Yaris ir rusiskas dyzelis

Pradėjo Braskius, Gegužė 16, 2013, 22:32:34 PM

« ankstesnis - sekantis »

GALLANT

Teisingai Venza pasake, gal zmones ir butu saziningi, bet kad tas ju saziningumas niekam neidomus......:(
As irgi buciau saziningesnis, jei zinociau, kad mano pinigai atiduoti valstybei duos naudos paprastiem zmonem, bet kai pagalvoji, kad uz juos kazkoks valstybes klerkas nusipirks kazka sau, tai praeina visi norai dalintis.
Elementarus pavyzdys, teko tureti reikalu su gydymo istaiga....., tai nugaros nuotraukos eile nemokamai butu atejusi tik uz 2men....., tai kyla klausimas, kam toks nemokamas gydymas uz kuri mes mokam....., gal po tu 2men as jau su vezimu vazinesiu.....

MindaugasB

Venza, tai ką pavardijai (korupcijos apraiškas) aš vertinu labai neigiamai. Posovietinėse valstybėse vienu metu vykstanti naujų politinių ir ekonominių institucijų statyba, masiškai perskirstomas valstybės turtas sukūrė puikią dirvą korupcijai vešėti. Tai ką turime šiandien (ir turėsime ateityje) yra pasekmė sovietiniais metais išsibujojusio mąstymo: nevogsi - negyvensi.

Lietuvoje šiuo metu taip pat trūksta efektyvių mechanizmų (kad ir tų pačių įstatymų, poįstatyminių teisės aktų), kurie reguliuotų valdininkų, tarnautojų, vadovų atskaitomybę ir atsakomybę. Lietuvos teismai įtvirtino gan švelnias bausmes už korupciją, kyšių davimus — nuteisimą lygtinai arba baudas. Patys įstatymai dažnai keičiami ir normos nėra tobulos. Va, silpnaprotė Vėsaitė, siūlo VPĮ keisti. Manau skaitėt patys naujienas, nesiplėtosiu apie ją. Toliau: Zuokas, Uspaskich, Andriukaitis, Stoma, Paksas ir dar daug kitų, kuriuos seniai reikėjo mesti lauk ir net nerinkti nei į Seimą nei į savivaldybes, bet gi lietuviai dundukų tauta. Pasakė Viktoras, kad padarysiu minimumą 1,5 k litų ir visi kaip avelės tiki, balsuoja, laukia kol minimumas pakils lyg ant mielių. Nėra kultūros, gerbiamieji, kuri tokius avinus kaip Viktoras, Paksas su žemėmis sumaišytų ir prie jokių vykdomosios ar leidžiamosios valdžios kėdės neprileistų. Bet gi va yra tikinčių, kad Paksas nekaltas, kad jį pakišo. Yra tikinčių, kad Brazauskas, Andriukaitis atsižegnojo nuo komunistinio vadovėlio. Pradėkime tokius šūdvabalius mesti lauk iš Seimo, iš ministerijų ir esu įsitikinęs, per 8-12 metų labai efektyviai prasivalys sistema. Štai tada galėsime didžiuotis, kad kažkas nuveikta Lietuvos labui. (Nors aš labiau tikiu, kad visos posovietinės žiurkės, kurios spėjo iššokti iš skęstančio laivo ir perplaukti į kitą pirmiau išmirs, nei kad tauta nerinks jų į valdžią.)

Iš kitos pusės, mūsų tauta pratusi tyliai kentėti, tarsi su potekste: "Vistiek visko neišvogsit, šunys." Korupciją labai gerai naikina viešumas ir pilietiškumas, tik ar mūsų piliečiai skuba pranešti? "Tai gi ožiu, stukačium poto kaimynai ir bendradarbiai vadins." O ir valdžia tai puikiai jaučia, todėl vengia priimti įstatymus, pasyviai vykdo antikorupcines programas, arba atvirkščiai — įstatymai, poįstatyminės normos padaromos tokios, kad būtų parankios tam tikrai grupei. O mes visi tylim ir toliau tylėsim. Ar pastebėjote, kad prancūzai tylėtų, kai kas nors aplink juos vyksta? Ispanai? Graikai (nors geriau šiuo metu jie patylėtų)? Arabai? O lietuviai į mitingus ir protesto akcijas ar eina? Ar piketuoja? Ar profsąjunginiai streikai vyksta? Nieko nevyksta, nes visiems nusispjauti. Tai ir valdžia, biurokratinis aparatas spjaudo ant mūsų :)

