Sunkiai kuriasi

Pradėjo romas1, Rugpjūtis 29, 2018, 13:09:40 PM

« ankstesnis - sekantis »

romas1

Sveiki,

zinau, temu siuo klausimu tikrai nemazai radau, bet tokios specifines problemos kaip ir nebuvo dar (bent jau kiek isieskojau).

Taigi, Corolla Verso 2007m. D4-D 100kw, dyzelis.

Problema: nesvarbu koks oras (karsta ar salta) masinai pastovejus ~3 - 4 ir daugiau valandu ji sunkiai uzsikuria. Pradeda sukti, bet taip pamazu iki kol pilnai pagauna. Sis procesas trunka apie 5 sekundes. Pastaruoju metu taip uzsikuria + paduoda vienkartine emisija dumu.

Jei masina uzgesinus, palaikius kokias 30min ir vel kurti jokiu problemu nebuna. T.y. nemeta dumo ir uzsikuria iskart.

Ar kas turejot tokia problema?

P.S. Daugelyje temu maciau atsakyma "purkstukai", mano atveju nemanau kad purkstukai nes dumo vaziuojant nemeta, traukia gerai, variklis nekala, pulsavimo nepastebejau.

MindaugasB

Aš paskaitęs pasakyčiau taip gana stačiokiškai, kad tamstos nuomonė, apie numanomą purkštukų būklę, ir reali purkštukų būklė gali nesutapti :) Mintį, manau supratot.
Citata iš: Venza
Ir nesvarbu,kad Toyota dyzeliai pripazinti nevykusiais ir ju gamyba nutraukta,bet vistiek tikro lietuvio masina pilkas dyzelis

Bemsas

1. Purkstukai nuledzia kura i "abratke"
2. Oras sistemoje. Pabandyk po keliu valandu stovejimo su rankine pompa ant kuro filtro uzpumpuoti kura. Paziurek kaip uzsikurs.

Sonixas

Arba tiesiok gali but starteris.nepakanka jo greicio issukt varikli,del to nesikuria.
Zmogus moka ne uz darba,o uz kito zmogaus zinias :D

romas1

Vesiu i Tokvila, pranesiu rezultatus :)

Ramas11

Blogas kuro siurblio SCV vožtuvas,kaip vienas iš gedimų ir pasireiskia kai nesvarbu kokia lauko oro temperatūra.

romas1

Citata iš: Ramas11 Įrašytas Rugpjūtis 30, 2018, 11:25:00 AM
Blogas kuro siurblio SCV vožtuvas,kaip vienas iš gedimų ir pasireiskia kai nesvarbu kokia lauko oro temperatūra.

Tikiuosi kad SCV o ne visgi purkstukai  :-(

Aivis

Citata iš: Sonixas Įrašytas Rugpjūtis 30, 2018, 00:22:03 AM
Arba tiesiok gali but starteris.nepakanka jo greicio issukt varikli,del to nesikuria.
Starteris kaip tik šalta gerai užkuria o kai pakaista,silpniau suka ir neužkuria variklio.
Gazas dugnas .......

slashas

Citata iš: Aivis Įrašytas Rugpjūtis 30, 2018, 19:09:19 PM
Starteris kaip tik šalta gerai užkuria o kai pakaista,silpniau suka ir neužkuria variklio.
Labai panašu į starterio bėda.

Sapyra

Akumoliatorius biski silpnas ir nepasiekia reikiamu sukiu.Man taip buvo ,pajungdavau laidus ir gerai.Teko pasikeist.

slashas

Citata iš: Sapyra Įrašytas Rugsėjis 01, 2018, 21:24:18 PM
Akumoliatorius biski silpnas ir nepasiekia reikiamu sukiu.Man taip buvo ,pajungdavau laidus ir gerai.Teko pasikeist.
Jei akumuliatorius, tai šaltai dar sunkiau kurtųsi, o čia karšta sunkiai ;)

maaz

Būtent. Naujas akumas gali tik padėti kurį laiką nejausti simptomų.

Sapyra

Nenoriu but blogas pranašas ,bet mano draugeliui po tokiu simptomu diagnozė ,,galvos tarpinė,,Kompresija sumažėjus ir nepagauna.Po akumo pakeitimo laikinai padėjo nes naujas sparčiau suko.Po kiek laiko teko imt galvą ir paskui variklį.Man tas pats buvo tik šalta blogai kurdavosi.Na kainavo,bet kur dėsies.

slashas

Citata iš: Sapyra Įrašytas Rugsėjis 02, 2018, 22:23:41 PM
Nenoriu but blogas pranašas ,bet mano draugeliui po tokiu simptomu diagnozė ,,galvos tarpinė,,Kompresija sumažėjus ir nepagauna.Po akumo pakeitimo laikinai padėjo nes naujas sparčiau suko.Po kiek laiko teko imt galvą ir paskui variklį.Man tas pats buvo tik šalta blogai kurdavosi.Na kainavo,bet kur dėsies.
Pranašas tu nekoks, čia toyotų liga tad starteris ;)

romas1

Anot Tokvilos, problema su 3 ir 4 purkstukais :) keitimas ~800 EUR... Taigi, ieskau 2 purkstuku. Kur patartumete ju ziureti?