Stabdziu disku korozija

Pradėjo MindaugasB, Birželis 26, 2013, 21:44:36 PM

« ankstesnis - sekantis »

MindaugasB

Sveiki,

nuotraukose žemiau (atsidarius dar pasididina) pro ratlankius stabdžių diskus priekinius nufotografavau. Diskai ventiliuojami. Bėda bėdelė tai korozija ant diskų. Nežiūrėjau kaip atrodo iš vidinės pusės diskai, bet planuoju kurią dieną tai padaryti. Ar ten panašiai ar kiek geriau.

Dešinys diskas:
http://img849.imageshack.us/img849/8906/hsz4.jpg
http://img545.imageshack.us/img545/39/33d0.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/7258/k0cj.jpg

Kairys diskas:
http://img853.imageshack.us/img853/6520/krj0.jpg
http://img811.imageshack.us/img811/3641/8ajm.jpg

Klausimai keli:

1. Ar ši korozija gali daryti įtaką stabdymo jėgai? (prieš metus TA praeita, dėl stabdžių bėdų nebuvo)
2. Kodėl yra neaiškios "nuobraukos" ant disko dalies, kuri trinama kaladėlių? Tarsi taškas kietas ir jis nubrauktas tolyn.
3. Dileris sakė, kad galiu važinėti ir kai keisiu kaladėles, tai drauge ir diskus rekomenduojama keisti. Vertingas patarimas?
4. Gal galima spręsti šią problemą kitais būdais dabar? (Pvz statant naujas kaladėles ir jos gal palaipsniui nudroš tą viršutinį rūdžių sluosknį, kol galiausiai stabdys per visą disko plotą.)

Mąsčiau apie diskų + kaladėlių keitimą į TRW. Kaina viso 400+ LT. Gal ir pigiau yra, bet giliau neieškojau kolkas.

Auto: Toyota Auris, 2009 m. 1.4 D4D, rida: 43 000 Km. Manau kad tiek diskai, tiek kaladės originalūs stovi ir nekeisti. Auto iš Vokietijos atvažiavo prieš metus jau su tokiais diskais.

Kodėl tik dabar parūpo korozija? Atsakymas: paskutines kelias dienas stabdo ne taip kaip norėčiau ir tai man nepatinka, nes pirma juosta ant 50km/h nevažiuoju, o dar laukia kelionės po Lietuvą, Lenkiją, tad noriu susitvarkyti jeigu labai stipriai nemuš per piniginę.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

NNZ

po teisybe stabdo tik ta dalis kur be rudziu, reiskia ten virsuj ir apacioj tiesiog nedasiekia kaladeles. Kaip is viskas gerai, va katik pakeiciau diskus, i naujus, buvo tas pats rudys tik kad ir jau susikreivavae, delto keiciau. Tai stabdymo egektyvumas nepadidejo. Tiesiog kaladeles i pabaiga, del to ir sumazejo efektyvumas plius sistemo gal yra oro ar dregme kiekis jau per didelis ir reikia skysti keist. Patarimas kur dave, kad keisti diskus kartu su kaladelem, logiskas.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Modka

1. taip dbr gal ir nebepraeitum TA
2. Dazniausiai taip atrodo patys pigiausi kinietiski diskai nes jie naudoja pigiausia metala kuris labai greit rudyja.
3. taip. nauji diskai tik su naujom kaladem
4. galima bet tikrai nepatariu, nes normalus diskai taip nerudyja. nu nebent gal po kokio potvynio....

Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

NNZ

Citata iš: modka Įrašytas Birželis 26, 2013, 23:15:56 PM
1. taip dbr gal ir nebepraeitum TA
2. Dazniausiai taip atrodo patys pigiausi kinietiski diskai nes jie naudoja pigiausia metala kuris labai greit rudyja.
3. taip. nauji diskai tik su naujom kaladem
4. galima bet tikrai nepatariu, nes normalus diskai taip nerudyja. nu nebent gal po kokio potvynio....

2. punktas 100 proc neteisybe, paimkite netgi 2011 tarkim kad ir avensi pastovekite nevazineja 3-4 saveites bus viskas suridija, bet pavirsinis sluoksnis, kai pakankamai uzspausi stabdziu ji nusiims.

tiap rudyje neveikiama st. kaladeles disko dalis. Netgi patys geriausi diskai po kiek laiko taip atrodo, nes juos tiesiog nesiliecia kaladeles.

MindaugasB

Aš darau prielaidą, kad dabartinė mano mašina vokiečiuose buvo mažai naudojama. Per 3 metus neprisuko 30 tūkst. km, kas sąlygojo diskų korozijos atsiradimą. Kitaip nelabai suprantu kodėl atsirado tos rūdys apskritai.

Dar toks trumpas pasitikslinimas: stabdymo jėga turi tiesioginę įtaką kaladėlių dilimui? Common sense'as man atsakymo nepateikia :D
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

NNZ

Taip turi, kuo didesne jega tuo didesnis dilimas.  Na jeigus daznai stipriai mini ant pedalo, stabdai vien tik stabdziais ant laisvos pavaros. Viskas sitas susideda i greitesni dilima.

MindaugasB

NNZ, tai manau kad radau atsakymą, kodėl manęs stabdžiai nebetenkina. Ech, teks keisti matyt. Reikia skaičiuoti, kas čia apsimoka. Rašiau Avensius dėl diskų ir kaladžių į e-meilą, bet kažkaip neatsako jis man.

Modka

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Birželis 26, 2013, 23:43:53 PM
Aš darau prielaidą, kad dabartinė mano mašina vokiečiuose buvo mažai naudojama. Per 3 metus neprisuko 30 tūkst. km, kas sąlygojo diskų korozijos atsiradimą. Kitaip nelabai suprantu kodėl atsirado tos rūdys apskritai.

Dar toks trumpas pasitikslinimas: stabdymo jėga turi tiesioginę įtaką kaladėlių dilimui? Common sense'as man atsakymo nepateikia :D
o cia tikra rida? nes tokiu nemaciau as auto.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

MindaugasB

Tikra tikra. Suplojau 12 tūkst. eurų. Iš siūlomų rinkoje buvo brangiausia. Garantija buvo pasibaigusi prieš 2 ar 3 mėnesius, nebepamenu jau.

Modka

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Birželis 26, 2013, 23:52:39 PM
Tikra tikra. Suplojau 12 tūkst. eurų. Iš siūlomų rinkoje buvo brangiausia. Garantija buvo pasibaigusi prieš 2 ar 3 mėnesius, nebepamenu jau.
na jei pagaminta turkijoj tai tikiu kad buvo nevazinejama ir surudijo. keisk i ATE padengtus anglim ir nerudys nors ir nevazinesi.

MindaugasB

Modka

Citata iš: MindaugasB Įrašytas Birželis 26, 2013, 23:58:19 PM
Kiek tie man kainuos? 800 lt? :D :D
nu cia priklauso kur pirksi ir kokia nuolaida siaip kaina panasi i trw. kazkas po 150 lt uz diska su gera nuolaida

NNZ

jo modka teisus, kaina panasi i TRW tik kad ten raso, kad padengta kazkokia fignia :)

MindaugasB

Pažiūrėsiu ir šitus. Gal numanot pas ką nuolaidų ieškoti :) Norisi vasarą daugiau pramogoms palikti nei detalėms  8)

NNZ

pats zinai, kad pas mane gera kaina :)