Tai ką Gallant užsiminė apie sveikatos apsaugą irgi mūsų pačių skiepijama praktika. 80 proc. gyventojų einantys pas bet kokį gydytoją duoda kyšį (pinigų, gėlių, saldainių ir pan.). Gydytojai ima, o vėliau tai tampa automatizmu ir be kyšio nieko nedaro. Aš esu savanoriško sveikatos draudimo (SSD) šalininkas. Gaila, kad gyventojų pajamos mažos, tad tai lemia SSD nepopuliarumą. Čia kalbu apie "amerikonišką modelį". Ten kyšių nėra sveikatos apsaugoje. Bet mums iki to modelio tik augti ir augti, o ir pati valstybė nesiruošia pereiti prie SSD, nes akivaizdu, kad žmonės neišgalės mokėti draudimo kompanijoms ir pirminės sveikatos priežiūros nepakaks Lietuvos gyventojams.

Pradėkime nuo savęs, nuo savo kiemo, aplinkos, draugų rato. Sisteminę korupciją galima sumažinti ir išnaikinti. Epizodinės korupcijos apraiškos liks, bet tai bus epizodinės, tuo labiau prieš epizodines bus nepalyginamai lengviau imtis veiksmų.

CitataVenza parašė:
Tai pasakyk nors viena argumenta kodel as tureciau nevogt is valstybes,kai vagia visi!

Tavo mintis yra toks grynas lietuviškas mąstymas: pradėkime nuo kitų, bet ne nuo manęs. Kai kiti tą ir tą padarys, tada ir aš padarysiu. Man labai patiko seniau rodyta MTV (muzikos kanalas) reklama apie el. energijos, vandens ir kt. taupymą su šūkiu: "Pradėk nuo savęs." Jeigu nevogsi tu pats, Venza, nenorėsi kad ir Gallant'as vogtų. Tada tu jį versi mokėti mokesčius, o jis toliau savo ruoštų spaus mane daryti tą patį, nes atsiranda suvokimas ir atsiranda interesas, kad ir kitas nevogtų, mokėtų mokesčius, nesipiltų rusiško kuro ir kt. Bendra ekonominė, socialinė, politinė gerovė yra kuriama tos pačios visuomenės. Kai visuomenė susivoks, kad korupciją galima naikinti kai pradėsime patys nuo savęs, tai tikiu išsirinksime ir valdžia, kuri nevogs. O nevogs ne todėl, kad bijos, o todėl, kad sąmoningai suvoks tokių padarinių žalą bendrai gerovei ir interesui.

Ačiū, jeigu kas nors perskaitė iki pabaigos :D

P. S. Dar viena opi problema: silpnas antikorupcinis švietimas. Eilinį kartą tam nėra lėšų. Bet čia kita tema.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Bemsas

Mindaugai, viskas remiasi i pinigus. Jei gauni atlyginima 7000lt i rankas, tada viskas px, sustabdo policija - moki bauda, vaziuoji i degaline, uzsipili kuro, nusiperki parduotuveje cigareciu ir t.t. Bet jei gauni minimuma? Gauni 820lt i rankas, tada vaziuoji uzsipilti kur pigiau, sustabdo policija - duodi 50lt, kad tik baudos nemoketi, perki kontrabandines cigaretes ir taip bandai taupyti kur tik galima, nes valstybe ir taip jau paeme 500lt mokesciu (sodra, GPM, pensiju fondas).

Siulau moderatoriui truputi sutvarkyti tema ir  puse postu pernesti i IS TUSCIO I KIAURA ,APIE NIEKA tema

Venza

Issipletem ne i ta tema,bet gal ir gerai :).Optimistas tu,MindaugaiB :) .Neatkreipei demesio kokia policine valstybe tapo Lietuva?Policija net 5 motereles susirinkusias i taiku mitingeli gali uztampyt po teismus ir apkraut baudomis :@ .Apie koki mitingavima kalbi?Tik gejams leidziama laisvai reikstis :D .Ir nereikia isskirtinai vaziuot ant Pakso ar Uspaskicho,visas seimas yra toks pat.As manau,kad partijos yra nusikalstamos grupuotes,kurios veikia susitare ir tikrai ne Lietuvos labui.Paziurekim kiek nauju veidu seime?Visi tie patys etatiniai,jeigu vienais metais neisrenka,tai kitoj kadencijoj tikrai vel bus.Kaip juos pakeist?Ir pati Europos Sajunga yra sukurta biurokratu vien tik tam,kad susikurt daugiau darbo vietu ir issiplaut pinigu.Gal prisimeni reklamini filmuka pries stojant i ES,kai ponulis su graibsteliu gaudo eurus,o jie ji aplenke nuskrenda i moters su vaiku kisene?Kodel jo dabar neberodo?Butu tikrai juokinga :D
 Mes nekalbekim apie vogima.Mokesciu vengima gali vadint taip,bet zmones nera kvaili ir kai jie nieko negali pakeist,jie taip kovoja.Cia yra protesto forma!Normalus zmogus neis pirkt prabangaus laikrodzio kai namie nera duonos,o valstybe taip daro!Daugelis tuos nuo valstybes nusleptus (tegu ir pavogtus) pinigelius panaudoja racionaliau,investuoja i savo,vaiku gerove, mokslus.Ir jeigu valstybe pastatys ta susikta AE,as desiu visas pastangas,kad vaikai isvaziuotu i uzsieni gyvent,o pats rinksiuos saules ir vejo energija ir stengsiuos kuo maziau pirkt jos is AE.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

