Gal kas bandet led lemputes?

Pradėjo Naujokas, Lapkritis 09, 2010, 12:35:00 PM

« ankstesnis - sekantis »

Naujokas

Sveiki, gal kas is klubieciu bande susideti led lemputes vietoj esamu. va kaip pvz tokias
http://cgi.ebay.co.uk/2-X-H7-18-SMD-LED-Xenon-White-Headlight-Bulbs-Light-12V-/150514375531?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item230b5b1b6b

Domina naudojanciu nuomone.

horn

Naudojančių nelabai bus, o jei galima pasakysiu savo nuomonę. PVZ. šiam skelbime nenurodytas šviesos stiprumas, nenurodytas nei lemputės gamintojas, nei iš kokių diodų pagaminta, todėl pirkti tokių lempučių visiškai neverta. Tokios lemputės gali šviesti 10 ir 2000 liumenų. Su dešimčia nematysi už metro nuo automobilio, su 2000 žiauriai akinsi kitus vairuotojus nes švies kaip 150W lempa.

mind

Kiek liumenų būtų optimalus variantas? Kažkaip svajojau išbandyti ir aš, tik šiek tiek abejoju dėl kokybės.
Darbas yra tiems, kas nemoka žvejoti. :D

NNZ

na pvz. tie 3 diodai tai lempom kur deda į laiptines tokio tipo atitinka kaip 40W lempa, bet čia gali skirtis...
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

gisas

pats nebandziau, bet daug pazystamu buvo susideje tai stipriai nusivyle, niekam tikes daikas, todel sau nebedrysau deti. buvau isidejes philipsus kazkokius daylight tai vietoj gabaritu buvau sudejes diodus, nakti matos jog sviecia diena ne. paieskok googleje forumu sia tema tikrai rasi prisimenu renault klube tikrai buvo diskutuota apie tai- ne vieno teigiamo atsiliepimo.pirk geriau parastas geros firmos lemputes ir dziaukis, yra juk visokiu +30% sviesos, visokiu xsenonu imitaciju ir t.t bent neteks nusivitli ;)
Internetas, televizija, telefonija
Avensis '04 2.0D-4D

mind

Na, pabandymui įsidėčiau nebent į priešrūkines.

Naujokas

cia linka papastinau kaip pvz. Seip sudomino mane del ju energijso taupumo taip pat del temperaturos, kadangi pas mane galines lempos pasilydziusios nuo paprastu lempuciu.
Seip pirma norejau naudojanciu ar naudojusiu jas nuomoniu pasirinkti, o tada mastyti apie pirkimus...

mind

Aš manau, jei jau tai būtų labai gerai, tai visokie osrancai, philypai ir kiti lempukių gamintojai jau būtų susidomėję, šių lempučių masine gamyba, taip, kaip dabar štampuoja E27- tas , taupias, kur virtuvėj in liustrą sukat. :)

horn

Na visokie philipsai susidomėję led lemputėmis ;) Tik jų kainą reikia žinoti, pvz. vienas normalus led 2-3$, normalus aš skaitau 60-70lm, aišku yra ir brangesnių po 100-200lm, bet kaina jau dešimt kartų skiriasi. Jei duotoje nuorodoje 18 led imtume kaip normalių 18*60-70lm=1060-1280lm švesos stiprumas kaip 100W kambarinės lempos, gal to stiprumo ir mažoka būtų, gal užtektų, o vat kaina vien už led 36-54$ plius dar jų sumontavimas toje lemputės platformoje. Taip pat jos turi būti apskaičiuotos, kad nešvietų kur papuola ir neakintų kitų vairuotojų. Philipsas kol kas daro tik stopus ir vadinamas led juostas automobiliams. Matyt normaliai suprojektuot architektūrą kuri šviestų normaliai yra sudėtinga net tokiam gigantui, bet kiniečiams tai nė motais.
Pridėsiu pavyzdį, kad turėtumėt supratimą kiek lemputės gali šviesti: mėlyni xenonai šviečia 1800lm, "balti"-3000lm. Kadangi tie mėlyni yra pigiausi xenonai, o vis tiek šviečia geriau už paprastas automobilio lemputes, reiškia paprastos >1000lm turėtų šviesti.

Raiforas

tai kol philipsas, osram ar bosh ar kiti rimti gamintojai nepagamino sertifikuotu lempu, apie ta kinietiska bruda net negalvokit, ir nezudykite nekaltu eismo dalyviu:@, cia tas pats kas i baka pilti neaiskios kilmes skysti su dyzelio ar benzino kvapu!

Naujokas

Na is jusu nuomones daug maz susidariau savo nuomone del priekiniu sviesu, o del galo manau, kad neturi reiksmes ar sertifikuotos ar ne. Reiks pabandyt parsisiust ir isidet :)

Memelis

Kad kaina tik vienas $, tai gali ir pabandyt. Ne kazka ir prarasi. As tai kazkada buvau susigundes isidet i pazibincius. tai nieko gero. Iskart isemiau. Siaip tai firma reiskia labai daug. pas mane ir namie tik Osram ar Phillips stovi. Sumoki daugiau, bet ir sviecia. Philips irgi turi LED kai kuriuos variantus, bet ju kainos dar nera draugiskos...

Philips BlueVision LED Sidelights

Philips LED Daytime Running Lights

'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

Naujokas

mind

CitataMemelis parašė:
Kad kaina tik vienas $, tai gali ir pabandyt. Ne kazka ir prarasi.

Tai kad čainykai tas lempukes beveik už 8 svarus stumdo, tai virš 30 lietuviškų gaunasi- brangoka tik pabandymui. :(

Memelis

As apie pirma sios temos nuoroda kalbejau, kur H7 led tik 1 $ kainuoja. Toki tai galima pabandyt. Philips tai kaina uzlauzes laiko. Ir siaip su LED pas juos kukliai, cia ne kinai, kur ka tik nori padaro B)
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport