Sanaudos benzino / duju*

Pradėjo Kabutto, Birželis 06, 2011, 10:15:48 AM

« ankstesnis - sekantis »

Kabutto

Sveiki,
perziurejau senus topikus, bet lyg neradau tokios temos. Kiek, kolegos, ryja jusu benzininiai/ dujiniai bolidai?

Maniski 2.0l 94kw ryja nemaziau 13 litru/100km duju nors tu ka. kamsciuose nesedziu, vazineju kaip pensininkas, ir nesuprantu - Tiek ir turi valgyt?

fennix

1.8 85 kw  mieste 11, trasoj 9 duju
2.0 132 kw mieste 13, trasoj 9-10
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!

horn

Pas mane ne avensis o carina, bet toks 1.8 variklis ėjo ir į avensius. Vidurkis 7,69 dujų
http://www.spritmonitor.de/en/detail/457714.html

Gincius

Jau rašiau, kad mano 108 KW Avensis mieste ima tikrai daug, ypač jei važiuoji trumpus atstumus šaltu varikliu. Vakar po Marijampolę pasitryniau apie 10 km, pastovėjau rytiniuose kamščiuose, tai benzino vidurkį kompas rodė 18,6 l/100km. Važiuota 1-2 pavara. Tai reiškia, kad aš per 3 važiavimus tam 10 km nuvažiuoti  sudeginau apie 2 litrus benzo. Sulaksčiau į Kauną, ten pastovėjau vakariniuose kamščiuose. Grįžus kompo vidurkis rodė 7,8 l. Visą dieną veikė kondicionierius.
Taip, kad Vilniuje 13 l dujų manau yra labai gerai. Jeigu stovėtum kamščiuose, tai ir 15 l būtų gerai. Miestas yra miestas.
7,7 l dujų 100km? Plente, važiuojant iki 100 km/h + labai nedaug miesto. tada patikėsiu. Mano golfas su gera dujų įranga plente ima 8 l. Su miestu 9-10l.
[mail][/mail]

horn

Pas mane ne golfas :D Skaičiuoju visada vidurkį, kokios mieste kokios trasoje sąnaudos nepasakysiu. Pagrinde miestas, dalis rajone, kažkiek žvyrkeliais ir laukais, jei į trasą išlekiu, vidurkį pakeliu virš 8, nes spusteliu iki 12-14. Sąnaudos daugiau ne nuo automobilio priklauso, o nuo to kaip yra spaužiamas akseleratorius. Jei staigiai greitėji, tenka staigiai stabdyti, sąnaudos nebus 8. Niekada neminu dugnais, perjunginėju prie 2-2200 apsukų, įsibėgėju lėtai, seku kelią priekyje kokius 20-50m mieste ir šviesoforus iš tolo, kad nereiktų staiga stabdyti, neseku arti prie kitų užpakalio ir pan. Nuo to viskas ir prasideda. Stipriau paspaudi ir sąnaudos šokteli virš 8-8,5. Mieste  laiko nalaimi paspaudęs.

andriuzz

Duju neturiu. Benzino sanaudos misrios 7.2. Daugiausia vaziuota uzmiestyje. Mieste tik trumpom distancijom ir beveik saltu motoru visa laika.

Edvis

85kW, mieste 10, trasoje 9 dujų :)
Celica 1994m. 1.8
Prius 1 2001m.  
Rav4 2006m. D-CAT executive
Yaris 2003 1.4 D4D 90ag

pasipiktines anonimas

1.8 7AFE su 4 kartos dujom. Mieste normaliu režimu iki 10, trasoj ekonomiškiausiai 8 (iki 100km), važiuojant 160(daugiau su dujom netraukia)-14l

fennix

Citatapasipiktines anonimas parašė:
1.8 7AFE su 4 kartos dujom. Mieste normaliu režimu iki 10, trasoj ekonomiškiausiai 8 (iki 100km), važiuojant 160(daugiau su dujom netraukia)-14l

Kokia iranga pas tave? kas state?  Pas mane toks pat variklis, 190 eina ir dar ne dugnas.
Viena Celica gerai, bet dvi dar geriau!!!