1.8 benzininio variklio alyvos filtras

Pradėjo Pulkininkas, Gegužė 13, 2011, 10:45:12 AM

« ankstesnis - sekantis »

Pulkininkas

Kol automobilis buvo garantinis, alyvos filtrus keitė Tokvila ir prisukdavo filtrą 90915-YZZJ1 už 32 Lt. plius  tarpinė.  Dabar, manau, kad šią operaciją pasidarysiu pats. Tačiau mačiau, kad tie  filtrai įvairiausi,  įvairiausios kainos, pav.  Martone  tepalo filtras mano automobiliui - 20 Lt. Kitur kainos dar kitokios.
O kaip darote ir kokius filtrus perkate Jūs, originalius ar bet kokius. Patarkit.
Kai turėjau Audi, tai tepalo filtrą keisdavau tik rankomis be jokių raktų. O kaip Tojotos alyvos filtrai?  Lengvai atsisuka (ar reikia specialaus rakto)  ar pakanka priveržimo rankomis. Ar yra ten  kokių specifinių dalykų?

Gedajus

perki is geresniu firmu ir nesuki galvos. Del pakeitimo galima atsukti ir rankomis, jei pasuksi.

Alvydas 41

MANN W68/3   iki 20,-
FRAM PH4967  iki 18,-
AMC TO-137  iki 16,-
Filtron OP572 iki 15,-
BOSCH 0 986 452 028  iki 20,-
SCT SM106  iki 9,-
Nuo SUBARU ant TOYOTOS

Alvydas 41

Pats aš jais prekiauju. Sau sukčiau firmų: MANN, BOSCH, HENGST, KNECHT, MAHLE...:)
Nuo SUBARU ant TOYOTOS

NNZ

Pulkininkas imk MANN ir nesuk sau galvos, jei tik tokia kaina filtro plius ten jau tarpinė būna įdėta.
Geriau nežadėti, nei pažadėjus neištesėti.(Ekleziastas)

Pulkininkas

Imsiu Mann. Ačiū visiems už patarimus :)

AVENSIS D4D CHIP

CitataPulkininkas parašė:
Kol automobilis buvo garantinis, alyvos filtrus keitė Tokvila ir prisukdavo filtrą 90915-YZZJ1 už 32 Lt. plius  tarpinė.  Dabar, manau, kad šią operaciją pasidarysiu pats. Tačiau mačiau, kad tie  filtrai įvairiausi,  įvairiausios kainos, pav.  Martone  tepalo filtras mano automobiliui - 20 Lt. Kitur kainos dar kitokios.
O kaip darote ir kokius filtrus perkate Jūs, originalius ar bet kokius. Patarkit.
Kai turėjau Audi, tai tepalo filtrą keisdavau tik rankomis be jokių raktų. O kaip Tojotos alyvos filtrai?  Lengvai atsisuka (ar reikia specialaus rakto)  ar pakanka priveržimo rankomis. Ar yra ten  kokių specifinių dalykų?
pradžiai kad atsukti rankom turi buti priejimas ko coroloj verso nera,o spaustis naujai mašinai 10lt daugiau uz fitra ir statyt fufliaka kuris prie šalčiu prades alyva leisti,na nebent mašinaj virš 15 metu būtų;)

tadusia

kur jus perkat tuos mann, bosch ir kitus "geresnius" filtrus? kiek kartu buvau autodaliu parduotuvese, tai nebuvo kad butu bent kazkoks pasirinkimas. tai perku tuos pigesnius,na ir stengiuos dazniau juos keist

Pulkininkas

CitataAVENSIS D4D CHIP parašė:
pradžiai kad atsukti rankom turi buti priejimas ko coroloj verso nera,o spaustis naujai mašinai 10lt daugiau uz fitra ir statyt fufliaka kuris prie šalčiu prades alyva leisti,na nebent mašinaj virš 15 metu būtų;)
Palauk, palauk, tu viską nori apversti aukštyn kojom. Aš visai nenoriu pasidaryti blogiau.  Tai tu teigi, kad vokiškas MANN tepalo filtras yra fufliakas. Jau nusipirkau tokį Tanagroje už 17 Lt. Þiemą leis alyvą? Tai patark kokį pirkti,  dėl to ir sukūriau šią temą :)  Ir dar pasakyk kaip reikia atsukti (prisukti) tą filtrą, jeigu ten toks blogas priėjimas.  Man tas 10 ar 20  litų visai nesvarbu, tik pasirodė kvaila, mokėti už tepalų pakeitimą 330 Lt. Tokviloje tokia kaina.  Kadangi parduotuvėse tepalas+filtras=130 Lt, vadinasi, už pakeitimą jie paima 200Lt.
 Pas garažinius nevažiuosiu arba pats, arba -  į autorinį servisą.