GALLANT

Mindaugai, jei as nesumoku kazkiek mokesciu, tai tevyne netenka 100lt i metus, jei valdzios klerkas prasuka afera, tai Lietuvai kainuoja milijonus, tai manau daug efektingiau butu, jei 143 dykaduoniai pradetu galvoti kitaip, manau is karto pasijustu visiems.
Beje, pasirode naujas banku ir valdzios suokalbis del pensiju, kad bankai turetu pinigu, dabar jau ir valstybe skatina zmones juose kaupti pinigus...... Nesenai priverte sugaisti laika ir nueiti i banka pasiklausyti nesamoniu, greit mergina buvo priremta prie sienos ir jau nebesuoke "kaip cia man labai apsimoka".
Dabar Mindaugai pats pagalvok, kaip as galiu buti saziningas, jei mane maudo ant kiekvieno kampo, budamas saziningu as atiminesiu is savo vaiku ir krausiu turtus tiems, kas mane ir taip apvagineja. Teisingai vienas pazystamas sake: "Jei tau kazko reikia is Lietuvos, tai ji vadinasi valstybe, jei jai kazko reikia is taves, tai ji vadinasi tevyne".

Saulius SSS

CitataMindaugasB parašė:
Pilk, apgauk valstybę, save patį ir savo vaikus, o sutaupytus pinigus toliau taupyk, nes purkštukai brangiai kainuos.
Zmogus tik paklause ar galima pilti,o tu jau pradejai filosofuoti.Geriau nieko nerasyt,negu parasyti nesamone.
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

Awriuxx

Ir apskritai, kontrobandinį kurą ne tik kad nieko blogo pirkti, bet ir reikia jį pirkti. Geriau atiduokim mokesčiu valstybėms kurios moka juos protingai panaudoti. O čia, virš lito akcizo nuo 1 l, o kur tie pinigai nueina? Kelių ir tų nesugeba sutvarkyti, toks vaizdas kad marso paviršium važiuoju. Važiuoklė jau bilda po nepilnų metų lt. Sakė mindaugas išlaikoma policija, medicina, švietimo sistema ir tt iš tų pinigų? Tai kad tos institucijos vis tiek šudinai funkcionuoja, nes vėl gi dirba žmonės už grašius, nes pinigai nusėda kažkieno kišenėse ir iki jų nedaeina. Pirkant kontrobandą man ne tik kad sąžinės negraužia, bet priešingai, pasitenkinimą jaučiu. Aš taip protestuoju prieš betvarkę, kai matysiu, kad mokesčių pinigai nukeliauja ten kur priklauso, tada  pradėsiu juos sąžininai mokėti.

MindaugasB

Kaip ir sakiau, kiekvienas pradedate nuo kitų, o ne nuo savęs :)

Ir čia keli paminėjo, kad "mokesčių nemokėjimas yra savotiška protesto forma". Nu kažkaip keistai mąstote, ponai. Nei į tvorą nei į mietą.

Jeigu kažkas pagalvojo, tai aš negyvenu su rožiniais akiniais. Tiesiog mano vertybės ir supratimas skiriasi nuo dalies čia esančių. Man į galvą neateina nusukti, nuvogti, kažko neprimokėti, apgauti. Kiti gi sakote, kad čia normalus dalykas ir jį praktikuojate. Jeigu jums tai normalu, tuomet ant homoseksualistų tada irgi nešaukite, kad jie nenormalūs :)

CitataAwriuxx parašė:
Ir apskritai, kontrobandinį kurą ne tik kad nieko blogo pirkti, bet ir reikia jį pirkti.

Ponas, geriau emigruokite. Valstybė sutaupys :)
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Awriuxx

CitataMindaugasB parašė:
Kaip ir sakiau, kiekvienas pradedate nuo kitų, o ne nuo savęs :)

Ir čia keli paminėjo, kad "mokesčių nemokėjimas yra savotiška protesto forma". Nu kažkaip keistai mąstote, ponai. Nei į tvorą nei į mietą.

Jeigu kažkas pagalvojo, tai aš negyvenu su rožiniais akiniais. Tiesiog mano vertybės ir supratimas skiriasi nuo dalies čia esančių. Man į galvą neateina nusukti, nuvogti, kažko neprimokėti, apgauti. Kiti gi sakote, kad čia normalus dalykas ir jį praktikuojate. Jeigu jums tai normalu, tuomet ant homoseksualistų tada irgi nešaukite, kad jie nenormalūs :)

CitataAwriuxx parašė:
Ir apskritai, kontrobandinį kurą ne tik kad nieko blogo pirkti, bet ir reikia jį pirkti.

Ponas, geriau emigruokite. Valstybė sutaupys :)

Pats kad nori emigruok. Valstybė jau ant tiek taupo, kad ir taip praktiškai nieko negaunu iš jos, tik duodu. Ir šiaip matos esi didelis patriotas. Kažkaip man baisiai tas žodis patriotas asocijuojasi su idiotu :D

xaudrius

awriux,nieko keisto,kad tau taip sunku gyvenime,tikriausiai nemažai idiotų tenka sutikti? Linkiu,kad tokių idiotų tavo gyvenime būtų kuo daugiau.Gal kažkada ir tu susivoksi,kokios tautybės esi.:)
Kiekvienas spyris į subinę yra postūmis į priekį.

MindaugasB

CitataAwriuxx parašė:

Pats kad nori emigruok. Valstybė jau ant tiek taupo, kad ir taip praktiškai nieko negaunu iš jos, tik duodu. Ir šiaip matos esi didelis patriotas. Kažkaip man baisiai tas žodis patriotas asocijuojasi su idiotu :D

Tamstai, kaip (cituoju) "patriotas - idiotas", pasakysiu, jog iš NETEISËS, TEISË nekyla. Jeigu pili į savo baką rusišką ar kokį kitokį kurą, nesumoki akcizo mokesčio ir dar kaip nors nusuki nuo kitų piliečių pinigus, tai ir sėdėk sau tyliai. Su asmenimis, kurie pažeidžia įstatymus ir dar agituoja juos pažeisti kitus asmenis, neturiu apie ką kalbėti, o tuo labiau diskutuoti.

Awriuxx, nerašinėkite emocijomis paremtų post'ų apie apie institucijų veiklą, pinigų nusėdimą privačių asmenų kišenėse, nes nei pagrindimų, nei įrodymų spėju neturite. O drabstytis purvais čia nereikia.

Awriuxx

Kaip ir sakiau, kai matysiu, kad už mano sumokamus mokesčiams pinigus yra kažkas daroma, va tada aš juos su malonumu ir pradėsiu mokėti. O iki tol sėkmingai toliau pažeidinėsiu įstatymus, nuo jokių piliečių aš pinigų nenususkinėju. Piliečių jie ir taip nepasiekia. Nežinau, gal pas jus Vilnikuj kitoks vaizdas gatvėse, sostinė vis gi, gal gauna miestas finansaviną, bet Panevėžy pradeda iš po asfalto rodyti grindinio akmenys. Tai truputuką pikta, kai perki kurą, moki mikžiniškus akcizus (vis gi tenka ir man iš kolonėlės kartais piltis), o važiuoji kaip per arimą, nes pinigai chui suprasi kur jau nuplaukę.

MindaugasB

Sostinė turi apie (o gal jau ir virš) milijardo litų skolos. Čia tik šiaip, kad nesiskųstumėt, jog Pnvž labai blogai :)

cYbeR_cat

Mindaugai, pritariu viskam ką čia parašei. Gaila, kad tokių sąmoningų žmonių labai nedaug.

Jogaila

Ipyliau į savo Yarisą jau antrą baką dyzelio iš furos. Prieš pora dienų pastebėjau, kad varikliui sušilus ir stipriau pagazavus meta baltą dūmą. Tai dabar galvoju ar čia tas dyzelis kaltas ar čia taip sutapo, kad galbūt kažkokia kita priežastis. Ankščiau pyldavau iš Neste degalinės, nieko panašaus nebuvo... Gal kas turit kokių protingų minčių, būčiau labai dėkingas už info.