galinis valytuvas

Pradėjo tadasd, Sausis 10, 2011, 10:20:06 AM

« ankstesnis - sekantis »

Artūras Alytus

Čia nemažai informacijos apie galinio valytuvo remontą. Jeigu neklystu Avensis universalas http://avensis.org.ru/forum/viewtopic.php?f=2&t=3292

looking4snow

Kaip apskritai nuimti ta visa bloka ar kaip ji pavadinti? Ji laiko 3 varztai is bagazines puses ir valytuvas is lauko puses. Vidaus varztus atsukti no problem. Nuimti plastikini dantgteli nuo valytuvo ir atuskti verzle - no problem. O kas turi sekti toliau? Ar pas mane ten viskas mirtinai uzkepe ar kazka dar reikia padaryti? Nes valytuvas ne kiek nejuda nuo asies (varzto?) tik kliba kartu su tuo bloku viduje sukinejant visaip.

NNZ

pasiimti guoliu nuimeje ir su juo nuimti valytuva
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

looking4snow

Dekui. O ji galima nuimti neatsukus tu 3 varztu is bagazines puses? Suprantu, kad pasirodys keistai sitas klausimas (kokia prasme palikti tuos varztus uzsuktus, kai vistiek nuiminesiu viska  :-) ), bet noreciau zinoti atsakyma.

NNZ

kaip suprast nuimt neatsukus?? Jei nori pacia valytuvo kojele nuimt tai butina, kad visas mechanizmas butu prisugtas. Kai nuimsi kojeles, tada reiks atsukti tuos tris varztus, kad varikliuka issimt.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Mari1us

Pastebėjau, kad avensiams galinis valytuvas gana dažna problema. Pačiam teko išsiardyti visą valytuvą savaitgalį. Pilna vandens jame buvo prisikaupę. Tai paaiškina, kodėl jis tau žiemą neveikdavo. O dėl intervalo, tai gal kontaktų ratukas nebegaudo. Reikia ardyti ir žiūrėti.
Pats susitvarkiau valytuvą taip: išsiardžiau, viską kiek begalėjau išvaliau. Privariau po to salidolo. Schemos apsauginio dangtelio tarpukus užpildžiau hermetiku, kad vanduo nepatektų. Lietus pliaupė - valytuvas nebedurniavo (man automatiškai jis pasileidavo kartais).

AvensisGK

Citata iš: Mari1us Įrašytas Balandis 16, 2014, 12:02:50 PM
Pastebėjau, kad avensiams galinis valytuvas gana dažna problema. Pačiam teko išsiardyti visą valytuvą savaitgalį. Pilna vandens jame buvo prisikaupę. Tai paaiškina, kodėl jis tau žiemą neveikdavo. O dėl intervalo, tai gal kontaktų ratukas nebegaudo. Reikia ardyti ir žiūrėti.
Pats susitvarkiau valytuvą taip: išsiardžiau, viską kiek begalėjau išvaliau. Privariau po to salidolo. Schemos apsauginio dangtelio tarpukus užpildžiau hermetiku, kad vanduo nepatektų. Lietus pliaupė - valytuvas nebedurniavo (man automatiškai jis pasileidavo kartais).
Jei neuzdejai (nepakeitei) guminio ziedelio ant aseles, tai darbas perniek. Vanduo vel begs i vidu.

Mari1us

Citata iš: AvensisGK Įrašytas Balandis 16, 2014, 14:58:07 PM
Jei neuzdejai (nepakeitei) guminio ziedelio ant aseles, tai darbas perniek. Vanduo vel begs i vidu.
Žinau, kad reikėjo pakeisti, bet dabar nepakeičiau. Tiesiog buvo užknisęs valytuvas, todėl bent išsivaliau jį. Kokį mėnesį bus ramu. Vasarą reikės žiūrėt ir žiedelį pasikeist :)

Artūras Alytus

Citata iš: AvensisGK Įrašytas Balandis 16, 2014, 14:58:07 PM

Tie guminiai žiedeliai yra du. Vienas ant valytuvo varikliuko ašies dedasi (yra išpjova), o kitas guminis žiedas angoje (yra išpjova) į kurią kišasi varikliuko ašis. Man labai puikiai tinko guminiai žiedeliai nuo maišytuvo ventilio. Svarbiausia išardžius motorą http://fastpic.ru/view/60/2013/1004/5663400a06ca46d6507ecc6e950b8160.jpg.html , ta gelsvą dantratį įstatyti taip kaip buvo (yra parašyta kokiu kampu ant jo),.

t0mas

Aš tai išsiėmiau valytuvą, elektronines dalis apdažiau laku, vidų privariau salidolo ir visas tarpines apvariau silikonu :) niekad valytuvas nebedurniuoja

kestas007

sveiki visi,stai ir pas mane sustojo galinis valytuvas,dvi dienas skaiciau forumuose,ziauriai DEKINGAS visiems uz info,kaip kazkas rase ,paskaito,susitvarko ir neatraso,todel as trumpai apie rezultatus-viska isardziau ,isvaliau,sutepiau ,patkrinau tranzistoriu it tiristoriu(cia po antro karto) ir veikia.teko du kart ardyt,nes pirma neisemiau plast.dantracio,tada surinkus valytuvai pradejo durniuot,patys pasileisdavo ir t.t.Kai isvaliau sliauzianc.kontaktus,sutepiau ir viskas tvarkoj.Pati laikikli valytuvo teko su sarnyru nuemeju sunkiai nuimt.Pasidomejau nauju.tai radau 2 firmose tik orginala,kaina 615-645 e,tai praejo noras pirkt,o pakaitalo naujo neturi nieks.beje nuo benzininio netinka,pas mane VALEO 404.350(8513005051),tai todel savartynuose ir daug praso.Jei kam reikes pagalbos ,skambinkit telf.867769981 KESTAS.  SEKMES VISIEMS TOYOTISTAMS  (h)