AVENSIS D4D CHIP

CitataAVENSIS D4D CHIP parašė:
Palauk, palauk, tu viską nori apversti aukštyn kojom. Aš visai nenoriu pasidaryti blogiau.  Tai tu teigi, kad vokiškas MANN tepalo filtras yra fufliakas. Jau nusipirkau tokį Tanagroje už 17 Lt. Þiemą leis alyvą? Tai patark kokį pirkti,  dėl to ir sukūriau šią temą :)  Ir dar pasakyk kaip reikia atsukti (prisukti) tą filtrą, jeigu ten toks blogas priėjimas.  Man tas 10 ar 20  litų visai nesvarbu, tik pasirodė kvaila, mokėti už tepalų pakeitimą 330 Lt. Tokviloje tokia kaina.  Kadangi parduotuvėse tepalas+filtras=130 Lt, vadinasi, už pakeitimą jie paima 200Lt.
 Pas garažinius nevažiuosiu arba pats, arba -  į autorinį servisą.
70lt uz keitima ima,nereikia painiot alyvos keitimo su techniniu aptarnavimu,atsisuka su spec raktu na nebent originalas apie mannus ir kt.nezinau,tai juk galima nusipirkti originalu filtra atstovybeje maximoje alyva per akcija,paciam pasikesti ir gausis apie120lt,o neoriginalūs filtrai daznokai leidzia ypac per salcius

bladas

Pirmą kart girdžiu tokį bajerį, kad "neoriginalai" per šalčius leidžia tepalą,  man pačiam per 18 metų kasdienio vairavimo ir  įvairių mašinų, pradedant VAZ-2101, eksploatavimo,  su tuo neteko susidurti, nors dėdavau rusiškus, o paskui -  MANN, FRAM ir kitus paprastus filtrus. Neteko ir iš pažįstamų apie tai girdėti.

Pulkininkas

Citatabladas parašė:
Pirmą kart girdžiu tokį bajerį, kad "neoriginalai" per šalčius leidžia tepalą,  man pačiam per 18 metų kasdienio vairavimo ir  įvairių mašinų, pradedant VAZ-2101, eksploatavimo,  su tuo neteko susidurti, nors dėdavau rusiškus, o paskui -  MANN, FRAM ir kitus paprastus filtrus. Neteko ir iš pažįstamų apie tai girdėti.
Taip, tokio dalykėlio ir aš  per savo ilgametę vairavimo praktiką nebuvau girdėjęs! Ką reiškia "leidžia"? Nelaiko tepalo filtro vožtuvas ar tepalas varva laukan pro tarpinę? Jeigu pastarasis atvejis, tai gal blogai prisuktas?

AVENSIS D4D CHIP

Citatabladas parašė:
Taip, tokio dalykėlio ir aš  per savo ilgametę vairavimo praktiką nebuvau girdėjęs! Ką reiškia "leidžia"? Nelaiko tepalo filtro vožtuvas ar tepalas varva laukan pro tarpinę? Jeigu pastarasis atvejis, tai gal blogai prisuktas?
pro tarpine pradeda leisti ir paverzimas nepadeda

bladas

Mano praktikoje tik buvo toks dalykas: pasikeiciau tepalus, pavazinejes ziuriu - leidzia tarp bloko ir tepalo filtro - paverziau, po kiek laiko ziuriu - nepadejo paverzimas, vel paverziau -nepadejo.  Tada as tepalo filtra atleidau koki 180°-240°, ir problema issisprendė.
Esu susidures ir su Þiguliniu brokiniu filtru - buvo nekokybiskai suvalcuota filtro kepure su pagrindu ir leido alyva (kaip zinia, i varikli pilam ne tepalą, o alyvą;)

dzonas

Tepalo filtro prisukimo instrukcija:
nuimi (jei nusiima lengvai) nuo filtro gumine tarpine, lengvai ja tempdamas tarp pirstu patikrini jos vientisuma ir isitikini kad nera prilipusiu svetimkuniu; taip pat pervedi pirstu per filtro korpuso atitinkama perimetra kad isitikinti jo lygumu.
Dedi tarpine i jai skirta vieta ant filtro ir pirstu ja ismozoji naujaja alyva;
Pries prisukant filtra skudureliu kruopsciai nuvalai vieta ant karterio kur tures priglusti filtras;
Filtra prisukinejam visada ranka ir jegos naudoti tik tiek kiek butu is istiestos rankos rieso. Cia negalioja taisykle kuo stipriau - tuo geriau.
15 metu su dyzeliu