Galinio suporto remelis

Pradėjo Egmontas, Liepa 05, 2019, 18:14:38 PM

« ankstesnis - sekantis »

Egmontas

O gal kas zino kas kiek laiko reikia suporto rem komplekta keist?kad nelaukt kol islys problema!karta metuose gana ar dazniau ar reciau?kas kaip darot?

Mants

toyotos žinyne buvau radęs, kad kas pusę metų reikia sutepti.
Toyota Verso 2009 2,0 D4D 93kw
Toyota Yaris 2010 1.3 74kw

Rolkis72

Aś profilaktiškai kiekviena vasarą išsiardau,prasiplaunu kreipenčiasias,bei sutepu specialiu tam skirtu tepalu,kuris atsparus karščiui

RDeEsser

Citata iš: Mants Įrašytas Liepa 10, 2019, 07:58:56 AM
aš suportų kreipiančiąsias du kart metuose sutepu, kad nebarškėtų.

tik va keista, kaip prieš tai turėtose ne toyotose, nei karto to nesu daręs, o toyotai reikia reguliariai tept :)

ar iš kažkokio įdomaus metalo išlietos, kad perkaista greitai ir tepalas išgaruoja :)
bet , tai ne bėda, sąnaudos 6eur, ir pusė valandos darbo kad visas kreipiančiąsias sutepti.
Na aš jų tikrai taip dažnai netepu.Tiesiog kai yra proga nuėmus ratus pasitikrini ant kiek lengvai jie vaikšto ir tik jei stringa ar panašiai imu ir ardau žiūrėti,valyti ar tepti...Bene 3 metus užtenka tik patikrinti ir nieko daugiau nedaryti.
E

tunks

Citata iš: RDeEsser Įrašytas Liepa 10, 2019, 07:26:37 AM
Svarbu keičiant sezoninius ratus ar bent jau mašinos būklę apžiūrint pačiam prieš TA atkreipti dėmesį į apsaugines gumeles tiek kreipiančiųjų tiek pačių stūmokliukų ir laiku užbėgus už akių rimtesniems pažeidimams užmirši panašius išsidėvėjimus.Deja taip mažai kas daro,o paskui šaukia pilna burna kad labai silpni suportai pas Toyotas,nieko nelaiko...Bet nepamirštam kad taip yra su visom mašinom jei su ja tik važiuoji ir nieko nežiūri!

problema  yra ta kad servisai  kai keicia kalades nenuima suporto visiskai, o viena kriepiancia atsuka, tada uzkisa montiruote ir atvozia, ir kabo tas suportas ant vienos kreipiancios, sudeda naujas kalades, uzvozia ir viso gero. ir del to tos kreipiancios ir uzrudyja, ir visko jom pasidaro, ypac ant kurios suportas paliekamas, ta kuri auksciau nuo zemes paprastai. su visom masinom kurias turejau tas pats.   viena kreipiancioji atsisuka, o kita nesukta nuo gimimo uzkirmyjus, kol nupuskini suprakaituoji pats, nu ir uzkirmyjusi nevaiksto aisku, turi nukaitinti, nes iskalt neina.  del to ir diskus sumeto ir kalades nevienodai dyla, visos bedos  is to.

as sutepu kai kalades keiciu. ratus keiciant paklibinu suportus jei slankioja tai ir nagu nekisu. Visi tepalai karsciui atsparus kaip tai man neprilipo, vistiek ko tai isdziusta, pakimba tos kreipiancios.
jau keli metai kaip pamegau vario tepala. tas tai niekad nei isdziusta nei uzkirmyja su juo. tai dabar naudoju realiai ir kreipianciom ir sriegiam, ir dar ratu  vidine puse siek teik patepu kad nepridziutu prie disko, ir nereiktu su kuvalda parsyt nulipt, ir  esu juo pilnai patenkintas

Venza

Citata iš: Rolkis72 Įrašytas Liepa 10, 2019, 15:03:36 PM
Aś profilaktiškai kiekviena vasarą išsiardau,prasiplaunu kreipenčiasias,bei sutepu specialiu tam skirtu tepalu,kuris atsparus karščiui
Tokius profilaktinius darbus as paskuti karta dariau ziguliui  :-]
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

deficky

Vario tepalas netinka kreipianciom. Yra spec tepalai skirti tam pvz ate lubricant ir kt.

