Keisti radijatoriu ??

Pradėjo RiBu, Lapkritis 13, 2008, 18:22:04 PM

« ankstesnis - sekantis »

RiBu

Visu pirma- sveiki visi- as cia naujokas tik ka uzsireginau
O su mano Avensiu tokia problema: vasara, kazkur karta i menesi, nei is sio nei is to, isvarydavo ausinimo skysti per issilpetimo bakeli. Pries atostogas, kad neprisidaryt bedu, nuvariau i MARTONA. Vyriukai pusdieni pasikrapste pasake kad viskas OK ir nieko nerado... O po savaites (kaip tik per atostogas) vel tas pats bajeris. Taip iki rudens ir pravazinejau, vis bakeli papildydamas.
Dabar atsirado laiko rimtai uzsiimt, nuvariau vel i servisa. Meistriukas tik atidarius kapota paspaudinejo virsutini slanga, ateinanti i radijatoriu ir liepe salia parduotuvej nusipirkt dangteli radijatoriui. Nu atnesiau as ji, uzdejo- vel paspaudinejo slanga ir liepe ishkot kito radijatoriaus
Tipo "suvaryta garlovina kur dangtelis dedasi ir jis sandariai neuzsidaro ... Cia tokia jau Avensiu liga"
Ar teko kam su tokia liga susidurt, kolegos? Naujas radijatorius- 500Lt, o dar kiek uz darbus paprashys ...
Ar tikrai jau reikia keist, ar kokiu kitu vaistu kas zhinot?
Avensis '98, 1.8L benzinas

Lukis

Radiatoriu pasikeisti yra vieni niekai :) slangas sumaustai, varztukus susuki ir baigta.

Siaip turiu radiatoriu deveta nuo Celic'os 1.8 (1997 metu). uz kokius 120-150 lietuvisku pinigu atiduociau (tik nezinau ar tinka)

RiBu

:) Pati keitimo procedura mane maziausiai jaudina... Man idomu, ar tikrai jau jis niekaip nepagydomas? Siaip vizualiai ta garlovina visiskai neatrodo "sudrozhta" - niekas gi i ja ten kiekviena diena nelandzioja... Gal uztenka kokia tarpine idet, ar pashlifuot kaip nors ... XZ

Laukiu nusimananciu sitoj vietoj, arba susidurusiu su panasia beda

NNZ

o tai gerai kai jis ta slanga maige tai tipo per dangteli ejo oras ar kas ar isvis slangos negalejo sugniauzt
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Memelis

Sunku tau ka ir pasakyt. Labai daug priezasciu gali but del to skyscio isvarymo. Vienas draugas BMW 5 turejo, tai jam su variklio galvos tarpine problema buvo. Panasiai taip kaip tau darydavosi. Gal 3 kartus remontavo, ko jis ten nekeite ir nieko.  Teko parduot auto...
'04 Avensis Liftback 2.0 D4D Linea Sol
'09 Corolla Verso 2.2 D-CAT Linea Sol Sport

NNZ

tai va ir gali but su tarpine probleam, jei perdaug uzversta ir jei buvo remontuota.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

olo

Vare ir man ausinimo skysti lauk. Pasikeiciau radijatoriaus dangteli, tas pats. Pazystamas patare nulekt i servisa ir patikrinti, ar nevaro ismetimo duju i ausinimo sistema. Meistrelis vietoje radijatoriaus dangtelio istate tokia klizma su skysciu viduje, kuris reaguoja i CO2.
Ir akurat. Uzvedus varikli skystis is malyno pasidare geltonas. Isvada arba tarpine arba galva trukus. Isardzius ir patikrinus galva paaiskejo, kad ji trukus. Tai va tokia istorija.

Sulinys

Nu peugor taip pat buvo kad vare skysti galva nuslifavo tarpine pakeite kas susiija su galva sutvarke ir nebvaro.

Sulinys

Sulinys

olo

RiBu

Aciu vieiems atsiliepusiems.
Olo - maniski radijatoriu meistriukas irgi su klizma tikrino- skystis liko melynas, tipo niekur duju i vidu nevaro... tarpine sveika.
NNZ - kai jis slanga maige, iskart bakelyje issipletimo matesi, kad iki jo plonu guminiu slangiuku ateina skystis. O taip neturi buti- plonu slangiuku skystis gali ateiti tik kai redijatorius jau uzkaites ir susidares tam tikras slegis. Tik tada kamscio voztuvelis suveikia ir skystis i bakeli gali ateiti. O kai jis ateina iskart, matomai nesusidaro slegis ir nesuveikia temostatai ... ir tada visa skysti varo i bakeli o ne "didziuoju ratu"
O del Pezho- pries pora metu pas mano zmona buvo 306 ir i radijatoriuje rodydavosi tepalo putos, tai as ji pagydziau pats: is prazdiu praploviau sistema vandeniu su actu, paskui uzpyliau svaru antifriza o i ji skarbonke tokio amerikansko skyscio (pavadinime yra "Golden", Senukuose jo ir dabar maciau yra) ir po to antifrizas svarus kaip ashara buvo ...