Mirksi ABS lempute

Pradėjo dubis44, Vasaris 11, 2011, 07:17:51 AM

« ankstesnis - sekantis »

dubis44

Sveiki.
Pradėjo mirksėti ABS lemputė. Užvedant mašiną - pamirksena ir užgesta (pagal manualą yra OK). Važiuojant viskas gerai, na gal kartais iš vietos pradedant riedėt pora kartu pamirksi. Bet va kai sustoji ir užtrauki rankinį, va tada ir prasideda smagumas:( Mirksi kol nepaspaudi stabdžių, bet juos atleidus - vėl tas pats. Pradėjus važiuoti - problema prapuola. Bandžiau stabdyti, tai ABS kala per koją.

Corolla Verso 2003 1,6L.

P.s. tiesa, kažkodėl problema atsirado po kondicionėriaus valymo pas garažo auksarankius.

dubis44

Matau niekas negalėjo pagelbėti .... ;)
Problema pasirodo buvo labai banali: kadangi man pakeitė dar ir salono oro filtrą - keisdami sujudino "datčikus" esančius šalia. :D
Mašinos remontas - 1,5 min :)

Arturo

ABS datchikai prie salono oro filtro :DD? mistika :)

MantasT

Klausyk, tu tuo tikras? Kad datcikai salia salono oro filtro ir kad nuo to gali mirkseti?

Raiforas

Siaip praeitais metais ir man taip buvo, pasirodo cia suportai truputi prisaldavo kai uztraukdavau rankini, netampik ziema rankinio ir problema turetu isnykt.

Pulkininkas

CitataRaidas parašė:
Siaip praeitais metais ir man taip buvo, pasirodo cia suportai truputi prisaldavo kai uztraukdavau rankini, netampik ziema rankinio ir problema turetu isnykt.
Na, nežinau ar geras patarimas netampyti žiemą rankinio? Manau atvirkščiai, tampyti reikia, tik nereikia palikti užtraukto ilgesniam laikui, kad neprišaltų :)
Be to Verso rankiniai stabdžiai yra būgniniai, tai gal nuo troso tampymo suportai nedirba.

Aivis

CitataPulkininkas parašė:
CitataRaidas parašė:
Na, nežinau ar geras patarimas netampyti žiemą rankinio? Manau atvirkščiai, tampyti reikia, tik nereikia palikti užtraukto ilgesniam laikui, kad neprišaltų :)
Be to Verso rankiniai stabdžiai yra būgniniai, tai gal nuo troso tampymo suportai nedirba.
Kaip tik reikia visada tampyti,tai ir su rankiniu problemu nebus,o kai nenaudoji rankinio ir paskui nori ,buna kasnors tai ušales,tai prirudėjas.:(
Gazas dugnas .......

Raiforas

Aciu chebra uz patarimus, vairuoju jau 15 metu, ir visalaik saziningai tampiau iki sios ziemos, kol viena ryta nepajudejau, net nesupratau kas buvo nes automobilis stovejo pusnise tai as lingavau kokia valanda, nukasiau pusie kiemo, vos sankabos nesuknisau, kol nepriejo kaimynas ir pasiule pasitikrint ar galiniai ratai neprisale, o pasirodo taip ir buvo vienas ratas nekrust nesisuko, suportai buvo sia vasara pilnai restauruoti bet vistiek prisalo, tad su karstu vandeniu atsildziau ir variau i servisa, ten paziurejo viskas ok bet pasiule keisti naujus trosus kad vel taip neatsitiktu arba ekonomiskesni varianta netraukti ziema rankinio, ir nekeisti pasirinkau pastaraji nes tai butu atsitoje apie 300lt, Na jeigu tvarkingi trosai tai kodel netraukti bet mano irgi tvarkingi bet kai Klaipedoje diena vanduo pritraukia visur dregmes o nakti krenta iki minus 10 tai viskas susala tai ir rezultatas prisale suportai!

dubis44

Persiprasau uz "datcikus", pavadinsiu kitaip - "fiskes" :D
Maniau ir as pirma, kad del rankinio (nes pries savaite buvau prisales).
Bet problema stebuklingai dingo pajudinus tas "fiskutes".

Malonu, kad rupinates ir bandot pasilazdavoti ;)