RDeEsser

Citata iš: tunks Įrašytas Liepa 10, 2019, 21:49:22 PM
problema  yra ta kad servisai  kai keicia kalades nenuima suporto visiskai, o viena kriepiancia atsuka, tada uzkisa montiruote ir atvozia, ir kabo tas suportas ant vienos kreipiancios, sudeda naujas kalades, uzvozia ir viso gero. ir del to tos kreipiancios ir uzrudyja, ir visko jom pasidaro, ypac ant kurios suportas paliekamas, ta kuri auksciau nuo zemes paprastai. su visom masinom kurias turejau tas pats.   viena kreipiancioji atsisuka, o kita nesukta nuo gimimo uzkirmyjus, kol nupuskini suprakaituoji pats, nu ir uzkirmyjusi nevaiksto aisku, turi nukaitinti, nes iskalt neina.  del to ir diskus sumeto ir kalades nevienodai dyla, visos bedos  is to.

as sutepu kai kalades keiciu. ratus keiciant paklibinu suportus jei slankioja tai ir nagu nekisu. Visi tepalai karsciui atsparus kaip tai man neprilipo, vistiek ko tai isdziusta, pakimba tos kreipiancios.
jau keli metai kaip pamegau vario tepala. tas tai niekad nei isdziusta nei uzkirmyja su juo. tai dabar naudoju realiai ir kreipianciom ir sriegiam, ir dar ratu  vidine puse siek teik patepu kad nepridziutu prie disko, ir nereiktu su kuvalda parsyt nulipt, ir  esu juo pilnai patenkintas

Na kreipiančiųjų apskritai niekas nerekomenduoja tepti vario,grafitiniais ar panašiais marmalais,nes išdžiūvus pačiam tepalui,papildomos jo sudėties kietos dalys gali užkirsti kreipiančiasias taip kad bandant visa tai išardyti galima visai sugadinti suportą...Išimtis gali būti nebent tada jei tepi kas mėnesį ar panašiai :D.Paprastai naudojamas specialiai tam skirtas silikoninis,sintetinis atsparus aukštoms temperatūroms tepalas.Jei nuvylė kažkuris konkretus tam skirtas tepalas,tiesiog reikia rinktis kitą gamintoją...
E

Rolkis72

Aš irgi šios firmos tepalą naudoju,buvau Liqui Moly nusipirkęs,tai kažkodėl jis sudžiūvo kaip medus,kreipenčiosios strigo,nors jis buvo irgi skirtas kreipenčiosioms tepti,

Mants

šitas pranyksta :D
po pusės metų kai ardai, sausa būna viduj :) :-]
Toyota Verso 2009 2,0 D4D 93kw
Toyota Yaris 2010 1.3 74kw

Rolkis72

Citata iš: Mants Įrašytas Liepa 11, 2019, 10:13:50 AM
šitas pranyksta :D
po pusės metų kai ardai, sausa būna viduj :) :-]
Nežinau perkiek tau laiko pranyksta,bet man metus tikrai išlaiko,senai aš jį naudoju

RDeEsser

Na čia tas išdžiuvimas priklauso manau nuo stabdžių naudojimo intensyvumo.Jei gyveni didmiestyje ir nuolat reikia maigyti stabdžių pedalą,tai faktas kad jie kais daugiau nei tiems kurie gyvena provincijoj ir realiai daug rečiau maigo stabdžius.Ypač gerai pakaitina tie kuriems leidimasis nuo kalno yra tikras išbandymas ir laikymas nuspausto stabdžio visą kelia yra tarsi ritualas...
E

tunks

grafitinis tai taip netinka,  bet vario tepalas tinka. kiek ko as pabandes, tu dedikuotu, kur atseit temperaturas laiko ir t.t.,  tai man vienitelis dalykas kuris tikrai pasiteisino, ir da ne kart su variu nebuvo uzdziuve.  tai daugiau su niekuom kitkuom  ir neeksperimentuoju. 
o jus galit tept kas jum atrodo geriausia.
ir nuo kalno leistis reikia zema pavara, o ne ant stabdziu, nes ilgiau taip pavaziaves uzvirinsi stabdziu skysti, ir tada jau nuleksi su vejeliu, stabdziu sistemoj atsiras oro, nu ir dar visokiu idomybiu gali pasidaryt priklausomai nuo situacijos

ketvirtasis

Citata iš: tunks Įrašytas Liepa 11, 2019, 21:29:35 PM
grafitinis tai taip netinka,  bet vario tepalas tinka. kiek ko as pabandes, tu dedikuotu, kur atseit temperaturas laiko ir t.t.,  tai man vienitelis dalykas kuris tikrai pasiteisino, ir da ne kart su variu nebuvo uzdziuve.  tai daugiau su niekuom kitkuom  ir neeksperimentuoju. 
o jus galit tept kas jum atrodo geriausia.
ir nuo kalno leistis reikia zema pavara, o ne ant stabdziu, nes ilgiau taip pavaziaves uzvirinsi stabdziu skysti, ir tada jau nuleksi su vejeliu, stabdziu sistemoj atsiras oro, nu ir dar visokiu idomybiu gali pasidaryt priklausomai nuo situacijos
Užskaitau, darau tą patį ir tepalas tik vario