Kuro sąnaudos 2.0 TD !

Pradėjo olo, Spalis 20, 2008, 12:30:06 PM

« ankstesnis - sekantis »

OSU_FC

Kazkaip visad maniau, kad raides zymi kazkokius varikliu ypatumus, kurie esant toms pacioms vaziavimo salygoms daro itaka kuro sanaudoms.

kaktusas

Tomis pačiomis taip bet kai parašo sakykim 10 žmonių kurių kiekvienas kitaip važiuoja gali būt kad niekas nepaaiškės ;)

OSU_FC

OK, lai paraso tie 10, o ar man bus aisku ar ne, as kaip nors jau pats nuspresiu :)
P.S. o dabar pabandom rasyti i tema ;) .

Saulius SSS

kuro sanaudos labiausiai priklauso nuo tarpines.ta pati masina esant skirtingom tarpinem  kura degina nevienodai;)
Ne visada sakyk ką žinai,bet visada žinok ką sakai

OSU_FC

Nu netikiu, kad apart gytyto nieks nezino...

kubilas

Man neteko daugiau kaip 6,5l sudegint.po miesta neperdaug tenka maltis ,o trasoj common rail pasizymi eco.

oscar666

mano 1,8 avensis 2002,benzino ryja vaziuojat trasa 100km\h 5,8-6litrai,mieste9,vidutines 8,2,skaitau labai normaliai.pries tai turejau golf3 tokio pat variklio,tai rydavo tikraja ta zodzio prasme mieste11litruku,o trasoj normaliau apie 7....manau sanaudos mano osvensimo t.y. avensio normalios:)
lygis

skabe

Na,vazineju su 2.0 TD 2000m sedanu,tad mano toyotos vidutines kuro sanaudos ziemos metu isejo 6.5litro. Vasaros metu turejau eurotripa po europa..isukau beveik 6000km keliones metu,tad tada kuro sanaudos buvo 6.8litro,taciau veike pastoviai kondicionierius,pajungtas buvo saldytuvas,racija,magnetola,teko italijos,austrijos kalnais vazinetis ir siaip ilgai kamsciuose sedeti,o tada,kaip ir minejau pastoviai kondicionierius veikdavo+ masina buvo perkrauta. Tad isvados tokios,kad 7l/100km pilnai uztenka bet kokiomis vaziavimo salygomis:)
Anksciau vazinejau su D4D 2002 metu sedanu,tad kuro sanaudos tikrai budavo mazesnes..vaziuojant i palanga 90km/h greiciu kuro sunaudodavau 3.9 litro simtui kilometru..galit tiketi,galit nea..taciau tai yra tiesa!Mano manymu paprastas 2.0 TD bent jau 1litru tikrai daugiau suvartoja nei D4D.

kaktusas

Citataskabe parašė:

..vaziuojant i palanga 90km/h greiciu kuro sunaudodavau 3.9 litro simtui kilometru..galit tiketi,galit nea..taciau tai yra tiesa!
Tai ką reikia pakeist auto kad tiek jamtų? :) (tik nereikia iškart apie tarpinę :) ) Na rimtai, aš kiek bandžiau tai kad ir 90km/h mažiausiai kas gaunasi tai kažkas 5 ltr . Tepalai ir filtrai keičiami kaip priklauso.
Beje, geležinė kantrybė jei čia iš Vilniaus į Palangą 90 greičiu ;)

MAgNeTAS

Įsigijau ir avensi 98 td hetchbeka:), tai po pirmos keliones i Slovakija vidutines sąnaudos gavosi 6,3. Skaitau labai normaliai, nemažai kalnuose, dažnai spustelint ir siaip nestabdant. Juokingiausia, kad dabar vazinejat mieste (Siauliai), mazais atstumais, per salcius bus 7 - 7,5 ltr./100 km. Cia aisku jau pensininko rezimu, ramiai isibegejant, pariedant, beabejo eismo nestabdant :)

kubilas

Bet kuris diesel trasoj valgo maziau ,nei jam priklauso.ir siltu oru.ziema savo korekcijas iveda nepriklausomai ka pili(ypac dujos)mano vasara ir su kalnais 5,5 ir kazkokio svorio pakrauta.bet trasoj ne maziau 110km/h.d4d yra ekonomisk motoriukas.net ir tarpine nelabai ka gali pakeisti:)

MAgNeTAS

Avensis 98, 2,0 TD.

Panevėžys-Vilnius 130 km ~ 110 km/h ir 90 km Vilniuje stipriai numynus 7,2 l/100km

Vilnius-Šiauliai, ~ 90-100km/h, Lygiai 6 l/100km. Trise ir pakrauta šiek tiek , ir šaltis -12.

Galėtų būti ir mažiau, bet norma.

Andrelis

99 m 2,0td
vasara vaziavau i norvegija apie 2000km vidutinis litrazas gavosi 6,4ltr, kazkaip nusivyliau galvojau bent apie 6 bus, nors vaziavau b eveik visada trasoje taciau tikrai netaupumo sumetymais tad ner ko ir tiketis kad imtu nedaug, o siaip vidutines sanaudos puse km pravaziuota trasoje puse mieste apie 7,2ltr, ziema neziurejau o butu lb idomu ar padideja, bet su mano vaziavimu tai tikrai bus padidejes nes aiskteles su ledu megstu:D

kaktusas

Na va šiandien pyliausi kurą,buvo proga nunulint viską, tai jau nuvažiuota 80km, po apsnigtą ir ledinį Vilnių, sąnaudos beveik 11 litrų, jei taip kasdien tai būtų nekas :) Tiesa, tame tarpe nemažai teko kai ko laukt, ir tiesiog šildytis mašinoj.

fennix

na gerai :D cia mazdaug tema pas ka maziau...Na bet ar bent kuris is jusu patikrino kiek istikruju ziema pravaziuoja atstumo lyginant su tuo kiek nurieda ratai? Nesistebesiu jei vasara tas pats kelias buvo 200 km, o ziema 220... Va jum ir 10% mazesnes kuro sanaudos nei turetu buti... Nes kai vieno zmogaus teko paklaust kiek valgo jo 7 BMW tai jis nuosirdziai atsake- mieste 22 litrai.  Ir nesvarbu kad kiti giriasi jog i 15 telpa... Nes i tuos litrus telpa kokius 2% vaziuoto kelio. Mano valgo trasoj 9 mieste iki 12.... bet kai noriu vasara idealiom salygom i 6 telpu...
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!