Kaupiasi vanduo po kilimėliais

Pradėjo baltasisavensis, Spalis 23, 2019, 18:16:08 PM

« ankstesnis - sekantis »

baltasisavensis

Sveiki,
Kaupiasi dideli kiekiai vendens po vairuotojo bei keleivio kilimėliais. Ypač pasireiškia po lietaus arba plovyklos (logiška). Stogas sausas. Liuko nėra. Universalas.
Vakar buvau išsiardęs  ertmes po valytuvais - viskas gražu, nešvarumų nėra. Taip pat, buvau nusiėmęs posparnį - niekas niekur neužsikišę. Pyliau vandenį ant stiklo, neišeina ką nors pajust ar pamatyti (vanduo išbėga per arką, kaip ir priklauso). Buvau šiek tiek prasiardęs kilimą - skylių nėra. Nežinau kur dar ieškoti bėdų... Gal kas nors esate susiduręs ? Arba žinote, kur Kaune tvarko panašias bėdas (jeigu aplamai kas nors apsiėma tokaisi darbais) ?  Lauksiu bet kokių nuomonių, auto kol kas praardyta stovi garaže, tad patogu iš karto ir patikrinti.  :think: :think: :think:

Rolkis72

Na labiau linkes manyti,kad kažkur visdėlto drenažas užsikimšias bus,

baltasisavensis

Įdomu, kaip dar galėčiau patikrinti tą drenažą ? Any ideas ? Sparną nusiimti ?  Gal iš viso yra kokie nors brėžiniai ar schemos, kur parodytas visas drenažas ? Service manual'e nerandu (arba ieškot nemoku  (H-) )

bladas

Uždaryk duris, ir pilk vandenį ant priekinių durų šoninių stiklų. Yra buvę man su senu Golfu - stiklų sandarinimo gumos sukietėję, susitraukę, o durų viduje esanti plėvelė suplyšusi, tai vanduo , pakliuvęs į durų vidų, ištekėdavo ne per durų apačioje esančias angas laukan, o į vidų. Tuo pačiu sušlapdavo ir durų apmušalų apačia.

Venza

Pakelk kilimus,atversk issausink ir tada pilk vandeni ant masinos,o kas nors tegu stebi is kur jis atbega.Jeigu niekur nebega,numauk kondicionieriaus drenazo zarnele desinej pusej ir pravalyk ta anga su viela.Tiketina,kad kondiskes drenazas uzsikises.
Gimes ilsetis,bet priverstas dirbti...

LM

Jeigu visur jau patikrinai ir viskas tvarkoje lieka priekinis stiklas. Jeigu po plovyklos ir po lietaus atsiranda vanduo, tai gana stipriai leidžia.
Dėl stiklo sandarumo užsuk pas automobilių stikliorius.

pecionka

Aš irgi pridėsiu neįtikėtina istoriją kaip man užpildavo silkę prieš 20 metų.
Prieš mane buvęs savininkas norėjo stipriau pritvirtinti akumuliatorių (arba TA liepė) ir nevykusiai pragręžė skylę kėbule link salono po kapotu.
Stovint ir lyjant vanduo nepatekdavo, bet važiuojant (kai šlapia) visada pribėgdavo. Ne iškart radau problemą nes vandens pylimas iš viršaus jokių rezultatų nedavė.

Apžiūrėk priekinio stiklo kraštus, jei kur rasi rudžių pūsles tai potencialus variantas tavo problemai.

continuity

Man buvo, kad leido per priekini stikla.Virsuje del kebulo korozijos atsirado nesandarumas. Teko imti stikla lauk, uztaisyti korozojos pazeista vieta ir deti stikla atgal.Visas smagumas yra nusausinti salono apdailas, ten visi parolonai prisigeria vandens.
Avensis T22 2001 wagon, 1CD-FTV.

baltasisavensis

Ačiū visiems už pasidalintas mintis. Tikrinau durų "abšyvkes", tai ten sausa (aišku pyliau vandenį). Rytoj po darbo patikrinsiu kondicionieriaus žarnelę, gal ten kažkas, kažkur... :think: :think: :think:
Per šiandiena jau turėtų galutinai išsausėti salonas (specialiai sausinu) ir bandysim toliau ieškot galų.... jeigu niekas nepasimatys, važiuosiu į kokį nors stiklų centrą, kad patikrintų  (z)

VaclovasC

Turėjau bėda šlapo po keleivio kojom YARIS 2004, dasikasiau iki to kad gamykliškai blogai išformuotas vandens nubėgimo latakas prie priekinio stiklo ir kai jis pilnas vandens per kraščiuką prasimušą į šoną ir per skardą nubėga po pečiuku salono.
Avensis Universalas T25
2006
2.2 D4D 110 kW
Yaris P1
2004
1.4 55 kW