieni paduoda +, kiti - .  tik pajungimas truputi sudetingas pas toyotas. as tai nenorejau karpyti jokiu esamu laidu, tai jungiau per rele tiesiai i lempa. zinoma kas turi toyota schemas ir gerai ismano elektronika galetu ir paprasciau pajungti

Bemsas

Bet vel klausymas del TA. Ar taip legalu?
KET:
102. Šviesiuoju paros metu motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojai privalo važiuoti keliais su įjungtomis artimosiomis arba specialiai šiam metui skirtomis žibintų šviesomis.

TA reikalavimai:
1. Dieninių žibintų veikimas:
1.1. turi įsijungti ir veikti automatiškai, kai variklio paleidimo ir (arba) išjungimo įtaisas yra padėtyje, kurioje variklis gali veikti.
1.2.turi išsijungti automatiškai, kai priekiniai rūko žibintai arba gabaritiniai, priekiniai artimųjų, tolimųjų šviesų žibintai įjungti, išskyrus atvejus, kai priekiniai artimųjų, tolimųjų šviesų žibintai naudojami nepertraukiamam šviečiamajam įspėjimui trumpais intervalais.

Pagal situos reikalavimus leidziama vaziuoti tik su Artimom sviesom (su ijungtais gabaritais) arba papildomais dienos zibintais.

waldosius

bet tai kurio punkto neatitinka? issijungia isvardintais atvejais, DRL nebutinai turi buti LED. be to skodos, audi, kai kurios toyotos gamykliskai turi tokias sviesas, kuriu veikimo principas 1:1. avensiu instrukcijoje yra parodyta kur buna "dieninės šviesos" riele, nors kiek zinau avensiu amerikietisku nera.
be to parasyta:artimosiomis arba specialiai šiam metui skirtomis žibintų šviesomis.  o TA reikalavimai yra dienos žibintams(atskiriems)

Bronza

Kitą pirmadienį su kita mašina eisiu TA, reikės paklausti ar su tokia DRL kombinacija jie praleidžia ar ne. Dar pagooglinau, tai yra dar kelų gamintojų tokie blokai, kai kurie leidžia 30 proc, kiti mažiau kiti daugiau. Gal kas jau domėjotės?