Garsas atleideidziant gazo pedala

Pradėjo Harko, Rugsėjis 24, 2010, 09:37:38 AM

« ankstesnis - sekantis »

Harko

Sveiki,
Atsirado keistas garsas. Pvz isibegeju kokia 3cia pavara tada atleidziu gazo pedala ir girdisi toks garsas kaip atrodytu koks propeleris baigtusi suktis. Vaziuoajant tarkim kokiu 100km/h ir atleidziant garso nesigirdi. Girdisi butent kai automobilis isibegeja, tada atleidi ir se garsas kazkoks. Tikrai ne is sankabos garsas nes atsiranda tik atleidus gazo pedala dar neismynus sankabos. Gal kas turi kokiu ideju?

NNZ

o tau ant visų pavarų taip, kai užkeli apsukas ir atleidi gazą?
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Harko

Na 5 pavara tai nepastebejau. Labiausiai girdi tai 2 ir 3 pavara. Girdisi ir 4. Pvz vakar bandziau taip vaziuoju 3 pavara akseleruoju atleidziu ir tas toks kaip stojancio propelerio garsas... Itari jau kas galetu buti?

NNZ

nu kaip galvoju, kad nieko, nes taip tiesiog auto stabdosi pavarų dėžės ir variklio pagalba...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Harko

As kazkaip galvoju kad vistiek kazkas tuti buti. Ir lygtais tas garsas stipreja nors nezinau gal man is baimes taip atrodo:) Idomu ar dar kam nors nera buve tokio garso. Seip sakau tas garsas panasus kaip buna oks propeleris stoja bet tik momentaliai, nu arba kaip kompensatoriai kala bet jei cia butu kompensatoriai tai kaltu pastoviai. toks garsas tylejantis tchiu tchiu tciu tciu tciu...

Memelis

Labai tiksliai apibudinai, kas yra ir man. As vis tiek linkes galvot, kad tai sankaba ar smagratis. Garsas stipriausiai buna, kai pirma - trecia pavara pakeli apsukas iki 2 tuks ir atleidi, tiksliau iki kokiu 1900. Man tas momentas keistai atrodo. Nes nuo 2 tuks isijungia turbina ir jei apsukos buna virs 2 tuks, jokio garsa. Dar pakelus apsukas iki 1900 ir staigiau ismynys sankaba kitos garsas, lyg cezejimas pasigirsta. Sunku tiksliau apibudint. Atsirado pas mane vasara ir laikosi. Pastaruoju metui pastebejau, kad vaziuojant 140 autopilotu ir vos pradedant minti sankabos pedala vibracija yra atsiradusi, kurios anksciau nebuvo. Va tokia ir mistika. Kai tik garsas buvo atsirades, nuvaziavau pas pazistamus i servisa, tai jie sake neieskok slieku, nieko cia tau nera. Bet garsas tai nedingsta. Reiks vel vaziuot...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

power

mano toyotai 2001 buvo "parejus" sankaba, tai apibudint labai sunku, nes uzia, barska ir dreba visa masina. pradedant vaziuot atrodydavo, kad variklis islips is savo vietos. kas man ko nepatare ir variklio pagalves pasikeist, bet pasikeiciau sankaba su smagraciu ir visos bedos dingo, masina vaziuoja tyliai ir graziai ( tfu..tfu..ftu..  tikiuosi ir vaziuos).
   Taip, vibracija ir pasaliniai garsai sumazedavo abra isnykdavo prie didesniu apsuku, bet laikui begant ir aukstos apsukos nepades.

Memelis

Kokios kainos dabar eina pilno sankabos komplekto? Matyt, kad niekur nedingsiu, reiks pradet taupyt. Dar ir dirza pagrindini reiks neuzilgo keist, tai prasides mano rimtos investicijos i Toyota B)

Harko

Kiek zinau deda dabar ANSIN firmos ar kazkaip panasiai. Kaina apie pilnas komplektas + dezes ardymas kokie 300 lituku. As irgi taupau:(

tadasd

Bijau, kad viena 0 pamirsai prideti...

Harko

sory pamirsau kaina parasyti. Kaina sankabis komplekto 1600 LT + dezes ardymas 300 taip kad 2000 lituku sitam reikalui teks susitaupyti:(

tadasd

Nezinau, ar ketini keisti smagrati, jei taip, bijau kad su 2000 neprasisuksi...

Memelis

Tai 1600 tai cia tik sankabos kompleksas? Smagratis neieina? Kiek smagratis dar kainuoja?

azart

1200 lt Tekstaroje komplektas sankabos su perdarytu neplaukiojanciu smagraciu. Statot ir vaziuojat ramiai. RAV 4 su tokia jau 20 000 km prasuko ir viskas ciki.
festina lente

Harko

azart respect uz info. o 1600 jau su smagraciu neplaukiojanciu. Prie mano akiu rode detales. Seip tema buvo apie keista garsa atleidziant gazo pedala prie aukstesniu apsuku