Toyota Prius II gedimai

Pradėjo Priest, Sausis 11, 2011, 21:26:19 PM

« ankstesnis - sekantis »

LM

https://priuschat.com/threads/testing-cells-from-an-05-prius-am-i-overcharging.198788/
As sakau gal galima prailginti batwrijos tarnavimo laika  :think: ;)
Ar sakai tai kaip pernykscio sniego isaugojimas (H-)

slashas

Baterija juk pas priusus niekad pilnai neišsikrauna, dirba 40-80% diapazone, 80% o tau rodo pilnai žalią, visiškas autonominis darbas, tad pernykščio sniego saugojimas.
O tie atskiri celių krovimai man nepanašu į sveiką reikalą :)

LM

Na gal ir taip  :think:
Gal kas ir bando kazka eksperimentuoti negailedamas laiko ir papildomu islaidu.
Pats gamintojas neusiima tokiais tiuningais jis siulo keisti visa baterija ir nieko kitaip.
Ismanus auksarankiai gali pasiulyti ir kitu variantu. Kiek tai pasiteisina ar pasiteisintu labai individalu.  :think:
Bet yra daug pvz kad teorija ir praktika ne visada sutaria. ;)
Man atrodo kad gamintojas neuzsiima nei celiu nei panaudotu bateriju keitimais. Dedam nauja ir vsio.  :smoke:
As tik garsiai mastau kad gal galima kazkaip prognozuoti, numatyti baterijos kazkokius tai negalavimo pozymius...
Tas manasis meistras sake, kad nelabai tai galima numatyti, tiesiog jeigu jau baterija amziuje tai gali kiekviena kazkuri cele nusprogti  :-{

LM

Siaip po remonto galiu pasakyti kad pasikeite baterijos darbo rezimas. Aisku as lyginu su ankstesniu. Dabar lyg ir ilgiau laikosi pastovus baterijos lygis nera didesniu ir tankesniu svyravimu.
Anskciau kazkaip daznai ji ir greiciau uzsikraudavo ir vel nukrisdavo. As vertinu grynai vizualu stebejima be kazkokios aparatines irangos.
Kai jau gali sulyginti toki baterijos darba gal net gali ir pats eilinis vaznyciotojas susidaryti kazkokias isvadas.
Vadinasi nuo pat nusipirkimo ta baterija dirbo netolygiai na gal jos celes atskiros.
Bet kai nezinai kaip turi buti, nepasiziuri net ir su psprastu OBD II , tai buva viskas ok :goodboy:

slashas

O ką ta prognozė pakeis? :) 1v skirtumas va tau prognozė, kad greitai batai ir kas iš to?

LM

Na ieskai modulio ir keiti ar varai pas meistra. (H-)
Nelauki kol kokioj kelionej ar kai l reikia auto tau jis nusprogsta. Nors dar gali vaziuot ir su trikampiu, bet negerai likusiem moduliams.
Meistras sake yra atveju kai vaziuoja tol kol nueina kokia 14 moduliu. Cia taksistai taip vaziuoja jie neturi kada remontuot  :think:

slashas

Dėl kelių šimtų km nenusprogs 14 modulių, o stebėti telefoną ką aš žinau, aš tuo metu vairuoju ir mano paranojos lygis mažesnis :)
Va mano priusui guolis ūžti pradėjo, pažiūrėjau kaip jos atrodo ir atšoko noras pačiam keisti jį...

LM

Tai gerai jeigu esi stipriu nervu ir tau dzin  :-{
Sugedo  islipai ispyrei i rata ir nuejai  :goodboy:
As kiekviena diena varau darban ir nelabai dziaugiuosi jeigu auto rodo ozius :think:
O telefe istisai stebet kas ten kur vyksta ir ka rodo ta baterija tai nesamone.
Kartais pasiziuriu idomumo delei. Ta paranoja kaip sakai cia po remonto  :-]
Fatmann gazdintojas didis , kad niekas nepades p...dec batarkei  :goodboy:
Apie guolio pakeitima kalbi kad sudetingas?
As pats nekeiciau , bet meistras prasikeike
, sunkiai isieme labai uzsioksidaves aliuminis buvo...

slashas

Tai vat, kad pažiūrėjus manualą reik spec įrankio atmušimui, neturiu noro su kuvalda daužyti :) ar su perfu kalti, paliksiu tai mototojai :)

LM

Tai jo meistras turejo kazkoki ale presiuka tai pavyko bet sako nesinorejo sulauzyti vis tik aliuminis...
Mototoja gal turi kokius spec sjomnykus, o pats tuo metu kavos su ta nebloga admine isgersi ;)

LM

slashas

Citata iš: LM Įrašytas Rugsėjis 08, 2018, 21:33:27 PM
Tai pirmas guolis parejo?
Taip, originalus buvo, nes originalius stabdžių diskus prie 180k km pakeičiau ir mačiau, kad ten niekas nelindo :)

Mants

biski ne i tema del baterijos tarnavimo.
darbe turiu elektrini autokara Toyota :D
tai pernai kai jau baterija buvo prie visisko galo, ji niekada nebepasikraudavo iki pilnos, ir neissikraudavo iki tuscios, bet energijos uztekdavo tik maximum pusvalandziui darbo :) buvo tikras elektrinis irankis, kur nuo rozetes negalejai toli nuvaziuot :D
Toyota Verso 2009 2,0 D4D 93kw
Toyota Yaris 2010 1.3 74kw

LM

Sveiki,
Rytinis baterijos stovis po naktinio stovejimo.

LM

Uzsikrovusios baterijos stovis po 35km vaziavimo.