Avensis akumuliatorius

Pradėjo Tuziukas, Gruodis 03, 2010, 09:34:12 AM

« ankstesnis - sekantis »

fennix

CitataTuziukas parašė:
bandziau krauti akuma  6h, semus akuma jis yra orginalus, kaip supratau 2003 october berods. ikroviau iki 12V isstaciau i masina, ziuriu uzkurtai kiek rodo 12.3 berods. Tai taip niekas man ir neaisku, ar akumas gatavas ar generatorius..Ar negali pvz akumas "ryti" akumo srove?

Buvau pas akumuliarscikus tai arba pirk akuma arba varyk lauk..
akumas pats neryja savo sroves kol nera apkrovos nes nesusidaro grandine. Taciau jam pasenus, ispuvus kaip sakanat padidejus jo varzai bet kokia apkrova  sodina voltaza paciame akume tai prarandant svarbius 1, 2  ir daugiau voltu . uzvedes nuimk klema nuo akumo ir patikrink kiek voltu rodo... jei 12.3-12.5- generatoriuj problema... bet tavo akumas jau gali buti mires  nes pastoviai buvo nepakrautas... taip kad gali tekt tvarkyt abu
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

Tuziukas

Citatafennix parašė:
CitataTuziukas parašė:
bandziau krauti akuma  6h, semus akuma jis yra orginalus, kaip supratau 2003 october berods. ikroviau iki 12V isstaciau i masina, ziuriu uzkurtai kiek rodo 12.3 berods. Tai taip niekas man ir neaisku, ar akumas gatavas ar generatorius..Ar negali pvz akumas "ryti" akumo srove?

Buvau pas akumuliarscikus tai arba pirk akuma arba varyk lauk..
akumas pats neryja savo sroves kol nera apkrovos nes nesusidaro grandine. Taciau jam pasenus, ispuvus kaip sakanat padidejus jo varzai bet kokia apkrova  sodina voltaza paciame akume tai prarandant svarbius 1, 2  ir daugiau voltu . uzvedes nuimk klema nuo akumo ir patikrink kiek voltu rodo... jei 12.3-12.5- generatoriuj problema... bet tavo akumas jau gali buti mires  nes pastoviai buvo nepakrautas... taip kad gali tekt tvarkyt abu

bet ar galima nuimti uzvestai klema? esu girdejes prietaru jog negalima..

fennix

ai nu dyzelius apskritai  be akumo uzstumdavom ir vaziuodavom maudytis :D sviesas ijunk ir galio lango sildyma, tada ir akuma atjunk jei taip jau pergyveni :)

ryckak

Tuziukas, teoriskai galima. Seniems varikliams, tai 100% galima, naujiems, tai gali ECU ar kaip jie ten vadinas, na zodziu kompai uzprotestuot :)

fennix

protestuot tegu protestuoja, pypsi tegu ir mirga tos lemputes... mum reikia 10 sekundziu kad pasimatuot kokia itampa duoda generatorius.... taip kad manau turi suveikt tas variantas

Kestutis777

Nuduso mano D-CATo akumas.... :@ Tokvila nori virs 700 litu nuplesti uz nauja, originalus 90Ah akuma :o :(
Kas turit kokiu pigesniu ideju?

vytska

O jei statyt neoriginalu akumuliatoriu geros kokybes (Bosch, Varta, Banner, Baren ir dar 10 variantu), tai manau tikrai pigiau gautusi. Ir manau tai pat kurtusi masina kaip ir su originaliu. Skambyt reiktu per parduotuves ir klaust koks akumas ir po kiek. Sekmes
vytska

Aurimas

Akumu pilna visur visokiu, bet jei nori maziau problemu imk originala, juolab kai dar su tokia masina vazineji. Tie kiti po 4metu teatlaiko.
Beje kiek metu vazineji su pastaruoju originalu. tai ir spresk pagal tai, ar verta pirkti ar ne.

Renis

Nu isimeciau Boscha as pats, nes originalus buvo pasiimtas ir idetas shudas kazkox kai pirkau auto ;]
Tai kol kas viskas normaliai su boschu, problemu nera. Kazi kiek laikys tik.
Toyota Avensis, 2005 m., 2.2 D4D 110kw

FUX

nereik tu originalu, pas mane stovi ne varta ar bosch, bet viskas gerai. Patys akumu meistrai pasiule si, nes sako uz varta mokesi del vardo. O cia 75 Ah vedasi net prie -25. Tik aisku nereik pirkt visiskai pigienos
Mindaugas,
Vilnius
Avensis 01 D4D Uni
----

Kestutis777

Nu jo. Boch, Varta galima gauti uz 350lt, kai originalas virs 700 :o
Bet nei Boch nei Varta neturi 90Ah. Tik 85Ah arba 95Ah. Cia labai svarbu tas 90Ah ar nelabai?

Renis

as emiau boscha vien del to kad kiti tie pigesni man netilpo i akumo vieta pagal tai kokio galingumo reikia  ;] Man reikejo 85 - 90 AH ir ten ~800 startines sroves, o boschas kaip tik dare komapktiskus tokius ir galingus ;] Dar varta butu tikusi bet kaina ta pati.

Kestutis777

Renis

daug, kazkas apie 320 ar 340 lt gavos atrodo. Ten Bosch Silver serija. Bet ten 85 Ah, Startine srove 800 A. Siaip svarbiau startine srove dyzeliui negu talpa akumo. Taigi situ 800 per akis uztenka, nors gamyklinis 2.2 avensio 850A ir 90 Ah berods buna.

Kestutis777

CitataRenis parašė:
daug, kazkas apie 320 ar 340 lt gavos atrodo. Ten Bosch Silver serija. Bet ten 85 Ah, Startine srove 800 A. Siaip svarbiau startine srove dyzeliui negu talpa akumo. Taigi situ 800 per akis uztenka, nors gamyklinis 2.2 avensio 850A ir 90 Ah berods buna.

Tai ta visi ir siulo. http://www.sigmentas.lt/akumuliatoriai/bosch-s5010.html