Balnojam (chipuojam) broliai auto :))

Pradėjo Kestutis777, Sausis 08, 2010, 23:30:02 PM

« ankstesnis - sekantis »

kapsis

:smoke:    na isidejau ir nesigailiu.....  vidutines kuros sanaudos mazesnes 1-1,5l/100km (del ko pats buvau nustebes)....auto gyva pasidare, traukia nuo zemu sukiu  taspats kaip su benzu vaziuojant...... prakstiskai su chipu  gazo pedala reikia spausti  tredzdaliu(o gal ir per puse) maziau vaziuojant tuo paciu rezimu kaip be jo .....   siek tiek aisku pati chipa  pasireguliuoti reikejo kad konkreciai su tavo auto draugautu, nes   buvo pradzioj siek tiek techn.neskladumu......  per daug galios buvo, trauke zveriskai,  tai klaida kompas mesdavo , (kuro virslegio)  ir nutraukdavo isvis kuro tiekima  :)  tai rodo, kad tikrai variklio  virslegio apsauga veikia, ir  tikrai yra variklio galios rezervas, kuri, tinkakai susireguliavus chipa , galima protingai isnaudoti.....           

dtinas

Bemsas

Ziurek, kad siurblys nepareitu nuo per didelio slegio :)

kapsis

mano  avensis 2.0 93kw.....   nemanau kad siurbliui cia kazkas  butu blogai, juk  siurblys irgi rezervo turi,  tikrai ne maximaliu rezimu dirba......     daug kas  ne vienerius metus vazineja ir nieko blogo....  buvau skeptikas as viso to, bet....... kai pabandziau-  pasikeite nuomone....   pravaziavus 900km, jis man sutaupe apie 50lt......  plius gauni gerokai gyvesne masina, daug smagiau vaziujancia, ypac  jauciasi traukos pagerejimas  nuo zemu siukiu kaip ir su benzu vaziutum.....
tai vardan vaziavimo malonumo ir ekonomijos  aukoji siek tiek varikilio ilgaamziskumo.......  juk nedroziam mes tu masini po 300 tukst.......     

Modka

Citata iš: kapsis Įrašytas Liepa 29, 2013, 21:47:43 PM
mano  avensis 2.0 93kw.....   nemanau kad siurbliui cia kazkas  butu blogai, juk  siurblys irgi rezervo turi,  tikrai ne maximaliu rezimu dirba......     daug kas  ne vienerius metus vazineja ir nieko blogo....  buvau skeptikas as viso to, bet....... kai pabandziau-  pasikeite nuomone....   pravaziavus 900km, jis man sutaupe apie 50lt......  plius gauni gerokai gyvesne masina, daug smagiau vaziujancia, ypac  jauciasi traukos pagerejimas  nuo zemu siukiu kaip ir su benzu vaziutum.....
tai vardan vaziavimo malonumo ir ekonomijos  aukoji siek tiek varikilio ilgaamziskumo.......  juk nedroziam mes tu masini po 300 tukst.......     
daugiausia sankaba nuo boxu kencia o juo labiau plaukiojantis smagratis.
Toyota automobiliu diagnostika 860006229
Purkstuku patikra, adaptacija, DPF regeneracija ir t.t.
Priespirkimine automobiliu patikra: (diagnostika, dazu storio matavimas,apziura...)

kapsis

cia taspat kaip sakoma :  jei nerukysi ilgiau gyvensi......bet nieks to nepaskaiciuos ir nepamatuos..... :) ..... siaip nesuprasi cia , jei pareis ir sankaba, ar cia ji parejo del boxo, ar siaip atejo laikas....loterija......    man variklio tarpine parejo prie realiu  150tukst km.... tai jei buciau vazinejes su boxu buciau kaltines ji kad paankstino ta procesa, bet deja.... tada jo dar neturejau..... :) 

Animal

Kapsis ir kitu norejau paklaust kokio gamintojo ir is kur pirkot?

kapsis

pirkau  ne nauja, tai nieko negaliu padeti tuo klausimu.....   bet siaip kuro sanaudos su chipu   tai tikrai stebina, paskutiniu  metu  sugalvojau realias sanaudas patikrint,   nuvaziavau  beveik 500 km,  marsrutas  Telsiai-Klaipeda- Kursiu nerija-Klaipeda-Telsiai, visur  buvo sukiotasi  nemazai vietoj miestuose , buvo vaziuota tikrai  ne pensininko rezimu, paspaudziant akseleratoriaus pedala. Kuro uzsipyliau Telsiuose statoile  pilna baka , ir gryzes vel pilna tam paciam statoile netgi is to pacio pistoleto.....  vidutines sanaudos  realios 5.9 l, kompas rode 6.4 l....  pastebejau jeu ne pirma karta, kad su chipu kompas meluoja i didziaja puse 0.5-0.7 litro....  tokiu rezimu  be chipo sanaudos  anksciau budavo apie 7-7.5 l.....
dabar pravaziavau   Telsiai- Kaunas - Alytus-  Varena - Vilnius....  irgi beveik 500 km, bet cia praktiskai tik trasa gavosi.   Autostradoj myniau  ne maziau 140km/h, visais uzmiescio keliais  100-120km/h....  kompas dabar rodo 5.6 litro vidutines, realiu nepamatavau(nenoriu dabar pilt pilno bako) ,  bet ivertinus kompo   paklaida i didziaja puse, mano avensis trasoj ima  ciut ciut daugiau nei 5 litrus..... :)   be chipo  tokiu rezimu     imdavo apie 6l...
sakyciau,  93kw varikliukui tikrai  labai mazos sanaudos,  plius malonus vaziavimas, nes  dyzelis su chipu  traukia kaip benzas , nuo mazu sukiu..... :) 

GALLANT

Siaip dieselis ir be chipo geriau traukia nuo mazu apsisukimu uz benzina..... tai viena,  antra kazkaip sunkiai tikisi, kad galia isgauta tik is padidinto kuro padavimo taupo pati kura........ ir trecia kur ziuri policija, zmogus viesai forume pareiske virsijantis pastoviai lesitina greiti.......  ;)

kapsis

Citata iš: GALLANT Įrašytas Rugpjūtis 30, 2013, 01:37:19 AM
Siaip dieselis ir be chipo geriau traukia nuo mazu apsisukimu uz benzina..... tai viena,  antra kazkaip sunkiai tikisi, kad galia isgauta tik is padidinto kuro padavimo taupo pati kura........ ir trecia kur ziuri policija, zmogus viesai forume pareiske virsijantis pastoviai lesitina greiti.......  ;)
"Siaip dieselis ir be chipo geriau traukia nuo mazu apsisukimu uz benzina....."     :D   :D   :D   :D :D   vat sia fraze galima iskart i ankedotu skyreli perkelti....  :D   toks vaizdas kad su dyzeliu dar nevazinejai niekad...... ir techninem charakteristikom nesidomejai  :)   antra, del kuro sanaudu   as irgi netikejau kad taip gali buti, bet praktika parode kad yra.... paprasciausiais paaiskinimas kiek as suprantu , esant didesniam kuro slegiui  isgaunamas didesnis galingumas ir reikalingas mazesnis kuro kiekis, paprasciau sakant geriau traukia ir  maziau gazo spaudi :)
trecia, turbut kaip pensinikas   tik sekmadianiais i baznycia isvaziuoji, jei nepastebejai kad , patobulejus atomobiliams,  retas kuris vairuotojas uzmiescio keliu  vaziuoja 90km/h greiciu.....  ;) prisimenu   mano tevas su  ziguliuku  niekad 80km/h nevirsydavo , dabar su mano buvusia audi100, 2.3   ir  110-120 km/h daznokai  paspaudzia  :D

Bemsas

Citata iš: kapsis Įrašytas Rugpjūtis 30, 2013, 02:17:42 AM
  "Siaip dieselis ir be chipo geriau traukia nuo mazu apsisukimu uz benzina....."          vat sia fraze galima iskart i ankedotu skyreli perkelti....     toks vaizdas kad su dyzeliu dar nevazinejai niekad...... ir techninem charakteristikom nesidomejai     antra, del kuro sanaudu   as irgi netikejau kad taip gali buti, bet praktika parode kad yra.... paprasciausiais paaiskinimas kiek as suprantu , esant didesniam kuro slegiui  isgaunamas didesnis galingumas ir reikalingas mazesnis kuro kiekis, paprasciau sakant geriau traukia ir  maziau gazo spaudi   trecia, turbut kaip pensinikas   tik sekmadianiais i baznycia isvaziuoji, jei nepastebejai kad , patobulejus atomobiliams,  retas kuris vairuotojas uzmiescio keliu  vaziuoja 90km/h greiciu.....   prisimenu   mano tevas su  ziguliuku  niekad 80km/h nevirsydavo , dabar su mano buvusia audi100, 2.3   ir  110-120 km/h daznokai  paspaudzia 

Kapsi, man atrodo kad pats bezninu nevazinejai, ir techninem charakteristikom nesidomejai :D . Dyzelis visada traukia nuo zemu apsuku geriau, del didelio sukimo momento prie mazu apsuku. Benzina visada reikia "sukti".

arytis

Pas Toyota tiesiog prie mažų apsukų labai gili turbo duobė, VAG tokios lyg neturi. Turėta Corolla (be turbos) trečiu bėgiu startavus labai puikiai bėgėdavosi, kas tikrai nesigautų su benzu.

GALLANT

Va ir nukrito PowerBox laurai  :D
Teks Vyr. Moderatoriui savo pasisakyma perkelti i anegdotu skyreli.....  :goodboy:

kapsis

Citata iš: GALLANT Įrašytas Rugpjūtis 30, 2013, 09:37:37 AM
Va ir nukrito PowerBox laurai 
Teks Vyr. Moderatoriui savo pasisakyma perkelti i anegdotu skyreli.....
Power Box  laurai kaip buvo taip ir liko, ne man tave itikineti...... ne veltui liaudies ismintis sako,  kad kvailys visada  tas, kuris daug sneka nepabandes........  pabandyk praktiskai, tada kitaip snekesi     :goodboy: 
man irgi taip buvo (+) 

kapsis

Citata iš: arytis Įrašytas Rugpjūtis 30, 2013, 08:58:33 AM
Pas Toyota tiesiog prie mažų apsukų labai gili turbo duobė, VAG tokios lyg neturi. Turėta Corolla (be turbos) trečiu bėgiu startavus labai puikiai bėgėdavosi, kas tikrai nesigautų su benzu.
mes matai apie toyota ir snekam  siam forume...... o kad jos turi duobe prie mazu sukiu tai cia faktas.....  boxas siu atveju tai sumazina iki minimumo. Bet paskaicius tavo  pasisakyma susidaro   toks vaizdas kad toyotom  turba idejo be reikalo,   pirmo ir antro begio bent nereikedavo, iskart treciu eina....  :D    zinok su dyzeliniu   " belarusu"   gali ir sestu begiu pajudeti,  ko su benzu nepadarysi......  :-]