Akumas dohlas ar kita problema?

Pradėjo Smac, Rugpjūtis 29, 2010, 23:41:11 PM

« ankstesnis - sekantis »

Smac

Sveiki, nuduso akumas, masina kuriasi iskart vos pastumus. Vaira susukus iki galo cypsi dirzelis. Kokia cia problema galetu buti? Kazkur nedakrauna man akumo ar tiesiog akuma pakeisti laikas? Kaimynas padejes pastumti, numete fraze, kad vairo siurblys kazka... bla bla... galetu buti... Tas siurblys jau buvo restauruotas viena karta. Siom dienom girdejau ir uzesi panasu i siurbli... Toki "uuuuu" :)
Akumas jau 3 metai laiko, zalia sviesele nebesviecia nuo ziemos (ziemos salciu neatlaike pora kartu), sake zmones pakrauna ir tokius (jis tipo nekraunamas yra). Ar apsimoka su juo zaisti (krauti) ar nauja imti?
Generatoriaus sepeciu irgi maziausiai 3 metus nelieciau...
Gal turit ideju ka paciam galima butu padaryt arba tiesiog varysiu i servisa ir tegul iesko kas ir kur :)
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

joske5

Jei jau akumo lempike nebe zalia, o ir tarnavimo laikas nemazas, tai siulau akuma pasikeisti del kurimosi.
Žemės matavimų ekspertas
860342816

Giedrius34

Dar paziurek klemas akumuliatoriaus... Man buvo juokas, kai akumo minusine klema buvo atsileidusi...
O akuma dar gal pabandyk normaliai pakraut, ir pasiziurek kiek pati auto krauna.
ტოიოტას გამძლე

Smac

Klemas paziurejom su kaimynu pati pirma karta kai reikejo stumti. Nuemem, nuvalem, priverzem atgal.
Gal is tikruju bandysiu dar pakrauti akuma. O kaip pasiziureti kiek krauna, tai nzn ir irankiu neturiu :) Jauciu varysiu iki garaziuku, kad man tai padetu padaryti :)
Nerasykit man asmeniniu pranesimu, jei nenorite laukto po puse metu atsakymo :) Geriau e-mailu :)

NNZ

nu kroviklį turi turėt, kad kraut, o jei neturi gi nepirksi, tai pprašyk, kad kas pakrautį pilnai ir tada žiūrėk...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Pulkininkas

CitataSmac parašė:
Klemas paziurejom su kaimynu pati pirma karta kai reikejo stumti. Nuemem, nuvalem, priverzem atgal.
Gal is tikruju bandysiu dar pakrauti akuma. O kaip pasiziureti kiek krauna, tai nzn ir irankiu neturiu :) Jauciu varysiu iki garaziuku, kad man tai padetu padaryti :)
Þinoma, jei žalia lemputė nebešviečia, akumuliatorių būtina pakrauti.
Tie Wartungsfrei akumuliatoriai kuo puikiausiai pasikrauna. Þinoma, jei galutinai dar nepribaigei. Gerai prižiūrimas akumuliatorius privalo tarnauti 5- 8 metus mažiausiai.

zally

Pamatuok itampa tarp gnybtu.Jei maziau kaip 8,2 V pakrovimas pades neilgam .Beto butina pamatuoti ikrovimo itampa.Ji turi buti 14-14,4V
Tie, kurie pamiršta istoriją yra pasmerkti ją kartoti.

azart

Na itampa buna skirtinga priklausomai nuo komplektuojamu generatoriu tipu. Manau turetu buti nemaziau 13.6V
Pas mane ameniskai avensis 2001, krovimas pastovus 13.8-13.9 V, o vat zmonos mazda 14.2-14.3 V
festina lente

Smac

Na pamatavo itampa, tai akumas rodo >12, tipo sake biksi mazai, o ikrovimo itampa >14, tipo gerai viskas.
Ir siaip siandien jau uzsivedziau pats. Tai gal is tikruju oksidavosi siek tiek kontaktai ir akumas per silpnas. Rytoj kaimynas krovikli atvez, tai bandysiu dar pakrauti akuma pilnai, tada ziuresiu.

audrius

KREIPKIS PAS ZMONES KURIE TAU PATIKRINS RUGSTIES LYGI IR KONCENTRACIJA IR NORMALIAI PAKRAUS
http://www.meistras.lt/index1.php?m=10
sirdyje bmw ,bet toyota istikima ir patikima

Romas

akumo įtampa turėtu būti ne mažesne kaip 12.5V, ir tai jau skaitosi kad akumas apie 25% išsikrovęs. 100% pakrautas akumas turėtu rodyti 12,7-12,9V. esant +20...+25C.

azart

O tai koks vis del to normalus generatoriaus krovimas butent pas toyota avensis D4D motoriukus? Generas krauna 13.65-13.75 V diapazonu taciau rugsties tankis akume 1.27 o ir pats akumas 12.9 V po nakties rodo. Reiskia esamo krovimo kaip ir uztenka pilnai? Siaip idomu kad is pacio genero iseina 14.08 V krovimas, bet iki akumo per laidus ateina jau 13.6-13.75 V. Ir pats laido storis nepasakyciau kad itikinamai storas, gal vertetu storesni prasivesti? Gaila puse volto mesti i vejus :p
festina lente

Giedrius34

Azart, pasiziurek kaip minusas pravestas. Galimas variantas, kad iki akumo jis turi kokias 3 jungtis... tipo generatorius-variklis; variklis-Remas; Remas-Akumas... nu tipo kazkas tokio.

P.S. Kazkaip sunku sneket ir aiskint nematant masinos....;)
ტოიოტას გამძლე

TCL

Na papasakosiu kaip man buvo po generatoriaus taisymo ir akumu. Cia girdieta manau kai kuriems. Tai va manem kad generatoriu sutvarke nekaip tempem ziurejom nu sako eina krauna kaip turi but. Nors tu ka auto pradejo nesikurt. Na sakom akumas gal nugaises pakraunam pakrovem 2 dienos auto vel mires. Sakom nu po to generatoriaus taisymo negandos prasidiejo. Po to ziurim akumo zalia lempute nedega. Tai tas krovimas nieko nemacyjo tik tam kartui. Nauja akuma idiejom baiges biedos kures kaip bite, nors dar neaisku tik ko lempos tik pagazinus auto isijunge astovybe neatsake tik gal starteris jau kaput taip pasake. O auto 5 m senumo. Psi faktorius prasidejo generatorium baiges akumu. Kai kur ne i tema. Bet tiesiog gal akumo galiojimas jau baiges tavo ir tas krovimas nepades.

Smac

Pagal akumo instrukcija: zalia - OK, juoda - krauk, balta - akuma ismesk. Pas mane juoda :P