Avensis elektriniu langu automatika

Pradėjo GALLANT, Liepa 16, 2010, 13:48:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

GALLANT

Tai va issiardziau dureles, kad pasikeisti garsekalbi ir kazkaip kilo mintis pasidaryti, kad langai patys uzsidarytu ijungus signalke. pasirodo, tai labai elementaru. Kai pabaigsiu lituoti pasidalinsiu patirtimi. Numatoma savikaina 80ct detales + truputis lydmetalio ir izoliacijos.

rumin

Toyota Avensis 2.2 D-CAT

GALLANT

Zodziu taip. Laiko sanaudos apie 1val. detales 8 diodai IN4004 arba kokie nors panasus, per juos teka tik apie 50ma atrodo, lemonoj jie kainuoa po 10ct.
Darbu eiga:
1. isardome dureles.
2. Isardome el. langu valdyma.
3. susirandame 8 aiskteles kurias trumpina kai pakeliame mygtukus langu uzdarymui.
4. susirandame laidus kurie jungiasi prie tu aiksteliu.
5. prilituojame 8 diodus katodais i mygtuku puse.
6. anodus sijungiame i kruva ir pajungiame prie centrinio variklio valdymo laido kuriame atsiranda +12v uzdarant (melynas su raudona juosta).
7. atsidarome alu ir megaujames :)

Miroslav

bet kaip as suprantu, tai langai visada atsidarines iki galo?(ar reguliuojasi paspaudimo stiprumu kaip vairuotojo langas?)
T22

Kestutis777

Geras :)) Kazkada klausiau apie tai, bet niekas negalejo nieko pasakyti :)) Saunuolis :)
Va, dar vienas dalykas :) Gal galesi kazka susmastyti? :)
Draugo laguna turi toki dalyka: Langa uzdarinejant, jei yra kazkoks objektas (ranka, zmogaus kaklas) tarp stiklo ir remo, l;angas nustoja uzsidarineti ir grizta i pirmine padeti.
Turintiems vaikus tai gan aktualu... Nes dabar mano Avensis jauciu ir uzsmaugtu, iki galo bandydamas uzdaryti ta langa ....... :|

Tuziukas

aha galant saunuolis..;) tik vat yddomumo deliai tai jei paduos +12V i valdyma tai uzsidarius langams tas 12V ir paliks paduotas?nesigaus kad akumuliatoriu iskrovines, nes uzdarius langa toliau varys srove? elektroje nlb gaudausi toks pamastymo klausimas cia..;)

mmersass

CitataKestutis777 parašė:
Geras :)) Kazkada klausiau apie tai, bet niekas negalejo nieko pasakyti :)) Saunuolis :)
Draugo laguna turi toki dalyka: Langa uzdarinejant, jei yra kazkoks objektas (ranka, zmogaus kaklas) tarp stiklo ir remo, l;angas nustoja uzsidarineti ir grizta i pirmine padeti.
Turintiems vaikus tai gan aktualu... Nes dabar mano Avensis jauciu ir uzsmaugtu, iki galo bandydamas uzdaryti ta langa ....... :|
mano Avensio langas jei kas tarp jo yra tai sustoja ir nusileidzia :) kol velevele ikisau tai reikejo kelis kartus bandyt :)
'05 Avensis 2.0 D4D TSpirit

mind

Citatammersass parašė:
CitataKestutis777 parašė:
mano Avensio langas jei kas tarp jo yra tai sustoja ir nusileidzia :) kol velevele ikisau tai reikejo kelis kartus bandyt :)
Pas mane priekyje yra šis variantas, gale nėra.

Dėkui GALANT, reiks pabandyt pasikrapštyt, kai laiko turėsiu.

CitataMiroslav parašė:
bet kaip as suprantu, tai langai visada atsidarines iki galo?(ar reguliuojasi paspaudimo stiprumu kaip vairuotojo langas?)

Čia langai užsidarinės- aš bent taip supratau.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

GALLANT

CitataMiroslav parašė:

Ne atsidarines, o uzsidarines, kada uzrakinsi centrini, nepriklausomai su signalke ar raktu. Akumu neiskrovines, nes centrnio impulsas trunka apie 0,5s.
Kas norit atlekit isdesiu uz humaniska alaus kieki ;)

GALLANT

Naujasnese masinose, priklausomai nuo elektriniu langu valdymo schemos yra ideta apsauga, nuo "smaugimo" t.y jei valdymas pajunta, kad langas sukiau darosi tada sustabdo ji ir truputi nuleidzia.

GALLANT

CitataMiroslav parašė:

Galima padaryti, kad uzsidarinetu tiek, kiek klientas pageidaus, tada reikia atsivesti valdymo laida nuo signalkes ir pajungti ne 8 laidus, o tik 4. Kitaip sakant imituoti ne pilna mugtuko paspaudima o tik dalini.

Kestutis777

Gaila, Siauliuose gyveni... Nors, gal ir apsimoka del tokio reikalo, per puse Lietuvos prasilekti :))
Gal kada ir uzsuksiu :) Alaus atvesiu ;)

ketvirtasis

Kaip supratau tai su centrinio teigiamu impulsu duodi per diodus į langų uždarymo pliusinį kontaktą. Ir langai užsidaro, logiška.
Bet tas dalykas ar tinka pirmiems Avensiams?

mind

Citataketvirtasis parašė:
Kaip supratau tai su centrinio teigiamu impulsu duodi per diodus į langų uždarymo pliusinį kontaktą. Ir langai užsidaro, logiška.
Bet tas dalykas ar tinka pirmiems Avensiams?

Omo dėsnis tinka visiems Avensiams. :)
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

litunas